איך לספר?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך לספר?
    מור
    29/08/2012

שלום ד"ר.

אני בחורה בת 28, סובלת מדיכאון, דיסטימיה וחרדה חברתית/ כללית.

מאז ומעולם הסתדרתי בכל מקום אליו הגעתי, למרות ההפרעות.

עם גברים אף פעם לא הייתה לי בעיה, עוד מגיל ראוי, הסתובבו סביבי מחזרים.
    גם היום זה כך, הרבה גברים מעוניינים בי. אך עם הגיל אני מרגישה את הקושי בלספר שאינני מתנהלת כאדם ממוצע.

למרות שאני יודעת שיש בי את היכולת "לבעוט" במישהו שלא מבין זאת, ולעבור לגבר הבא שנראה לי, עדיין החשש הזה קיים.

אני רוצה לציין שחוץ ממקומות עבודה, אף פעם לא פחדתי ממה שחושבים עלי. עוד בתקופות שהחרדה החברתית הייתה יותר דומיננטית, תמיד הייתי בחורה עם ביטחון עצמי.

כיום אני מבינה שאני לא ילדה, וקצת קשה לקבל מישהו לא פעיל.
    אני האמנם זזה, יוצאת, מבלה, מעסיקה את עצמי בסדנאות, אימונים וכו'.. אבל עדיין- לא עובדת, מוכרת כנכה, חיה מ2000 שקלים.

אז אני יוצאת לדייט, עם כל הרעש של החיצוניות שלי..
    מנהלת שיחות עמוקות וטובות.. ואז חייב להגיע "הבום" הזה-
    "אני לא עובדת עכשיו, זה סיפור ארוך.. אפשר לומר שזה לא מבחירה".
    או גרוע יותר- אני נכנסת למערכת יחסים ובן הזוג שם לב שאני "נהנת מהחיים".. לא נדיר ששמעתי משפטים כמו: "אז מה, כל היום תהני, תלכי לסדנת בישול, תתנדבי עם כמה גורים חמודים ותבזבזי את הכסף שאין לך?".
    זה לא שאני באמת נהנת מזה.. אבל זה הרבה יותר טוב מלשבת בבית ולהשתגע.

אני ממש מתחילה להרגיש חוסר ערך, ובאמת שלא הרגשתי זאת בעבר, תמיד השתמשתי בתכונות אחרות שלי.
    אני ממש מתחילה להרגיש אשמה, אשמה שאני כזאת.
    כאילו אף פעם לא אצליח להחזיק מערכת יחסים. מי רוצה אישה שלא עובדת?
    מי באמת יכול לגלות סבלנות לדברים האלה?
    אני בספק אם יש כזה בכלל.

אז הנה.. הכרתי מישהו חדש.
    זה עוד בחיתולים, אבל יש לומר שהרבה זמן לא היה בי רצון להכיר מישהו כ"כ.
    והוא.. גבר שכבר עשה כל כך הרבה בחייו, עם רגליים על הקרקע, יציב, חזק.
    איך אספר לאדם כל כך "נכון" את כל השטויות האלה של עבודה?
    אולי באיזה מקום אני רגילה לגברים שאני יכולה לשחק בהם, ועכשיו בא גבר שממש ברור לי שלשחק איתו זה דבר בלתי אפשרי.

אז אני לא יודעת איך לספר, מתי לספר..
    מה אני צריכה לספר.. אילו פרטים עלי להחסיר כדי לא להבהיל.

אני מרגישה שאני עייפה מזה כבר, ממש ככה.

איך מספרים דבר כזה למישהו *שכן* אכפת לי מה הוא יחשוב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לספר?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אהבלה

איתן
    13/09/2012

מסכנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עם לעבוד בכל זאת?

ניני
    13/09/2012

לקחת את זה כפרוייקט, להצליח להיות רגילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר

ניני
    16/09/2012

התגובה שלי הייתה קצת מוזרה.
    אני מתכוונת- אם את לאו עובדת-אז זו עובדה,זו מי שאת ואין "איך לספר" את זה, פשוט מספרים. קחי אחריות על דרך החיים שלך, תעמדי מאחוריה.

ואם כבר מדברים- מה דעתך לנטוש את הדרך הזו ולנסות כן לעבוד? זה קשה אבל חשוב
    יש המון דרכים להתחיל להתחזק בכיוון. אני מוכנה לייעץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר - תגובה

אפרת בן שם
    20/09/2012

שלום לך..
    אכן יש חלקים שגם לי אינם ברורים בפנייתך. מאיך שתארת את עצמך, בחורה שיוצאת, מבלה, יכולה לבעוט בגבר שאינו מבין אותך ולעבור לגבר הבא.. לא ככ מבינה איך הדברים מסתדרים עם חרדה חברתית. בד"כ לאנשים הסובלים מחרדה חברתית יש קושי אמיתי בסיטואציות חברתיות מכיוון שעולה חרדה שאינה מאפשרת להם להתמודד.
    לגבי הדיכאון והדיסטימיה. לא ציינת אם את מטופלת ואני מקווה בשבילך שאת כן מטופלת ואם כן, האם קשיים אלו מונעים תפקוד באופן תמידי?
    אני גם אינני מבינה האם חוסר התפקוד שלך הינו עובדה עליה אינך יכולה להתגבר. מהם רצונותייך? שאיפותייך? כשרונותייך?
    את כל אלו אני מציעה לך לברר בתוך טיפול, להבין מה כן תוכלי לעושות בחייך וכיצד תוכלי בראש ובראשונה לקבל את עצמך, להעריך את עצמך ולאהוב את מי שאת. לאחר מכן... הדרך לתקשר זאת עם העולם תהייה לך ברורה הרבה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לספר? - תגובה

ענבל מילר היללי
    21/09/2012

שלום לך מור,
    אני שומעת את הפחד שלך לאבד דבר טוב, את הרצון לעשות את מה שנכון, מבלי להפסיד או לשגות. עוד אני שומעת דברים הקשורים לאיך שאת תופסת את עצמך. מצד אחד, רואה את עצמך כבחורה חזקה, מתפקדת, אטרקטיבית, ומצד שני, קשה לך. את רואה שיש בך שוני ופגיעות, ושדברים לא באים לך בקלות.
    אני לא יודעת עד כמה את נותנת מקום לשני החלקים האלו בך להתקיים יחד, במקביל. כשאת מסתירה ומתביישת את אולי לא נותנת מקום לחלק החלש, כי את מפחדת שהוא ימחק את כל מה שטוב בך. ואולי גם להיפך, לפעמים שוכחת לראות את מה שחזק בך, כי את רק מרגישה חלשה ופגיעה. אם תצליחי לקבל את עצמך באופן שלם יותר, יתכן שיהיה קל יותר לדבר על מי שאת.
    אני מניחה שבכל מקרה זה לא פשוט. את מפחדת שהוא יבהל, שיהיה ביקורתי, שיאבד בך עניין. אפשר להבין זאת. זה סיכון שאת לוקחת, כשאת מחליטה להיות כנה עם עצמך ועם העולם בקשר למי שאת. אבל זה סיכון שתצטרכי לקחת כדי לחיות באור ולא בהסתר.
    עוד אני חושבת שאולי תשקלי איך את מציגה את עצמך. ככל שתצליחי להציג את עצמך באופן שתואם תפיסה של עצמך כאדם שלם, עם סיפור ייחודי, ולא רק דרך אבחנות כאלו ואחרות שניתנו לך אצל הפסיכיאטר או בביטוח לאומי, כך ייטב לך.
    אני מקווה שאת נמצאת בטיפול פסיכולוגי מלווה ותומך, שם יהיה המקום המתאים לנסח לעצמך את הסיפור שלך על מי שאת, על כל העושר שיש בך, עם ובלי קשר לקשר החדש שמתהווה.

בהצלחה בקשר החדש, ובכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו