להשתחרר מהצורך להיות נאהב ע"י הורים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• להשתחרר מהצורך להיות נאהב ע"י הורים
    אסף111
    18/08/2012

בחור בשנות השלושים שלו תלוי רפואית וכלכלית בהורים שלו. יצא מהארון כהומוסקסואל, הוריו שונאים אותו, מתנכרים לו על ידי כך שלא נותנים לו את התמיכה הכלכלית והרפואית לה הוא נדרש (המדינה לא נותנת). יש לו צורך להיות נאהב על ידי ההורים בגלל התלות הכלכלית שלו בהוריו. איך הוא משתחרר מהצורך הטבעי שלו להיות נאהב על ידי הוריו ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להשתחרר מהצורך להיות נאהב ע"י הורים - תגובה

אפרת בן שם
    19/08/2012

שלום לך אסף.
    אתה מתאר סיטואצייה קשה של בחור שנחשף בנטיותיו המיניות מול הוריו, והם, בתגובה לחשיפה הזו, או שאולי קודם לכן, דוחים אותו ואף שונאים אותו. אני מניחה כי התהליך של היציאה מהארון הינו מורכב ולא פשוט עבורך וכאשר אין תמיכה וקבלה של מי שאתה , העניין הופך להיות קשה בהרבה. הקושי מתעצם עקב התלות הכלכלית והרפואית שציינת, מה שמותיר אותך נאלץ להיות מחובר למוקד הקושי שלך.
    הייתי רוצה להפריד בין הצורך שלך להיות נאהב עי הורייך, שהינו צורך טבעי כפי שציינת. להתקבל על ידיהם כפי שאתה, להיות אהוב ללא תנאי, להתמך על ידיהם בכל גיל ולדעת שהם שם עבורך. לבין תחושתך שאתה תלוי בהם כלכלית ורפואית מכיוון שהמדינה אינה מכלכלת אותך. אינני יודעת את הסיפור כולו. מה המגבלות שלך? מדוע אתה כה תלוי בהם? האם יש לך יכולת השתכרות משל עצמך?
    לכן, אני מציעה בזהירות כי תבחן את האפשרות האם משבר זה יכול לתת לך תמריץ לגבי הצורך שלך להשתחרר מהורייך. להשתחרר מהקשר המחליש והמסובך הזה איתם, מהתלות הטומנת בחובה רגשות של שינאה ודחייה ולחפש בתוך עצמך ובמסגרת יכולותייך את האפשרויות שלך להיות אדם יותר ויותר עצמאי בחייך.
    אני מציעה לך לעבור את התהליך המורכב אך החשוב הזה עם איש מקצוע שילווה אותך וייסיע לך לפרום את קשרי התלות הרגשי והמציאותי שבהם אתה חי, בדרך להיות אדם עצמאי שאחראי על חייו, על בחירותיו ועל עתידו.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל ההמלצות שלך זה ללכת לפסיכולוג

ניני
    23/08/2012

יש הרבה דרכים שאפשר לטפל בהן. למה כל הזמן טיפול פסיכולוגי? זה גם לא כל כך עוזר לרוב האנשים, סתם מורחים זמן, וזה גם עולה מלא כסף בלי הרבה תוצאות.
    למה הקיבעון הזה על טיפול ספציפי? יש כל כך הרבה סוגי טיפולים

יש עוצמת הרכות, והקומי, ושיטת ימימה, ומדיטציה, וטיפולי גוף נפש רבים ומיוחדים. ויש מן הסתגרות בתוך תבנית אחת שאולי מתאימה לחלק מהאנשים אבל לא לכולם.

באמת מעניין לי לדעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל ההמלצות שלך זה ללכת לפסיכולוג - תגובה

אפרת בן שם
    24/08/2012

אכן... גם לדעתי אין רק דרך אחת לגעת או לטפל באדם.
    ההמלצה שניתנה הינה ללכת לאיש מקצוע, עמ לבחון את הסוגייה שהועלתה.
    למרות זאת, אני עצמי פסיכולוגית קלינית, והפורום הינו פורום פסיכולוגיה המנוהל ע"י פסיכולוגים, ע"כ אינני בקיאה לעומקו של ענין בטיפולים אחרים או כאלו שציינת, וע"כ, לא אתן המלצה שכזאת.
    אני מציעה לך לבחון את הסוגייה גם דרך פורומים אחרים המנוהלים ע."י אנשי מקצוע מתחומים אחרים ולהחליט את הנכון לך ובעייניך.
    הצעד הראשון בעיניי לבחירה אמיתית הינה להבין ולחקור את מה שעומד לבחירה, ומשם לבחור... בוודאי לא מתוך תבנית אחת.
    העולם באופן הזה... הופך מורכב ומעניין הרבה יותר...לא?
    מאחלת בחירות מועילות ואמיתיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחלה

ניני
    29/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו