מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עכשיו אני צריך אותכם יותר מתמיד.לירון14/08/2012
שלום,פרסמתי כבר כמה תגובות בפורום.אני כרגע בארצות הברית,ואני חייב את העזרה שלכם.
הגעתי לכאן כדי לעבוד עם אחי,מה שעשיתי שנה שעברה בחופש.
אני כל הזמן מתקדם ומתקדם,ואז יש משהו שמפיל אותי לרצפה,ומונע ממני את ההתקדמות ורק לוקח אותי אחורה ואחורה עד שאני קורס.ואז אני שוב פעם קם ומתקדם וחוזר חלילה.
האמת היא שכתבתי פה הודעה שלמה ופשוט נמחק לי,וזה קצת הוציא אותי מפוקוס אבל אני אנסה שוב פעם.
היום קרה מקרה,הלכתי לעזור לאחי עם הסחורה והרגשתי קושי מטורף.אחרי שיום שלם אתמול הקדשתי להתעסק בזה שאני לא צריך להיות בשליטה,כדי להרגיש טוב,וזה ממש הצליח לי.הכל התפרק לי היום.
הגעתי לעזור לו והתחילו לרוץ לי הרבה מחשבות תוך כדי.אני כל כך נואש מהמצב הזה ואני גם נזכר בזה ששנה שעברה הייתי פה בארצות הברית ולא היו קורים לי דברים כאלה.ברגע שאני נכנס כבר אל המחשבות אני מתנתק מהעולם.המחשבות האלה כל כך קשות בשבילי,ניסיתי במשך כל כך הרבה חודשים זמן לתקן אותם ולפתור אותם,וגם לא להתייחס אליהם ולהתייאש מהם.
כשאני עוזר לאחי,אני מתחיל להתכווח עם עצמי,איזה החלטות לקחת,ועצם העבודה הזאת שאני מרגיש שאני צריך להחליט שואבת ממני את כל האנרגיות.האם אני רוצה לעזור ,או שלא?אני אומר לעצמי- אין לך מה להיות בשליטה כי אפשר להרגיש טוב גם בלי להיות בשליטה,אבל אני כבר נכנס למעין מקום בלי מוצא אחרי שאני כבר במצב הזה.אני יכול להגיד שאתמול למשל,התאמנתי הרבה מאוד בלא להיות בשליטה ולהרגיש טוב,היה לי מאוד קל אפילו להסתכל על זה ש-אחרים מתאמצים כרגע ואני לא,וכשאני אצתרך להתאמץ ולעזור אני יעזור,וכרגע אני מרגיש טוב,ואני לא מבקר את עצמי ואף אחד לא מבקר אותי כי אין להם סיבה.
ומשום מה ,שוב פעם היום פשוט לא יכלתי להסתכל על זה ככה.משהו מנע ממני.
והמשהו הזה זה מה שדופק לי את החיים כל הזמן.אני מקדיש הרבה אנרגיות להתקדמות,ולקום על הרגליים.מנסה לתת לעצמי ביקורת חיוביות,לצפות מעצמי לקצת ואז לפרגן לעצמי.מתאמן על הדברים האלה וגם מנסה פשוט לא להתייחס אל המחשבות,המחשבות אגב הרבה מאוד פעמים באות לפני הרגשות שלי מרוב שהם חזקות.דבר שגורם לי להאמין שאני צריך לעשות משהו שהוא לא רצינולי.יש הרבה מצבים שפשוט מנסים בכוח לשאוב אותו להתכווח עם המחשבות ולהבין אותם.אבל אין,זה פשוט רק עושה יותר גרוע ואני יודע את זה.
יכול להיות שמה שהורס לי את החיים זה הרצון הזה לגשת אל המחשבות ולדבר איתם,ואז לא משנה עם אני כבר כן מתייחס אליהם או לא,הכל מתמוטט לי וקורס לי.
אני מרגיש שאני צריך עזרה עם סיטאוציה למשל מהסוג הזה-אחי מלמד אותי משהו בגיטרה,ואז אני נכנס למצב שאני קצת דרוך כדי להבין מה הוא אומר,כי עם לא אז אני ירחף.ואז עד שבסוף יש איזה משהו קטן שאני לא מבין,אני נלחץ ומתחיל להיכנס למחשבות תוך כדי שאני איתו.מצב כזה הוא סבל לחיים ,ורק בגלל שזה כל כך מציק לי ואני לא יכול לקבל את זה,אני מנסה לפתור את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
לירון14/08/2012וכמובן שהנסיונות שלי לפתור את הדברים כהרגלם עושים רע.כי שוב פעם עצם המעמד עצמו של האם להתיחס למחשבות או לא,כבר עושה לי רע שאין כמותו.
מבחינתי ניסיון לפתור את הדברים הוא גם להגיד לעצמי -אני בסדר ואני מקבל את עצמי גם כשאני מרחף,עם הוא מבקר אותי אז זה לא ישנה כי אני יודע מי אני ומה אני שווה-->פה גם יש בעיה,כי כשאני במצב כזה מבחינתי אני לא שווה כלום,כל הדברים המטורפים שעשיתי בחיים שלי,כל ההישגים וההצלחות והתכונות הטובות שיש בי פשוט הולכות לפח.זה לא קיים באותו רגע.
ואז יוצא שהנסיונות שלי לפתור את הדברים לא מצליחים,ואני תמיד מחפש את הפתרון כי הסיטאוציה עצמה פשוט קשה לי ועושה לי רע בטירוף עד כדי כך שאני מתנתק נפשית בגלל מצבים כאלה.שזו תופעה שהתחילה רק בשבועות האחרונים.
עם למשל נגיד שהיום עזרתי לאחי עם הסחורה,הוא התעצבן כי נפל לו משהו,אני מרגיש חוסר נוחיות מטורף,אני לא יודע עם להגיד שאני חושב שהוא מאשים אותי באותם רגעים,אבל אני אומר גם ככה כל הסיטאוציה הזאת לא שלטתי על כלום ורק עשיתי מה שהוא אמר אז יכול להיות שיהיה לו קל להפנות אשמה אליי.
אבל למה לי בכלל לחשוב ככה?הוא הפיל,דברים נופלים ,זה קורה..מה אני קשור?למה אני מרגיש את החוסר נוחיות האסטרונומי הזה?עם הוא באמת מאשים אותי אז יש לו בעיה ואני לא מקבל את ההתנהגות שלו ואני יעיר לו על זה.אני יכול להתנהג ככה במצב רגיל.אבל הקטע הזה שיש את המשהו שכל פעם מנתק אותי ואז אני לא יכול להתנהג ככה ולהבין את המציאות בצורה רגילה כמו שהיא.או שאני יכול להתאמן בלא להיות בשליטה ולהרגיש טוב.ברגע שהמשהו הזה קורה הדברים הטובים מתבטלים.
אני מרגיש הרבה יותר טוב אחרי שכתבתי כאן,ואני ממש ממש מקווה שתוכלו לתת לי תגובה שתעזור.הרי כל המחשבה שלי על תיקונים ופתרונות לא עוזרת..אני גם ככה כל הזמן רוצה לנתח דברים ואפילו הרצון עצמו זה משהו ששוב פעם עושה לי רע.כי אני לא מרגיש שאני באמת רוצה לנתח,ואפילו זה כבר לא משנה עם אני ינתח או לא..הרצון עצמו והמחשבה עצמה קוטלים אותי.
תודה מראש על כל תגובה שתהיה..אני חייב עזרה איך לא לתת לרצונות ולמחשבות האלה להפיל אותי,כי אני גם מנסה לא להתייחס אליהם כל הזמן ולחשוב כאילו הם לא קרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה ו..
לירון15/08/2012ברור לי שהכל כאן הוא בגדר הפורום,ושהשיקולים המקצועיים שלכן אתן לא תרצו להגיד דברים שהם לא 100% כדי לא להטעות.מקובל עליי לגמרי ואני מבין אתכן.
אבל אני רק רוצה לדעת איך להתמודד הם הקונפלקטים האלה שאני חווה שהם עצמם הורסים לי את החיים .אני חושב שזה מקור הבעיה ואני יתן עוד דוגמה.
אחי אמר לי להכין לאכול,ומי שמכין לאכול,השני עושה את הכלים.אבל יש אוכל מוכן בעצם,אז הוא בטח התכוון שאני גם יחמם את האוכל וגם ידיח את הכלים.
אני רוצה או להיות מסוגל להדיח את הכלים ולהרגיש טוב,או שבכלל לא תהיה את הקונלפיקט הזה,כי שוב פעם עצם הקונפליקט עצמו של האם להיות נאמן לעצמי או לאחרים הורס לי את החיים.
אני מרגיש נחות כרגע לבוא והלגיד אני לא עושה את הכלים כי היום אף אחד לא בישל,אבל זה הרבה אנרגיות וזה לא יוביל למקום טוב..אני גם מצד שני ממש לא אחד שנמנע מלהגיד מה הוא מרגיש.אבל בגלל שאני חווה כל כך הרבה קונפלטיקטים כאלה אני כל כך חסר אנרגיות.
או שלמשל עם חבר שלח לי הודעה מהארץ,קשה לי לראות את זה בצורה של ->הוא חבר שלי ואני אוהב אותו בתור בןאדם, ואני מדבר איתו כי הכל סבבה,אלה שהרצון הוא בעצם לחשוב עם הוא מזלזל בי ועם אני באמת בא לי לדבר איתו,וכל מיני דברים כאלה..שבתאכלס,אני כן חווה הרבה פעמים את זה בצורה הרגילה והמציאותית,ובשאר הפעמים אני צריך לחוות את הקונפלטיקטים והמחשבות והרצונות האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה ו.. - תגובה
אפרת בן שם15/08/2012שלום לירון...
הדבר הראשון שמתחשק לי להגיד ל זה.... רק רגע... תנוח... תשהה..
העומס שבהודעתך, משקף את העומס הפנימי שמצוי בתוכך, כאילו תמיד יש עוד מה לומר, עוד דוגמאות, עוד מחשבות, עוד טיעונים. שלבסוף, גם אתה, וכנראה גם מי שמולך, מוצא עצמו טובע בתוך הסערה שלך, ללא יכולת באמת לעזור לך.
נראה כי העומס העצום של המחשבות המתרוצצות בראשך גורמות לך תחושות קשות של חוסר ערך, ביקורת עצמית ומותשות רבה. בקריאה בין השורות הבנתי שאתה בחור שמתקדם בחיים, יש לך חברים, אתה עובד, פרודוקטיבי, אך המחשבות המשתלטות לך על החוויה הפנימית, גוזלות ממך אנרגיה שהייתה יכולה להיות פנוייה להתקדמות בחיים, שמחה והנאה. נראה לי כי אתה חש כלוא בתוך המחשבות הללו, ללא פתח יציאה, כאילו הן יישות חיצונית הכולאת אותך ואין לך מושג היכן נמצא המפתח לחופש. ניסית להתעלם, ניסית להתווכח, ניסית להבין, ניסית לתקן, אך כל מאמצייך הובילו אותך להתנגח בקיר והעצימו את המחשבות המטרידות.
אני חושבת שזיהיתי בין כל הדוגמאות, רצף או תבנית המשקפת את התהליך שעובר עלייך.. ארוע מסויים שמתרחש, כמו טעות בשעור גיטרה, או משהו שנופל בעבודה עם אחיך, מעלה מחשבות של "הוא מבקר אותי, אני לא שווה," הקשורות לערך העצמי שלך, והתגובה הרגשית הינה תחושה רעה ואפילו התנתקות . זוהי דינמיקה המנהלת אותך והורסת את חייך.
בנסיונך להמנע מהמחשבות המייסרות, אתה כמו עומד במבחוץ לעצמך ומתייסר על המתרחש בתוכך, כפי שאמרתי, ללא יכולת לסייע לעצמך. נראה לי, לפי ההצפה שאתה חווה, שאתה זקוק לליווי טיפולי שראשית ייאסוף ויכיל את ההצפה שקיימת בך. שנית, ייסיע לך לחיות את החיים עצמם, ולא את המחשבות המלוות את החיים כמו פרוש לחיים. לייד החיים ולא בתוכם. ייתכן וטכניקות קוגנטיביות של הרפייה, של עבודה עם המחשבות, של שחרור המחשבות , יוכלו לסייע לך בשלב הראשון. בהמשך דרכך, הייתי ממליצה לך לבחון בצורה מעמיקה יותר את תחושות חוסר הערך והביקורת העצמית שאתה חווה בעצמה רבה. ייתכן ותחושות אלו, מתבססות על חוויות מוקדמות יותר איתן גדלת ומשפיעות על חייך כמבוגר.
בהצלחה, מקווה שתוכל יותר וותר להניח לחשיבה על... ולהיות עסוק וחווה את החיים עצמם, על כל מה שייש להם להציע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)