מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אימא שלי ממציאה עלי שקרים ומפיצהרונן15/08/2012
את ההאשמות שלה שבאים מפרי דמיונה והכל התחיל שרק סיפרתי לה שאני נותן מין אוראלי ואמרתי לה גם בדיוק למי. אז היא מוסיפה מפרי דמיונה שאני נותן מין אוראלי לגברים שבכלל לא יודעים עלי, ומאשימה אותי בזה כאילו היא בטוחה בעצמה וגם מספרת את זה לאבא שלי כאילו שאני סיפרתי לה את זה. אני מאוד מיואש ולא יודע איך להתמודד עם אימא שלי. אני בן 34 יצאתי מהארון בתור גבר שנותן מין אוראלי לגברים בפני אימא שלי וביקשתי ממנה לא לספר לאף אחד. במקום לשמור אמונים, כרגיל, היא התחילה להאשים אותי בדמיונות כאילו עשיתי סקס עם חצי מדינה, והאשימה אותי שעשיתי סקס כמעט עם כל אדם שאנחנו מכירים, ואת כל ההאשמות האלה היא עושה בכעס ומרגיז אותי שכל הדברים שהיא אומרת ובטוחה בהמצאות שלה ואומרת "נשבעת שכל מה שאני אמרתי היה 100% נכון" זה הכל המצאות מהראש שלה שהרי אמרתי בדיוק עם מי עשיתי ומרגיז אותי שהיא מדמיינת שאני פוחד להגיד עם מי לא כאשר זו היתה הבחירה שלי לספר לה עם מי עשיתי. עוד מרגיז אותי שאת כל האשמות האלה היא אומרת בפני אבא שלי שמספר לאחיו שמספר לאשתו ולמשפחתו, בלי להתחשב שביקשתי ממנה לכבד את רצוני. הדבר הכי מעצבן ומעציב הוא שהיא מדמיינת דברים שלא עשיתי עם אנשים שלא עשיתי ולא יודעים ומספרת את זה כאילו זה קרה בצורת האשמה.
איך אני מתמודד איתה כמי שמפיצה שמועות שווא ? ההתנהגות שלה מעוררת בי כעס וזעם רב ואני מפחד מעצמי שחלילה לא אפגע בה. איך אני מתמודד איתה כך שתפסיק להפיץ לאבא שלי את ההמצאות שהיא מדמיינת כאילו שאני סיפרתי לה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה להוסיף משהו
רונן15/08/2012אמא שלי המציאה לי במהלך ויכוח ואמרה לי "בטח ביקשת מהדוד שלך למצוץ לו, ובטח ביקשת מכולם". ומה שמרתיח אותי הוא שהיא בטוחה בזה, זה כל כך מרתיח אותי שכאשר היא מאשימה אותי בהאשמות שווא שכאלה אני נהיה עצבני ומפחד שאפגע בה פיזית. אבא שלי הגיע, ועכשיו אין לי בטחון אפילו להרים ראש ולדבר איתו מחשש שאימא שלי שנמצאת גרמה לעננה שקרית שמרחפת מעל ראשי כאילו ביקשתי מכולם לעשות מין אוראלי וזה מאוד מביך אותי כי אבא שלי הוא גבר. אחר כך היא מתפלאת מדוע אין לי בטחון עצמי עם אנשים, ואני אומר את זה כי כל הזמן היא האשימה אותי והרגיזה אותי בהמצאות מהראש שלה כאילו שאני פוחד להגיד לה אמת וכאילו שאני מסתיר ממנה דברים וזה מאוד מרגיז אותי שהיא מדמיינת שאני מפחד ממנה, מסתיר ממנה דברים שאני צריכה להמציא דמיונות ולהישבע שזה נכון. זה מאוד מרגיז אותי ואני מדוכא מזה ושקלתי למות, ואימא שלי התפלאה מדוע אני מדוכא והאשימה אותי שאני לא בסדר בראש בגלל שיצאתי מהארון שאני פאסיבי עם גברים.
איך אני מתמודד איתה כך שהיא תפסיק להמציא ולדמיין עלי דברים שקריים ולהיות בטוחה בדמיונות שהיא מדמיינת עלי ? היא מספרת את זה לאבא שלי כאילו שאני מספרת לה, ואין לי בטחון עצמי לדבר עם בני המשפחה שלי (אבא) שלי ואני לא מדבר איתם ולא מסתכל להם בפנים, אני מתבייש במה שאימא שלי ממציאה עלי.
אין לי כוחות נפש להתמודד איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה להוסיף משהו - תגובה
אפרת בן שם15/08/2012שלום רונן.
אתה מתאר מערכת יחסים מורכבת וסבוכה עם אימך. נראה כי הקשר בינך ובין אימך לוקה בנושא הגבולות ואינו בריא כלל. אתה משתף את אימך בחלקים אינטימיים מחייך המיניים, באופן שאינו מותאם ליחסי אם ובנה בן ה-34. אתה חושף את חייך, את הפרטנרים שלך בפרטי פרטים ונראה כי גם אימך אינה מסוגלת מסיבותיה היא לשים לך גבולות ולסייע לך לשמור על עצמך.
במקביל, אתה אומר כי היא מפיצה עלייך שקרים, ומדברת אלייך בצורה בוטה ביותר עד כדי כך שאתה ככ זועם ומפחד לפגוע בה פיזית. נראה כי היחסים בינכם, חוסר הגבולות, החודרנות ההדדית, מובילים אותך למחוזות אפלים של כעס ותסכול ואולי אף מקשים עלייך לחשוב בהגיון.
רונן. אתה בחור בן 34 ונראה לי כי כדאי לך בהקדם האפשרי לפנות לטיפול עמ שתוכל להתחיל ולהפרד מבית הורייך המורכב והמסובך, ולברר נושאים הקשורים לעצמך כאדם נפרד מהוריו, לגבי בטחונך העצמי, זהותך המינית והיותך אדם מלא ומתפקד באופן התואם לשלב החיים בו אתה מצוי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)