חוסר אונים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר אונים
    לוגי
    30/08/2012

שלום רב,
    בת 45 נשואה פלוס 3 ילדים .בכור בן 14 אמצעי בן 10 וקטנה בת 8. שלושה ילדים מדהימים !!! לכל אשר יפנו תמיד יהיו בולטים במובן החיובי של המילה . טובי לב אדיבים חברותיים נבונים בעלי נימוסין והליכות מוקפדים במראם ומאוד מטופחים בכלל. אני סובלת מעודף משקל כבר מספר שנים לא מבוטל למעשה מאז ומעולם בשנים האחרונות גדולה אך לא מסתגרת אישה פתוחה חמה חברותית לבבית מכניסת אורחים מטופחת ומטפחת את סביבתי. לפני כשנה נאלצנו לעבור דירה (אין לנו מגורי קבע לצערי ואנחנו כבר 15 שנה חיים בשכירות)עברנו לישוב שמיום ראשון עשו כל מה שביכולתם למנוע הגעתנו ומעבר לישוב בועדת קבלה,ולמרות שועדת הקבלה עוררה בנו חששות לא הייתה לנו ברירה והבית אותו מצאנו היה בית הולם וראוי מכל הבחינות בעיקר מבחינת הילדים שלא נאלצנו לעקרם ממסגרות החינוך בהם למדו.לאחר המעבר נתקלנו בכל עבר בו פנינו בחוסר רצון להתחבר עימנו ברמה של שכנים הגובלים עימנו 3 במספר שאף אחד מהם לא טרח לברך בברכת ברוכים הבאים ולא רק זו אלא שנימנעו לחלוטין ויצאו מיגדרם על מנת שלא לומר לנו שלום ולא להכיר אותנו. לילד האמצעי בתחילה היה מאוד כיף כי היה פופולרי אך השניים האחרים היו מאותגרים חברתית .בכל 15 שנות נדודי ואני עברתי 7 פעמים דירות בתקופה זו מעולם לא ניתקלתי ביחס כל כך פוגעני ללא סיבה מוחשית.אני יודעת שאל המראה שלי מתלוות השלכות מסוימות אך כל מי שבא במגע עימי מהמשפט הראשון יודע שאני אישה רהוטה נעימה מטופחת חייכנית אוהבת שלשכל מקום שאפנה תמיד אנשים ניגשים לבקש עזרתי מתוך קהל של עשרות תמיד יגשו אליי כי פניי תמיד משדרות טוב לב רוחב לב יושר,לכן אני לא מבינה את הכתף הקרה שלא לומר סלידה מאיתנו.במשך השנים צברתי את מנת חלקי ביחס פוגעני ומעליב ולמדתי לחיות עם זה לצערי ולהתמודד עם זה למזלי.הבעיה מתחילה כשרגשות הסביבה כלפיי הועתקו לבעלי (לגמרי רזה)ובעיקר לילדיי. ילדיי הקטנים מוחרמים בצורה מבישה על ידי ילדים מהסביבה (קהילה קטנה). בתי הקטנה ילדה נאה טובת לב מדהימה בעלת גוף משגע דחויה על ידי כל בנות כיתתה מהישוב אף אחת לא מזמינה אותה אליה ואף אחת לא באה לבקרה.בני האמצעי שהוא ילד נדיר באיכויותיו מגיל גנון אמרה לי הגננת אשרייך שיש לך בן כזה מבריק חכם פיקח בוגר רהוט אוהב לרקוד מצחיק בטירוף כל המורות אוהבות אותו מאז ומעולם היה ילד שמח ומאושר מקובל ואהוב על הבריות היה מנהיג של כל הילדים היום ניצב אל מול עדת זאבים חלקם מבני כיתתו שמחרימים אותו בצורה הכי ברורה ונאלחת. אותם ילדים שהיו בני בית אצלנו הפנו לו עורף ללא מחשבה שנייה . אני ללא ספק לא שוללת שזה שהוא כל כך מוכשר גרם לסוג של אנטגוניזם כלפיו אך לא מן הנמנע שסך ההתנהלות מולו ומול בתי הם אמסרים שמועברים מהמבוגרים לילדים. .איך אני מתמודדת עם הבעיה ובעיקר כיצד אני עוזרת לילדיי להתמודד מול הרוע הזה(מעבר דירה לא אופציה)
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר אונים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר אונים - תגובה

אפרת בן שם
    30/08/2012

שלום לוגי..
    קשה מאוד לקרוא את מה שכתבת ונראה כי אתם מתמודדים עם תופעה של עדריות חברתית מהסוג הגרוע ביותר. פעמים רבות בקהילות קטנות שאמורות להיות תומכות ואינטימיות, קשה לקבל את הזר והלא מוכר, וייתכן ומה שאת מתארת הינו סוג כזה של חוויה. מזעזעת...אם יורשה לי. מרגיש יותר כמו שנקלעתם בטעות לתכנית השרדות... מאשר לשכונה קהילתית ומשפחתית.
    את מציינת את נושא המשקל שלך כמושא לדחייה. יש לי תחושה שאת יודעת על מה את מדברת וכי נתקלת בעבר בדחייה מהכיוון הזה, על אף התחושה הנוראית שזה מעורר, כנראה שזהו טבע אנושי לשפוט על פי הקנקן ולא עפ מה שייש בו. אני רוצה לסייג ולומר כי העובדה שאת גדולה, אינה אמורה לשנות מאום ובמצבים רבים בחייך אני מבטוחה שחווית כפי שאמרת יחס אחר. האמת, לוגי, מכתיבך עולה כי את אישה נעימה, וחיובית המטפחת ורואה את ילדיה, בנית משפחה יפה ואת כל מרצך את צריכה להשקיע בעזרה לילדייך בהתאקלמותם.
    הפתרון מול רוע, בעייני הינו התעלמות והתמקדות במה שחשוב באמת. השכנים הלא מלבבים, כל שייש לי להגיד לך עליהם הינו שצר לי עליהם שהם נאלצים לחיות עם עצמם ומפסידים אתכם. הם כנראה אנשים קטנים שאולי עדיף לך לא להיות בקרבתם. אני מציעה לך לתת זמן להתאקלמות. לא להתייסר ככ או לחפש סיבות לדחייתכם. רוב הסיכויים שאין כאלו. לראות האם יש משפחות שכן תוכלו להתקרב אליהם. להתחיל לפעול בבתי הספר מול המורות והיועצות ולעזור לילדים למצוא את מקומם. לומר גם להם שהתאקלמות לוקחת זמן ותמיד ייהיה להם את הבית שלהם כעוגן מחזק.
    נחמה קטנה לי אלייך.... לעולם לא נזמן לילדנו או לנו קשיים וכאבי לב, אך אני מבטיחה לך שהתמודדות נכונה ומתוקשרת עם הקשיים מזמנת גדילה והתחזקות. גם לך וגם להם.
    המשיכי להעצים את עצמך ואת ילדייך, ואל תתני לאנשים קטנים ונמוכי קומה... לקטוע את מה שבנית בעמל.
    מחזקת את ידייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר אונים - תגובה - תגובה

אפרת בן שם
    30/08/2012

ועוד דבר אחד... שאני קוראת את הכותרת.
    את? חסרת אונים? אישה שכמוך שגידלה שלושה ילדים לתפארת ובנתה בית, ומתמודדת כך בחייה.
    את לא חסרת אונים. ידייך מלאות בעבודה, לחזק את עצמך ובני בייתך ולהוציא מחייך כל רוע שמכשיל התמודדות זו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על מילות העידוד והעצות

לוגי
    30/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא אתם, זה הם.

קוראת
    30/08/2012

כפי שכבר כתבו לך, זו תופעה שקורית לפעמים ביישובים קטנים. חוויתי אותה על בשרי כשגרתי במושב קטן. וזה ממש, ממש ממש לא היה קשור לאיך שנראיתי. רק לעצם קיומי. הם פשוט לא אהבו זרים. לא היתה פעם שיצאתי לרחוב ולא נתקלתי בשאלות כמו "מי את? איפה את גרה?" וכו. זה היה יישוב כל כך קטן (וגועלי) שאם מישהו מבחוץ היה עובר שם, מיד הם רצו לקרוא לאבטחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך התמודדת?

לוגי
    31/08/2012

שלום לך קוראת ,
    איך התמודדת מול הרוע האם הפיתרון הוא ללכת? איך עזרת לילדייך?
    תודה על השיתוף
    לוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי ילדים.

קוראת
    01/09/2012

אני בנאדם די עדין מנומס וביישן. זה פשוט עזר לי לפתח עור של פיל. למדתי להעמיד אנשים במקומם. פשוט להגיד זה לא עניינכם. ועד עם חיוך רחב ומנומס. זה לא קל, בהתחלה זה גרם לי להסתגר, אבל באיזשהו מקום הבנתי שאם אני משלמת שכר דירה, זכותי לגור שם. פשוט כך. במיוחד אם אני עושה הכל באופן חוקי, ומי שצריך לפחד זה הם, בעלי הבתים, שלחלק די גדול מהם היתה איזו הרחבה לא חוקית בחצר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו קטן

קוראת
    01/09/2012

בסופו של יום כן התיידדתי עם אנשים במושב הזה. היתה שם עוד קבוצה של שוכרים, בערך בגילי ונוצרו ביננו קשרים חמים. כך שלא הכל אבוד, ובסוף תמיד מוצאים אנשים טובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו