מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות לגבי ויכוח שהיה לי עם פסיכליאת14/08/2012
שלום לכולם
הלכתי לייעוץ אצל פסיכולוגית , אחרי שבעה מפגשים החלטתי שאני לא רוצה להמשיך במפגשים איתה כי אני לא מרגישה שהפגישות איתה מועילות וכשאני בפגישה איתה אני רק מחכה שהיא תסתיים.
בפגישה האחרונה (פגישה שביעית) ביקשתי ממנה מכתב קצר עבור הביטוח בו היא תכתוב את הסיבה מדוע באתי לייעוץ, על מנת לקבל החזר כספי.
הבהרתי לה כי על המכתב להיות קצר וקולע רק בשביל 'הפרוטוקול' לביטוח שלי ...
התשובה שלה הייתה שמכתב כזה דרוש זמן לכתוב אותו והוא בתוספת תשלום
אני כעסתי על כך שהיא מבקשת תשלום עבור מכתב כזה (לא ביקשתי חוות דעת או משהו כזה) ,
נוצר ויכוח סוער וקולני בינינו שלא הסתיים בצורה יפה. כנראה הגזמתי בתגובתי אליה.
לא מספיק המחיר הגבוה (!) שאני משלמת לכל פגישה, למה לקחת עוד כסף עבור מכתב מהסוג הזה ?
(יש לציין כי הפסיכולוגית הקודמת שלי לא דרשה ממני כל סכום שהוא על מכתב מסוג זה.)
האם יש גוף שמפקח על הפסיכולוגים ?
האם מקובל בקרב פסיכולוגים לקחת כסף על מכתבים מסוג זה ?
למעשה , נראה כי רק את הכסף שלי היא מחפשת ולוחצת עליי לקחת כמה שיותר מפגשים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי ויכוח שהיה לי עם פסיכ - תגובה
ענבל מילר היללי14/08/2012שלום לך,
אני בטוחה שהסיום העגום הזה לקשר הקצר שנוצר בינך לבין המטפלת שלך הותיר אותך בהרגשה לא נעימה. נדמה לי שמה שקלטתי בדברייך זה כעס ותחושת עוול, לצד תחושת אשמה מסוימת על ההתפרצות מול הבקשה שלה לתשלום. חבל שזה לא משהו שאפשר לעבד עוד וללמוד ממנו משהו במסגרת הטיפול. אם יהיה טיפול אחר בהחלט מציעה לך למצוא את ההזדמנות לספר על התקרית הזו, כי היא עשויה להשפיע על התנסויות בטיפול בעתיד.
אני לא חושבת שמקומי לחוות דיעה על הבקשה של המטפלת שלך לתשלום. זה שיקול אישי של המטפלת שלך, הוא כנראה לגיטימי, למרות שאני מבינה גם את תחושותייך. הרי בסך הכל היא יכלה גם לא לדרוש תשלום, כפי שעשתה המטפלת הקודמת שלך.
יש גוף שמפקח על הפסיכולוגים. הם כפופים למשרד הבריאות, ועובדים תחת רישיון שניתן על ידו. אני לא חושבת שיש לך עילה מוצדקת לפנות לגוף כזה מכיוון שלא נעשתה כאן שום פעולה לא חוקית. הכי קרוב שאני יכולה לחשוב עליו זה ועדת אתיקה, שם מטופלים יכולים לדווח על התנהגויות של מטפלים שאינן עולות בקנה אחד עם רוח המקצוע והאתיקה המחויבת. גם כאן אני בספק אם ניתן להתערב לטובתך.
אני מציעה לך להניח לזה, המלחמה כנראה לא תקדם אותך. אני מבינה שאת מונעת כעת חזק מהרצון לתקן את העוול כי נפגעת מאוד וכי את מרגישה מנוצלת. ויחד עם זאת, אני חושבת שחשוב שתוכלי לראות לטובתך שמה שקרה לא היה מתקפה ישירה עלייך. משהו ביניכן לא התחבר וזה בסדר. אני חושבת שלזכותך אפשר לזקוף את ההחלטה לדאוג לעצמך ולא להישאר במקום שלא טוב לך. זה לא מובן מאליו. מכאן, נסי להשתמש בכוחות האלו שלך כדי להמשיך הלאה. למשל, למצוא מטפל או מטפלת אחרת שיעזרו לך לתקן את החוויה ולגדול עוד.
היי בטוב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש פסיכולוגים ממש גרידיים
ניני16/08/2012נשמעת די נבלה סליחה על הביטוי. מה הבעיה לכתוב מכתב קצר?
לא יפה.
אני ממליצה על טיפולים אלטרנטיביים. בעיניי הם יותר עוזרים מפסיכולוגים. -כמובן-חשןב מי וכו. סדנאות לימוד ימימה למשל, טיפולים אישיים אצל פסיכותרפיסטים למניהם. חשוב רק להיות מרוכז, לקחת אחריות על עצמך ולהוביל את מושכות הטיפול.
לפסיכולוגים של הפורום אני כן מפרגנת ;)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)