"ילד" בן 27 בבית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• "ילד" בן 27 בבית
    מירית
    31/08/2012

רציתי לשתף ולקבל ייעוץ כיצד לנהוג בבני בן ה- 27 שהוא אח תאום. מאז שחרורו מהצבא לא הצליח לעבוד ברצף...אינו מצליח למצוא עבודות "נורמליות"...כל עבודה שמתחיל עוזב לאחר זמן קצר בטענות שונות. אני מוצאת את עצמי נותנת לו כל הזמן דמי כיס ולי זה קשה אני אלמנה. על לימודים הוא חושב- לא יודע מה ללמוד...בקצור מאוד לא נוח לי עם המצב הזה. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "ילד" בן 27 בבית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "ילד" בן 27 בבית - תגובה

אפרת בן שם
    01/09/2012

שלום מירית...
    מעניין לקרוא כי הדבר הראשון שאמרת על בנך הינו שהוא אח תאום. מתוקף כך, חשבתי באופן מיידי על אחיו (או אחותו) והסקתי שבנך הינו הצלע ה"בעייתית" עבורך, לעומת אחיו. שאלתי את עצמי, האם כך תמיד היו פני הדברים? ואיך עובדה זו משפיעה על בנך, כאשר הוא נמצא כל הזמן מול מישהו אחר. מושווה בהשיגיו, בדרכו ובהצלחותיו.
    לעניין עצמו. נראה שבנך מצוי בשלב הפוקד רבים לאחר השחרור מהצבא. שלב בו פעמים רבות נדרש הילד? הנער? הבחור? לעשות בחירה אמיתית לגבי עצמו לראשונה בחייו. עד אז, בית הספר, הצבא , ההורים, היו אלה שנתנו את המסגרת הכללית בתוכה אמור היה להתנהל בצורה עצמאית יותר או פחות.
    אנשים פחות מגובשים עם עצמם, שהמבנה הנפשי שלהם אינו מעוצב עדיין, או שאישיותם יותר הססנית ופחות בעלי בטחון, מוצאים עצמם פעמים רבות, לא מסוגלים להחליט על דרכם. כמו עומדים מול צומת מסועפת ואינם יודעים לאן לפנות. ויותר מכך, לאיזה מסלול להתחייב.
    עצתי לך הינה לעזור לבנך לפנות לאיש מקצוע שייכוון אותו בדרכו ויעזור לו להבין את מקומו כעת ולאן הוא רוצה ללכת. את מספרת שאת נותנת לו דמי כיס, ואני מציעה שלפחות חלק מהכסף הזה ייהיה מכוון לשיחות שיעזרו לבנך להתפקס, ולבחור את דרכו. ייתכן וסיבות פנימיות יותר, כפי שציינתי בהתחלה, כגון התאומות שלו, ותחושותיו כלפי האח שאינו מוזכר כ"בעייתי", עוצרים את יכולתו להתקדם ולבחור עבור עצמו באופן לא מודע, ייתכן ויש נושאים אחרים, אך אם בכל מיקרה את מגישה לו עזרה, זוהי עזרה שבעייני היא אפקטיבית ובונה ואינה מכלה את כספך לשווא.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך נושא "ילד בן 27"

מירית
    01/09/2012

תודה רבה על תגובתך , ניתחת את המצב באופן מאוד ברור וענייני וידעת אכן לציין את התאום הלא בעייתי והמצליח יותר... הייתי רוצה לתת עזרה כפי שציינת - איזו בדיוק ? לאיזה איש מקצוע מתאים לפנות ? הוא צריך מכלול של "עזרה" - מי יכול לתת מענה הולם ? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך נושא "ילד בן 27" - תגובה

אפרת בן שם
    01/09/2012

אני חושבת שמיכוון שמדובר כנראה במעצורים רגשיים שניבנו עם השנים, אל מול האח ה"מוצלח" ונוגעים בדימויו העצמי ברמה העמוקה ביותר, מענה הולם הינו טיפול פסיכולוגי רציני. כמובן שבנך צריך לחוש שהוא מעוניין לצאת מהמקום ה"תקוע" בו הוא נמצא. ישנם כנראה עוד אפשרויות , אך לעניות דעתי, "מכלול" העזרה עליו את מדברת הינו קודם כל נגיעה במהות הבעייה ומשם לחפש מענה, כפי שנעשה בטיפול, משום שנגיעה בסימפטום בלבד (כגון, עזרה מקצועית בחיפוש עבודה) עלול להשאיר את הבעייה או שהקושי "ירים את ראשו" במקומות אחרים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירית-מציע לך לקחת את בנך לאיבחון

אבנר
    02/09/2012

פסיכו דיאגנוסטי ולאיבחון תעסוקתי.
    צריך לדעת בוודאות מה מצבו הנפשי ולמה הוא מוכשר יותר מכל דבר אחר.
    סיפוק והנאה מעבודה הם מקור להעצמה,לצמיחה אישית וליכולת להתמודד ולהתגבר על קשיים וכישלונות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו