איזה רגשות יש לי אליה ולבתי העתידית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איזה רגשות יש לי אליה ולבתי העתידית
    גלית
    25/08/2012

אני בחורה טרנסית לפני סדרת ניתוחים לנישוי פנים שאני עומדת לעבור בחודש הבא. היתה לי שיחה עם אימא שלי. הבעתי בפניה את הסלידה מהמחשבה שבת הדודה הקטנה שאני כל כך אוהבת תתבגר, ובמקום למצוא תשומת לב בהקשבה ובהתפעלות שאני נותנת לה מכל שטות שהיא אומרת, היא תהפוך להיות כמו אחותה הגדולה יותר (בת 14) שכבר לא באה לבני המשפחה וכבר מתעניינת בהתבגרות שלה. יצא לי להתעצבן מאחותה הגדולה בגלל זה (בפני אימא שלי).
    סיפרתי שפעם חבר שלי היה לוקח בחורה ומשקר אותה שהוא רוצה להתחתן איתה, והוא היה לוקח אותה בשביל סקס. המחשבה שהייתי אבא שרואה אותה כמו שאני רואה את בת דודה שלי יצור מתוק וטהור ששמח לקבל תשומת לב משפחתית, ופתאום היא מגיעה לגיל שהיא מתלהבת לקבל תשומת לב מבנים ולא מהמשפחה, והיא מתגנבת להיפגש עם בנים שמנצלים אותה, היא מחשבה שגרמה לי לשבור צלחת מרוב כעס.
    זה גרם לי לשבור צלחת מפני שנזכרתי בבת דודה שלי הקטנה שאני כל כך אוהבת וקשה לי לראות אותה כאדם שמוצא לעצמו תשומת לב בשטויות.
    ואז אימא שלי אמרה לי "נו, אז עכשיו אתה מבין איך זה גורם לי לצער שאתה הפכת את עצמך לבחורה ונפגשת עם גברים שמנצלים אותך?!".
    איך אני אמורה להגיב לזה ? אני מרגישה שאני לא אצליח לתפקד כאימא כשיהיו לי ילדים. איזה רגשות יש לי כלפי בת דודתי הקטנה שזהים לרגשות שיש לאימא שלי אלי שגורמים לה להרגיש שמנצלים אותי ושזה לא מתאים, בדיוק כפי שאני נבהל מהמחשבה שבת דודתי הקטנה תהפוך למתבגרת שכבר מחפשת בנים ושארצה לרצוח אותם אם הם ינצלו אותה ?
    אני כותבת "לרצוח" רק כדי להמחיש את הבהלה שלי והכעס שלי ותחושת האכזבה, לא באמת אני מסוגלת לרצוח. אני שואלת על רקע זה שתמיד רציתי שיוולדו לי בנות, אבל השינוי של האישיותי שלהן שהופך אותן לכאלה שלא צריכות תשומת לב משפחתית והן פתאום נגררות לדחף לחפש תשומת לב בבנים זה מאוד מטריד אותי ולא יודעת איך אצליח להתמודד עם זה. וזה גורם לי להרגיש תסכול שאולי אני לא בשלה להיות אימא בעתיד לבנות שאני כל כך רוצה שיהיו לי.
    ממה שכתבתי, איזה רגשות יש לי אליה (ולמעשה לבתי העתידית) ברגע שהיא תתבגר ? אני שואלת כדי להיות מודעת לעצמי יותר, וללמוד במה אני צריכה להשתפר כדי להיות בשלה להיות אימא כמה שיותר מוקדם ולא בסוף החיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה רגשות יש לי אליה ולבתי העתידית - תגובה

ענבל מילר היללי
    25/08/2012

שלום לך שוב גלית,
    אני חושבת שמה שכתבת כאן ממשיך את הדברים שהעלית קודם. בת הדודה הקטנה שלך שוב עוברת כאן כמי שממלאת את חייך וכמי שמפגישה אותך עם חלקים טהורים וטובים בעולם ובעצמך. אני מבינה שאת זקוקה לה מאוד.
    אני לא יודעת מה יהיה כשאת בעצמך תהפכי לאם לילדה קטנה, אבל למען שתיכן יהיה עלייך לאפשר לה להתבגר ולהיפרד. אם תהיי מכוונת לצרכיה ותדריכי אותה בצורה טובה, אני מאמינה שהיא תדע כיצד לשמור על עצמה מניצול של גברים.
    ועם זאת, אני חושבת שלפנייך מסע ארוך של השלמה עם עצמך סביב הניתוחים הקרבים, ויהיה עלייך להשלימו בטרם תתחילי לחשוב על ״ הבת העתידית״ שלך, כפי שכתבת. אני חושבת שככל שתגיעי לשלב הזה של האימהות שלמה ושקטה יותר, פחות מבולבלת וטעונה, כך תוכלי להיות שם באופן מיטיב יותר, עבורך ועבורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכל הלב תודה רבה ושבוע מקסים !

יניב
    26/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו