מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אייך לעזור לאבא להפרד מהבת זוג שלוישראל .ס.28/08/2012
אייך לעזור לאבא להפרד מהבת זוג שלו הרעה והנצלנית .שלום רב אבא שלי איש בן 68. איש חלש אופי . הוא נמצא עם בת זוג רעה שממררת את חייו. יותר נכון כל הזמן עוזבת אותו לבד ושהיא באה יש צעקות וכעסים וריבים עד כמעט אלימות בבית. היא לא רוצה לעזוב אותו כי יש לה יכולת למשוך ממנו כספים מהכרטיס אשראי וגם יש לה חתימה על ידי עורך דין שהיא תקבל כספים אחרי מותו . את זה היא עשתה שהיא הייתה נחמדה אליו אז שהיה לו כסף בבנק (עכשיו כבר לא) בגלל זה היא עוזבת אותו הרבה. היא גם חולת אספנות כפייתית וחלק גדול מהבית מלא סמרטוטים שהיא אוגרת (בגדים ישנים).....הוא חלש אופי ולא יודע אייך להפטר ממנה אני מרגיש שהוא זקוק לעזרה של איש מקצוע. כמו עובד סוציאלי שילווה אותו. ויתן לו כוח נפשי להלחם בה. היא לא רוצה ללכת בגלל הכסף. האם יש מקום שבו הוא יהיה זכאי לקבל סיוע של איש מקצוע. נגיד עובד סוציאלי. אולי ברווחה מה את אומרת?...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייך לעזור לאבא להפרד מהבת זוג שלו - תגובה
אפרת בן שם30/08/2012שלום לך ישראל.
אני מבינה שאתה מאד מוטרד לגבי מצבו של אביך, נראה שאתה חווה אותו כאדם שכוחותי מוגבלים וכך גם שיקול דעתו. אתה אומר שהוא חלש אופי ואינו יודע איך להיפטר ממנה ואני שואלת את עצמי, האם יש בו גם חלק שאינו רוצה להיפטר ממנה? האם למרות הקושי שלטענתך היא מכניסה לחייו, יש גם משהו שאביך מקבל מנוכחותה? כמו אולי הפגת בדידותו? הרגעת החרדה על היותו מזדקן לבדו? וכהנה וכהנה.
למרות שלטענתך אופיו חלש, מדובר באדם בוגר ולפי מייטב הבנתי צלול בנפשו שאחראי על חייו, וגם על שגיאותיו. ממש כמו כולנו. ועל כן, אם הרצון הוא בעיקר שלך, מתוך דאגתך לו, ואילו הוא אינו מחובר לרצון הזה במלואו, איינני חושבת שייהיה איש מקצוע שיוכל לסייע לו "לחזק את אופיו" מכיוון שייש משמעות קריטית לרצון של האדם לעשות שינוי כתנאי להצלחה הטיפולית. במילים אחרות, על אביך לרצות להשתחרר ממנה, לרצות לנהל חיים אחרים, לרצות לא להיות נתון במערכת יחסים של כעס ורודנות, ואז יש סיכוי לאפקטיביות טיפולית.
במקרה כזה, הוא יכול לפנות לאיש מקצוע דרך המרפאה הציבורית באזור מגוריו או דרך קופת החולים אליה הוא שייך.
אך אם לא כך הם פני הדברים, ואתה חווה את אביך פאסיבי ומנוצל אך לא מעוניין בעזרה, מלבד לשוחח עימו, מה שבוודאי עשית, לא נראה לי שייש לך הרבה מה לעשות. מלבד כמובן לתמוך בו לכשיזדקק ולהתרכז בחייך, לחיות אותם בצורה מלאה וטובה.
כמו עם ילדים, כך בשלב מסויים גם עם הורים. לכל אחד יש את הדרך שלו, הטעויות שלו והלמידות שלו במהלך הדרך, גם אם זה קשה ליקיריו לראותו נופל לתהומות לעיתים אין מה לעשות באמת מלבד לסייע לו לקום כשייבקש את עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)