מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציפיותשואלת30/08/2012
שלום,
יש לי הרבה ציפיות מהפסיכולוגית שלי שתעשה כל מיני דברים, שהייתי מאד רוצה שהיא תעשה ושהיו גורמים לי להרגיש טוב, אולם הן לא מתממשות ואני מרגישה רע בעקבות כך.
איני יודעת אם הציפיות שלי במקום או שאולי אני מצפה קצת יותר מדי או חושבת שהיא צריכה לעשות מעשים שלא בהכרח ברור שהיא אמורה לעשות אותם. אבל בכל מקרה, אני כל פעם מתאכזבת מחדש וכל פעם מרגישה שלא אכפת לה ממני באמת וזה מרגיש נורא.
ואז אני מתחילה לחשוב - למה היא לא מסוגלת להתנהג כך?? מה זה כל כך קשה לה לעשות דבר כל כך פשוט? אם היה לה אכפת, היא בטוח הייתה חושבת לעשות את זה.
מה אני אמורה לעשות עם העניין הזה? מה שקורה זה שאני מרגישה שאיני יכולה לסמוך עליה, זה מוריד לי את רמת האמון בה, את הרצון להיפתח...
חלק מהדברים אמרתי שציפיתי למשהו ולא קרה מצידה - לא שגרם למשהו.
זה מוריד לי את החשק להמשיך לבוא. איך אני יכולה לבוא למי שלא אכפת לו?
המחשבה שעליי להפסיק עם הטיפול ושלעולם לא אמצא מטפלת שבאמת יהיה לה אכפת רק מתחזקת. זה נורא מתסכל...לא אכפת לה.. זהו..
מה אני יכולה לעשות..
לאף אחד לא אכפת.. למה שלה יהיה?
ואני כל כך זקוקה לה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפיות - תגובה
ענבל מילר היללי30/08/2012שלום לך,
אני לא בטוחה לחלוטין למה התכוונת כשאמרת ״ לעשות בשבילי דברים״, אבל אניח שכיוונת לדברים שאינם בתוך הגבולות המילוליים של טיפול. אולי רצית שתעשה עבורך איזו מחווה מעשית, משהו שחורג מהסגנון הרגיל שלה.
אני מאוד מבינה את הציפיה הזו. כדי שתוכלי לחוש בטוחה ומוגנת עם המטפלת שלך את צריכה להרגיש שהיא איכפתית כלפייך. ולפעמים, כן, נראה שאם לא מוכנים לעשות מעבר, או נצמדים לגבולות הרגילים, זו הוכחה לכך שלא מספיק אכפת. במקום הזה בדיוק, של הספק ושל הפחד להיות לא מיוחדת, לא אהובה מספיק, את זקוקה לכל ההוכחות המעשיות האלו, שיראו לך שאת לא ״ עוד מטופלת״, שיש נכונות להתאמץ בשבילך ולא לאכזב אותך בתשובה שלילית.
ויחד עם ההבנה הזו, של המקום ממנו מגיע התסכול והספק שלך, אני צריכה גם לומר לך שאהבה ואכפתיות באה בהרבה צורות. הצורה הטיפולית- מילולית היא אחת מהן, ויש לה כללים משלה. הגבול הטיפול לא רק בא בגלל שזו המציאות וצריך ללמוד אותה, אלא גם מכיוון שיש תפקיד לגבול, ושיש בו משהו שומר. שומר עלייך, וכן, גם על המטפלת. וזה בסדר.
הייתי מציעה לך להקשיב ביחד עם המטפלת שלך לקול הזה שמספר לך שוב ושוב על האכזבה, הכעס, והתסכול, כאשר אנשים שאת אוהבת ומצפה מהם לא מוכנים ללכת איתך עוד צעד אחד, מעבר לגבולות שלהם, ולהפר אותם, גם במחיר, כדי לספק אותך.
מדוע הגבול הזה נתפס אצלך כעדות צורבת לחוסר אהבה ואכפתיות.
אם את מצליחה לדבר עם המטפלת שלך כשהדברים עולים בך, מבלי לצנזר, את בדרך הנכונה!
היי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שואלת30/08/2012היי, תודה על המענה המהיר.
התכוונתי, למשל, אם אני צריכה להתמודד עם משהו, אז שהיא תזכור זאת ותגיד איזו מילה, אפילו בהודעה, שהיא זוכרת, לא בזמן מפגש כמובן..
זה מעבר לגבולות של טיפול? אני יודעת שיש מטפלים שכן עושים זאת...
אפילו בזמן הטיפול, בתוך הגבולות המילוליים של הטיפול, אני מצפה שתגיד דברים שיגרמו לי לדעת שכן אכפת לה, שהיא זוכרת.. שהיא יודעת.
רק כשזה נוגע אליי, הכל הופך להיות גבול קדוש שאין להפר.
אם מתנהגים באדישות אליי אז זה נתפס אצלי כחוסר אהבה ואכפתיות - כי מדובר בדיוק בזה!
לא רוצה להקשיב ביחד איתה לכלום.. במילא היא בקושי זוכרת אותי.
בזבוז זמן מוחלט.
אולי הגבולות האלה מעצבנים אותי כל כך כי הם מוכיחים לי שעבורי יש רק קשר גבולי, לא מעבר - שזה בעצם קשר לא אמיתי. סתם קשר בגבולות הגבול.
היא שם, כן שם - אבל רק בתחומי הגבול שלה, לא מעבר בכלל אפילו לא מילימטר. אז מה זה אומר?! זה אומר בדיוק שאני סתם מטופלת, לא אחת שהיא זוכרת מעבר לגבול, לא אחת שאכפת לה ממנה מעבר לגבול ואפילו בתחומי הגבול בקושי אכפת.
אולי אני מצפה ממנה למה שמצפים בדר"כ בקשר שהוא לא כל כך מוגבל.
אולי בגלל זה ה"קשר" איתה כל כך מתסכל אותי... כי הוא לא אמיתי, הוא לא קיים בעולם... רק בחדר הטיפשי הזה, שתחום עם 4 קירות.
בקיצור, מסקנה: אני אכן לא קיימת עבורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ענבל מילר היללי01/09/2012שלום שוב,
אני מבינה עכשיו קצת יותר טוב למה את מצפה ומה המשמעות של הגבולות והכללים בטיפול עבורך.
אני חושבת שהתשובה לשאלה עד כמה המטפל גמיש בנושא הגבולות שלו בטיפול תלוי בו עצמו, בסגנון ובאישיות שלו, במטופל שלו- עד כמה הוא מגרה את המקום הזה של שמירה או פריצה של הגבול, ובדינמיקה ביניהם.
אני מבינה שהנושא הזה מקבל משמעות מאוד טעונה ומיוחדת במפגש בינך לבין המטפלת שלך. אני גם שומעת את הפגיעה שלך ואת הכאב על המחשבה שאולי לא אכפת לה ממך. ויחד עם זאת, גם קול קטן שאולי מקווה שבכל זאת, יכול להיות אחרת. אני לא מאמינה שהמטפלת שלך הייתה הופכת לכל כך משמעותית עבורך אם לא היית מרגישה שהיא גם רואה אותך ונענית לך, מידי פעם.
המשיכי להעלות את כל מה שאת מרגישה מולה, בלי להסס. זו הדרך. אם זה יעשה לאורך מספיק זמן, אני מאמינה שמשהו בכאב הזה יהיה יותר נסבל עבורך. אולי יהיה שם גם תיקון כלשהו לפצע הזה, גם בהקשרים ההיסטוריים שלו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)