חייבב עזרה דחוף!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חייבב עזרה דחוף!
    אנונימי
    14/08/2012

בני אובחן ע"י פסיכיאטרית כבעל הפרעות נפשיות והתנהגותיות. סיבת הביקור היא שמיעת קולות שדוחפים אותו לאובדנות ותחושת נרדפות. הפסיכיאטרית רשמה באבחנתה שלבני התנהגות רגרסיבית והפגנתית, שאינו שומר קשר עין, כבעל רווח משני ואפקט לבילי. לפני חודש בערך בני אובחן ע"י פסיכיאטר אחר כבעל דיכאון.
    שאלתי היא האם יגייסו את בני לצבא? הוא בן 19, אני והוא בטוחים שהצבא יעורר בו עוד פחדים מלבד אלו שיש אלו שיגרמו לו לרצון עז לאובדנות ומות.
    האם אתם כמומחים בתחום חושבים שיגייסו אותו במצב זה בו הוא סובל מדיכאון, בעל הפרעות נפשיות והתנהגותיות שכוללות שינויים קיצוניים במצבי רוחו ואגרסיביות אלימה?
    תודה רבה לעונה על השאלה אני ממש מיוסרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חייבב עזרה דחוף!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חייבב עזרה דחוף! - תגובה

ענבל מילר היללי
    14/08/2012

שלום לך,
    אני שומעת בדברייך את הבהלה מכך שיגייסו את בנך לצבא. אני מבינה שאת והוא מרגישים שאם יגוייס התוצאות יהיו בלתי נסבלות. יתכן שאת מתבססת על משהו מאוד מציאותי, אבל גם יכול להיות שהחרדה מעצימה מאוד את החלקים המציאותיים המפחידים.
    לשאלת הגיוס, קשה לי מאוד להעריך. בין כל האבחנות שציינת, קראתי גם ״רווח משני והתנהגות הפגנתית״, כך שיכול להיות שהערכת הפסיכיאטר הבודק הייתה שיש כאן העצמה של סימפטומים, אולי אפילו התנהגות לא אמינה. בנוסף, בנך קיבל הרבה אבחנות שלא בהכרח מתיישבות זו עם זו. זה גם מעורר שאלה לגבי כמה שהוא נתפס אמין בהצגת הבעיות. זו רק השערה, כמובן שאין לי את כל הנתונים.
    אבל.... גם אם הסימפטומים שלו נתפסו כלא אמינים, לדעתי ומניסיוני צה״ל כיום לא מתעקש לגייס אנשים שיש להם היסטוריה פסיכיאטרית, ושמבטאים התנגדות עזה להתגייס בגלל סיבות נפשיות. אני מניחה שהוא יזומן לועדה בה יבדק עי גורמים מבריאות הנפש, שם יחל תהליך לקבלת פטור.

תרגישו טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו