מה לעשות עם הטיפול?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה לעשות עם הטיפול?
    מישהי
    16/08/2012

הי,

בטיפול כבר שנה וחצי בערך. היא יוצאת לחופשת לידה. בערך 3-4 חודשים.בחופשה לא נהיה כלל בקשר.( גם לא מיילים או סמסים). אני לא יודעת מה לעשות עם זה. זה עיתוי גרוע מבחינתי. וגם מבחינת הטיפול. היא הציעה "מחליפה" זמנית לתקפ' הזו. מי? למשל המדריכה שלה.( אני "הדבקתי" למדריכה הזו כינוי לא מחמיא מזמן וללא קשר למצב. למה? כי היא שיתפה אותי פעם-פעמיים בזמן משבר במה שהמדריכה אמרה לה "לעשות". ומכאן- הכינוי הלא מחמיא ש"הענקתי" לה. כמובן שהפסיכולוגית שלי יודעת מזה.).

בעייה נוספת: לא מספיק שהחופשת לידה קשה לי מנשוא,ואני לא מסוגלת להבין איך אשרוד אותה עם הנתק המוחלט הזה שהיא צריכה( אגב- אנחנו נפגשות הרבה.והקשר קרוב), הטיפול יסתיים "טרם זמן" כי היא צריכה לעזוב את הארץ. לו"ז? בערך שנה מחידוש הטיפול לאחר שובה מחופשת הלידה.

ואני? לא יודעת מה לעשות. מדברות על זה המון. אבל עדיין אני לא יודעת. ועצובה. נורא. האם יש טעם בכלל לעבור פרידה של חופשת הלידה, לחכות לה שתשוב, ואז כעבור שנה להפרד והפעם לתמיד?
    מרגישה "שנפלתי חזק" כשהגעתי אליה...אבל אני קשורה אליה. והקשר ביננו מיוחד. ( אגב,על עזיבת הארץ העתידית, רק אני יודעת. יצא שהיא "נאלצה" לספר לי. לא רוצה לחשוף כאן עוד פרטים, אבל זה מה שמאפיין את הקשר ביננו- המון כנות. יותר מידי לפעמים כנראה..).

מה אתן חושבות? יש לכן משהו לומר לי? לכוון אולי? זווית ראייה כלשהי? שאלות למחשבה?...

אני מרגישה רע. כאילו ממני נמנעת לחלוטין האפשרות שבדר"כ תמיד קיימת בטיפול גם אם מחליטים לסיימו: להתחרט. ולחזור לטיפול. לדעת שהיא שם במקרה הצורך. לדעת שנשארת "דלת פתוחה".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות עם הטיפול?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות עם הטיפול? - תגובה

אפרת בן שם
    16/08/2012

שלום לך..
    נראה כי הקשר שיצרת עם המטפלת שלך הינו עמוק ומשמעותי ביתר עבורך וכאב הפרידה מורגש ועובר על הצד החזק ביותר. בשביל ליצור קשר כזה יש צורך בשתיים. מטפלת רגישה העונה לצרכייך ואת, המטופלת, שמצליחה ליצור קשר כה עמוק ומשמעותי. למרות שאת מבינה את הנסיבות והאילוצים הלגיטימיים, את צודקת בכל מה שאת אומרת, ובוודאי בתחושותייך, זה לא הוגן מבחינתך לנתק אותך כך שאת כה זקוקה, והנסיבות שאינן תלויות בך מעמידות אותך אל מול פרידה כפולה מבחינך, בטרם עת. אני לא שומעת כמעט כעס על הפרידה הזו, למרות שהוא לגטימי, גם אם האדם המבוגר שאת, מבין את אילוצי החיים של המטפלת שלך. אני שואלת אותך אם מעבר לשיחות על העיניין עצמו, הבעת גם את הכעס על הנטישה שהוא בהחלט לגיטימי בטיפול. למרות הבנתך את הענין. כאשר הטיפול הינו משמעותי, פעמים רבות הקשר הטיפולי מעלה חוויות ילדיות, כך שבמערכת יחסים שכזאת, זה לגיטימי לכעוס על ה"אם " שנוטשת. למרות ששוב אומר, את מבינה בראציונל שזה לא המצב, בחלק המבוגר והמתפקד, גם החלק הילדי רוצה את ביטויו.
    אני חושבת שנכון לכאוב את הפרידה, לכעוס, לפחד, לבכות. אני מציעה לך לחשוב על פרידות בחייך, מאז ילדותך, עד היום. איך הם היו לך? האם היה מי שיכיל אותך כאשר לא יכולת עדיין להכיל את עצמך? האם הרגשת ננטשת? איך את נפרדת היום? מאנשים? ממקומות עבודה? מהיום שחלף? מזכרונות? ייתכן והפרידה עם המטפלת האהובה הינה הזדמנות עבורך להתמודד עם נושא הפרידות בחייך, שאני מעיזה להניח שהוא לא פשוט לך.
    מה אני מציעה לך לעשות? אני חושבת שלמרות כאב הפרידה, זו את שיצרת את הקשר העמוק, ותוכלי ליצור קשר עמוק גם עם מטפל או מטפלת אחרת. הוא ייהיה שונה, אין ספק, אך ייתכן ומלמד ותורם לא פחות. אני חושבת שכדאי שתאמצי את הצעתה של המטפלת שלך שמכירה אותך, ותפגשי עם פסיכולוגית מחליפה בזמן חופשת הלידה, אם את לא חשה בנח עם המדריכה, אני בטוחה שהיא תמצא עבורך מטפלת אחרת שמתאימה לך. מאוד ייתכן כי לאחר שתשובו לקשר אחרי חופשת הלידה שלה, ובשנה שתחלוף עד נסיעתה לחול, את תהייה אחרת, תרגישי אחרת, תעברי משהו בוודאי שילמד אותך עוד על עצמך. על כוחותייך, על יכולת ההתמודדות שלך. שנה זו תהה הזדמנות עבורך לעבד את הפרידה שהייתה, את הפרידה שתבוא ואת החלקים הנוספים המורכבים הקשורים בהריונה.
    את עוברת כאדם עמוק ורגיש ואני חשה שהעובדה שאת מביעה את קשייך וכאבך בדיוק שכזה, תסייע לך להתמדד מול קושי העומד מולך ולצאת מחוזקת ממנו.
    בהצלחה לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאפרת בן שם

מישהי
    20/08/2012

רציתי לומר לך תודה.

לא רק על התשובה שענית לי, אלא גם על כל התשובות האחרות שלך כאן בפורום.

את בולטת כאן- במובן החיובי של המילה. אני אוהבת לקרוא את תשובותייך כאן.

התרשמתי ממך מאד לטובה. את נשמעת כמו "אחלה" פסיכולוגית :-) ( ואין הרבה כאלו לדעתי ולצערי).

אז, סתם כך- מילה טובה גם לך. כי כשמגיע- מגיע.

וחשוב להגיד- במיוחד לאור השינויים בניהול הפורום. ( רוני למשל- שהצטערתי על עזיבתה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאפרת בן שם - תגובה

אפרת בן שם
    21/08/2012

תודה..
    מחמם את הלב.
    באמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד להתמודד?לאפרת בן שם

מישהי
    05/09/2012

הי אפרת,

מאז ששלחתי כאן את השאלה, המשכתי בטיפול עם הפסיכולוגית שלי. המצב הזה מאד קשה לי ולא פשוט עבורי. החופשה הצפויה, מה לעשות, שינוי המסגרת שהיא רצתה בו. ( למשל: פחות תקשורת בין הפגישות שהייתה דבר שבשגרה בקשר ביננו).

בכל אופן,עכשיו, אחרי שעברו כבר כמה חודשים ושאני יודעת שחופשת הלידה הולכת ומתקרבת, הגעתי למסקנה שמה שהכי מפריע לי בעצם זה השינוי שחל בפסיכולגית עצמה. למרות שקשה להתרגל לפחות תקשורת בין הפגישות ולכללים החדשים שקבענו, ולמרות שגם נושא הפרידה שתהיה בחופשת הלידה מאד מטריד אותי, עדיין מה שהכי קשה לי זה השינוי ביחס שלה כלפי: היא פשוט השתנתה.איך זה בא לידי ביטוי? אני מרגישה שהיא פחות קרובה אלי. יותר מרוחקת. הרבה פחות חמה. כמעט כאילו מן הרגשה של : "היא כבר לא מסמפטת/אוהבת אותי כמו פעם". אני ממש יכולה להבחין בזה. כשדברתי איתה על זה, היא כן אמרה שחל בה שינוי. שהיא מודעת לעובדה שהיא "פחות חמה מפעם" , ושזה לא הכל קשור אלי... אולי זה ההריון, אולי עוד דברים בחייה, ואולי גם מה שקרה ביננו. ( והתגובה הלא קלה שלי לעובדת ההריון, וידיעה שיש תאריך סיום לטיפול בשל העזיבה המתוכננת לחו"ל).

שאלתי: גם אם אני מבינה את כל זה, עדיין זה מפריע לי. עדיין אני מרגישה שאבדתי אותה ביותר ממובן אחד. לא מספיק שהיא אכן תעזוב אותי כאשר תצא לחופשת הלידה, אני חשה שבעקבות השיונוי שחל ביחסה כלפי, היא למעשה עזבה אותי כבר עכשיו.

אני לא יכולה להתמודד עם זה. אני כמעט מרגישה "מרומה". כאילו הפסיכולוגית שבה בחרתי לטיפול איננה עוד... שמי שהכרתי כבר לא קיימת. וזה פשוט מפריע לי להמשך הטיפול.

לא יודעת מה לעשות. ואם בכלל אני אמורה לקבל כל כך הרבה שינויים...

אני ממש מיואשת. מה עושים במצבים כאלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו