מה זה אומר?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה זה אומר?
    רונית
    31/08/2012

"חלמתי עליך בלילה..... אחרי שהיית כאן. שאת נשארת לישון. ושאני מכסה אותך בשמיכת פוך עבה, כדי שיהיה לך חם. ואת ישנת, והתעוררת לפני בוקר, ואז הלכת הביתה".

זה מה שאמרה לי המטפלת בפגישה. זה היה אחרי פגישה מאוד לא פשוטה בינינו....

מה זה אומר החלום שלה? מה זה אומר עליה? עלי? ומדוע היא סיפרה לי זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה זה אומר? - תגובה

אפרת בן שם
    01/09/2012

שלום רונית...
    את שואלת מה זה אומר....
    מה זה אומר לי? דאגה, רצון להגן, שאלה לגבי גבולות, וכהנה.
    מה זה אומר לך? מה את הרגשת שסיפרה? האם התרגשת? האם היית נבוכה? האם נבהלת? האם חשת אי הבנה?
    אייני מכירה את הקשר בינכן, את שיקוליה של המטפלת, או מדוע בחרה לשתף אותך בחלום שלה, אך העובדה שפנית לכאן עם השאלות, מה זה אומר עלייך? עליה? ומדוע היא סיפרה לך? גורמת לי לחשוב שנותרת עם תחושות מבולבלות,ואינך מבינה את משמעות הצעד שבחרה לנקוט. בכל מיקרה, גם אם המטפלת שלך החליטה לעשות בחירה שאינה שגרתית בטיפול, כמו לשתף אותך בחלומה, אני מניחה כי הדבר נעשה מתוך רצון לתת לך משהו שיועיל לך ולא שיערער אותך.
    נראה לי שנכון להיום, זה לא הועיל לך אלה הותיר אותך בתחושת בלבול ואולי אפילו בסערה.
    אני מציעה לך לחזור אליה עם התחושות הללו, עם השאלות הללו, ויתכן ומתוך השיח הזה בדיוק, תצליח להבין משהו חשוב לגבי עצמך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאפרת- תגובת המשך...

רונית
    01/09/2012

תודה רבה, אפרת!
    המילים שלך היו ממש במקום, התשובה המפורטת מרגיעה.
    לא רציתי לכתוב זאת קודם, אבל אכתוב זאת עכשיו. הייתי ממש בהלם!!! כשהיא סיפרה לי, כי כבר כמה שבועות אני חולמת על זה (בשינה ובהקיץ) שאני נשארת לישון אצלה בלילה, ושהיא מכסה אותי, כי אני מרגישה כל כך חסרת הגנה, וכל כך כמהה לדאגה אמיתי ש ל מישהו גדול, ולהרפיה מעודף-אחריות על עצמי....
    ולא האמנתי ממש שאותו החלום גם היא חלמה... היא סיפרה לי אותו בסוף הפגישה, והייתי כל כך בהלם, בהלם שחלמה, ובהלם שהיא משתפת אותי.... כך שלא יכולתי להוציא כמעט מילה בקשר לזה. האמת, שזה חימם לי את הלב. כי אני מבינה שאם במציאות זה לא יכול לקרות, לפחות בחלום. וזה בא גם מהכיוון שלה.... הקשר שלנו הוא קשר מיוחד יותר מ'סתם' קשר טיפולי, ואנחנו מנסות דרכו להבין בו דברים עליי.... אני בטוחה שבאיזשהו מקום אני 'נוגעת' לה במקומות עמוקים שלה, שהיא מנסה להבין אותם בדרכה... שמחתי שהיא סיפרה לי, והתרגשתי מזה, אבל עצם זה ששאלתי כאן - מעיד כי רציתי לשמוע חוות דעת אובייקטיבית (ונקייה) על ה'אקט' הזה, כדי להבין אותו יותר...
    חשבתי על עוד משהו, ואשמח אפשרת אם תגידי לי מה דעתך, כבר שבועות ארוכים אני מסתובבת 'סחור סחור' בטיפול, כי הגעתי למקום עמוק שקשה לי לדבר עליו, ומשם קשה לי לחזור גם אחורנית.... יכול להיות אולי שהיא החליטה לספר לי על החלום שלה, כדי שזה יעורר - או יית ן לי ביטחון גם לספר על דברים אישיים? מאוד קשה לי ה'חוסר ההדדיות' בטיפול, אולי היא נתנה לי פה משהו משלה, כדי לתת לי פתח - להיפתח עוד יותר? ברור שמה שחושבים עליו הרבה ביום - חולמים עליו בלילה. ואני - עליה ולמת הרבה, ובחיים לא חשבתי לשתף אותה. אחרי שהיא סיפרה לי - זה הרגיש לי כבר לא כל כך נורא לספר גם לה דברים על עצמי, ודברים שבינינו.... יכול להיות שאולי זאת היתה המטרה? מה דעתך?
    אני מבינה שזה חריג לספר כזה דבר למטופלת... אבל האם זה חריג -לחלום- על מטופלת???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאפרת- תגובת המשך... - תגובה

אפרת בן שם
    01/09/2012

היי רונית.
    מה שסיפרת נוגע במקומות מאוד עמוקים של הקשר הטיפולי, או ביכלל במקומות של קשר אנושי אמיתי. היא חלמה את חלומך, היא חלמה את כמיהתך, היא חשה גם ללא מילים את הצורך שלך בהגנה ובהרפייה. העובדה שחלמתן את אותו החלום מדהימה ומרגשת כאחד. אני לא הייתי רוצה לשאול כיצד או לנתח זאת, פשוט לקבל את הדברים כנקודה של נגיעה עמוקה ביותר בין שתיכן, והעובדה שחשת התרגשות, זו העובדה החשובה בעייני.
    אני חושבת שבכל נגיעה טיפולית אמיתית, יש משהו שננגע גם אצל המטפל. לא תמיד זה קורה, אבל שזה קורה, זה מהדהד מתוכו ואז זה מרגיש אמיתי.
    נראה לי שבסיפור החלום, המטפלת שלך פרמה אצלך באופן לא מודע מעצור שהיה קשור להדדיות בינכן. לא בטוח שהמטרה שלה הייתה מוגדרת ככזאת, אבל ברמה הלא מודעת, זה קרה. נגיעה עדינה שאיפשרה לך לחוש שזה לא נורא לספר לה. שבסופו של דבר, את לא תישארי לבד עם המקומות העמוקים שהגעת אליהם. אני חושבת שאת כבר שם. מוכנה ללכת עוד צעד לעומקך, בתוך הטיפול שלך, בתוך נפשך. לפרום עוד קשר שנתקע בגרון ומקשה על הנשימה.
    והאם זה חריג לחלום על מטופלת? כפי שזה לא חריג לחלום על כל דבר שהוא בעל משמעות עבור האדם, כך לא חריג לחלום על מטופלת משמעותית, או על דבר משמעותי שמתרחש בטיפול. ההחלטה לספר לך את החלום הינה החלטה של המטפלת שלך שאינה טריוויאלית, אך נראה לי שבמיקרה הזה, אפשרה לך צעד נוסף כלפי עצמך.
    אשרייך.
    אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

רונית
    02/09/2012

אחרי שהבנתי שאין לי ממה להיבהל... אני ממש ממש מאושרת. שמחה על המתנה הזו של חיבור נפשי חזק, שייאפשר לי לבנות את ה"עצמי" שלי לאמיתי יותר, ובאמת זכיתי... הנגיעה הנפשית העמוקה הזו עם המטפלת - היא חוויה חיובית עצומה, שקשה לי עדיין להכיל....

תודה רבה, עזרת לי מאוד מאוד!

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסוי חפצים בלילה

אלמוני
    10/10/2012

שלום רב,

לבעלי יש נטיה מאוד מוזרה לכסות כל דבר שנראה לעין בלילה על ידי מגבת או שמיכה אפילו באם מדובר בצלחת פירות או סתם קלמר של הבנות או פלאפון...
    דבר שנראה לי על פניו כמוזר לחלוטין כאשר שאלתי אותו עניין הוא לא מבין למה הוא עושה את זה אך זה ממשיך כל ערב.
    העניין המוזר יותר הוא שאתמול הוא הוציא דברים מהבית לחצר דבר הזוי לחלוטין.

ממה זה נובע ואיך אפשר להתגבר על תופעה מוזרה זו

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו