מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמכרות למזוןשירן כהן01/09/2012
אני בת 17, שוקלת 86 וגובה 1.65.
אני מנסה לעשות דיאטה, לא משנה אצל כמה דיאטנים הייתי וכמה תפריטים ניסיתי, אני פשוט לא מצליחה להגמל ממזון, בעיקר פחמימות, אני אוכלת אפילו כשאני לא רעבה, זתם משיעמום. ואני כל הזמן מנסה לא לאכול סתם כי בא לי, זה עובד מצוין בדיוק ליום-יומיים ואני חוזרת להרגליי הרעים.
אני יודעת איך צריך לאכול נכון, פשוט מאד קשה לי ליישם את זה כי מבחינה פסיכולוגית אני פשוט לא יודעת איך להפסיק לאכול מתוך שיעמום ולהפסיק את ההתמכרות הזאת שלי לפחמימות.
אשמח לדעת מה אפשר לעשות בנידון, יש איזושהי דרך טיפול וכמה היא עולה בערך?
תודה רבה, אני כבר ממש מיואשת ואני חייבת להרזות (מבחינה בריאותית), אשמח אם תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות למזון - תגובה
ענבל מילר היללי02/09/2012שלום לך,
לפי הנתונים שכתבת, את באמת סובלת מעודף משקל קל. אני מבינה מדוע את מוטרדת.
לרדת במשקל זו לא משימה פשוטה. הצורך בפחממות, ואכילה מתוך שעמום, כפי שכתבת, אכן עשויים ללמד על מה שלעיתים מכונה ״ אכילה רגשית״ לצד, או אולי אפילו ללא בעיה גנטית או פיזיולוגית אחרת.
לפעמים האכילה היא סוג פיצוי או נחמה, ואז קיימת נטייה לצרוך אוכל, במיוחד פחממות (סוכרים) כדי למלא תחושות של ריק, או תחושות שליליות אחרות. התחושה החיובית שנוצרת אחרי אכילת מתוק או בצקים אומנם מקלה, אבל היא לא מחזיקה מעמד לאורך זמן, לפעמים מעוררת תחושות אשם, ואז מתעורר הצורך מחדש. במקרים חמורים, זהו הבסיס להפרעות אכילה מסוימות.
כדאי לטפל בבעית עודף משקל שזהו הבסיס שלה, לדאוג שתהיה מסגרת שתסייע לך בירידה מאוזנת ומודרכת במשקל. למשל קבוצה של הרזיה. לצד זה, ממליצה לך לשקול טיפול רגשי שיחתור להעמיק את ההבנה של הסיבה לאכילה כזו וילווה את תהליך הירידה במשקל. עדיף לפנות למטפל או מטפלת שיש להם ניסיון בתחום הפרעות האכילה.
לא אוכל לתת לך פרטים הקשורים לעלויות. ברגע שתפני למטפלת ספציפית, תבררי מולה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)