מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אהבה אפלטונית א-מינית למישהיתמיר1116/08/2012
אני אוהב מישהי אהבה א-מינית. ההורים שלה לא נותנים לי לראות אותה. זה גורם לי לברוח מהמציאות, וגורם לי לרגעים של דיכאון ואז רגעים של שיגעונות שבהם אני בורח למשל לסקס עם גברים (אני רק פסיבי) ולא נמשך מינית לנשים, ואז שוב נכנס לדאון עמוק שבו אין לי חשק לכלום וכל דבר משעמם אותי.
אני נע בין רגעים של הדאון לבין רגעים של בריחות מהצער של הגעגועים ממנה. כשאני בדאון אני נזכר בה. וכשאני בבריחות אני כאילו בורח מקודש (כאשר קודש זה הצער שלי על האובדן שלי ממנה) לחול ועושה הפרדה בין קודש לחול. כשאני בבריחות אני מרגיש שאני בחול ואסור להיזכר בה כי היא שייכת לקודש. ואז אחרי שאני מסיים את הבריחות אני נכנס שוב לדאון עמוק שבו אני מתגעגע אליה ורוצה לפתח תמונות שלה בבית.
איך מתמודדים ומעבירים את הזמן כי אני כבר במשך יותר משנה מעביר את הזמן בצורה הזאת וזה לא בריא לי כי ככל שהזמן עובר כשאני לא רואה אותה אז כך אני יותר משתגע בבריחות מהמחשבות עליה (חול) ובדאון (קודש כשאני כן חושב עליה ומתגעגע אליה)?
עוד דבר שמטריד אותי הוא שהיא תאהב אנשים אחרים ואז הכימיה ביננו תיעלם אחרי שהרבה זמן לא ראיתי אותה, איך אני מתמודד עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה אפלטונית א-מינית למישהי - תגובה
אפרת בן שם17/08/2012שלום לך תמיר.
מהודעתך עולה מצוקה גדולה והתייסרות אמיתית בעקבות אהבתך למשיהי ללא יכולת לממש אהבה זו. אינני יודעת בן כמה אתה ואם זו לך התאהבות ראשונה, אך תדע שלעיתים אין כואבת כאהבה נכזבת. כה קשה לך להתמודד עם ייסורי האהבה ועם התחושה שאהובתך תתרחק ממך, עד כדי כך שאתה מפצל את תחושותייך לתחושות של קודש, שם מונח הדיכאון, הגעגוע, הכמיהה ולתחושות של חול, שם אתה נמנע מלחשוב עליה, מקיים יחסים עם גברים ובורח מהגעגעוים אליה.מעברים בין הכחשת הכאב ובריחות למחוזות של יחסים מחוסרי קשר, מחוסרי מהות, שייתכן ואתה הופך לחפץ חסר רגש ומשמעות בתוך יחסים אלו, אל בין צלילה לתוך תהומות הכאב ,והתייחדות עימו דרכה. או דרך אובדנה.
במובנים רבים אתה מקדש את הכאב והדיכאון שאכן יש בו משהו רומנטי על אף הקושי שבו, להתאבל על האהובה. הוא גם שומר עלייך מהחולין, מהפיכתך לחפץ חסר רגשות שנותן את עצמו לאחרים, אך במקביל הדיכאון גם גורם כאב רב.
אני תמהה האם אתה בחור דתי, מכיוון שאתה בוחר להשתמש במונחים של קודש וחול, הלקוחים מעולם זה. בין השבת שהינה שבת מנוחה וקדושה, לבין ימי השבוע שהם ימי חולין עבודה.
למרות שאינני בקיאה בכתובים, אני יודעת שגם במונחי היהדות, הפיצול בין הקודש לחול אינו יכול להיות מוחלט. גם בקודש קיים חול, הרי בשבת קודש, החיים ממשיכים, אנשים אוכלים, מתפנים, ישנים, מדברים וכד... וגם בחול קיים קודש,הרי גם בימות השבוע אנשים מתפללים מאמינים, עושים מצוות וכד... מה שאני רוצה לומר לך שהקושי הגדול הינו בפיצול שאתה עושה, שמטרתו לשמור עלייך מכאב רב מידיי. כאשר אתה ב"חול" הכאב כביכול אינו קיים, וכאשר אתה בקודש, לא קיימים ה"שגעונות". בין הקודש לחול שאתה חווה, נראה כי אתה מתקשה לחיות חיים אשר יש בהם משניהם. שניתן להכיל את כאב הפרידה ועדיין לא לברוח מהחיים למקומות שאתה אינך רוצה בהם ויותר מזה, מפילים אותך לאחר מכן ואולי אף גורמים לך לכעוס על עצמך.
הפערים בין החלקים בחייך גדולים,הכאב הגדול ששוטף אותך כאשר אתה מחובר לאובדנה כה מפחיד שאתה מצאת דרך להתמודד עימו עי פיצול בחייך. אני מציעה לך לפגוש איש מקצוע שילווה אותך וייסיע לך להכיל את הכאב הבלתי נסבל בלי להצטרך לפצל ולהוציא אותו מחייך, כמו גם לאחות את החלקים ולחיות חיים מלאים ושלמים יותר.
\בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייקת במה במציאות שאני נמצא בה
אלינור17/08/2012הבנת אותי יותר מכל אדם שאני מכיר, כל מה שכתבת נכון ומעומק הלב שלי. אני מודה לך מכל הלב שיהיה לך סוף שבוע טוב ושבוע טוב הרבה תודה. אני מאוד מעריך את שהתעמקת להבין אותי והצלחת. תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייקת במה במציאות שאני נמצא בה - תגובה
אפרת בן שם17/08/2012שמחה שעזרתי...
שבת רגועה ושלווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)