מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הערכת מצבהבחור ה"שמח"04/09/2012
היי אני בן 21 יש לי בעיות למידה נשרתי מבית הספר בכיתה ט', יש לי כנראה גם חרדה חברתית לדעתי עקב חוסר מוחלט בחברה (פעם אחרונה שהיו לי חברים שנפגשתי איתם באופן קבוע מחוץ למסגרת היה ביסודי), במשך השנים אני לא מרגיש שהתבגרתי, ואני מרגיש שהפסדתי את כל תהליך ההתבגרות כי הייתי לבד בבית..
הדיכאון התחיל מגיל 13 בערך הלכתי לכמה פסיכולוגים ופסיכיאטר ניסיתי שני סוגי תרופות וכלום לא עזר.. הגעתי להחלטה אם הפסיכיאטר שאני לא צריך תרופות, ושאני פשוט צריך להכיר אנשים, מה שמרגיש בלתי אפשרי בלי יכולת חברתית בסיסית
אני לא חושב שהמצב שלי כל כך גרוע פשוט אני לא מצליח להתחבר אם אף אחד
אני חושב שהדברים שהכי מפריעים לי הם הדיכאון והאדישות, הרגשת כישלון תמידית, חוסר בחברים ובעיקר בבת זוג
משגע אותי שאם אתה לא כמו כולם אתה נחשב לעוף מוזר..
המליצו לי ללכת לטיפול קוגניטיבי התנהגותי, אבל אני לא חושב שזה מתאים לי..
אז השאלה היא מה כדאי לעשות? ולאיזה טיפול לככת?
נ.ב
תודה רבה למי שקרא אני רוצה להודות להורים שלי שהביאו אותי עד הלום, למורים שלא הצליחו להבין אותי, ולכל הערסים שהפכו את שנותי בחטיבה ובצבא למאתגרים ביותר וכמובן לה' ובנימה צינית זאת תודה ולהתראות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת מצב - תגובה
אפרת בן שם06/09/2012שלום לך בחור לא ממש שמח...
מהודעתך נראה שעברת חיים לא פשוטים. מכיתה ט אתה חסר מסגרת חברתית עקב בעיות למידה, מה שבוודאי הקשה עלייך לאורך כל שנות הלימודים והפך לתחושת כישלון עקב נשירתך מהמסגרת הלימודית. מה גם שהיותך מחוץ למסגרת תרם ככל הנראה להיותך לא מתמודד עם החברה בגיל כה חשוב זה של ריכשת מיומניות חברתיות בוגרות. התחושה של ההפסד והפספוס עולה מדברייך בכאב, ואין פלא שאתה חווה דיכאון עקב הקשיים שלך בהתמודדות עם חייך.
הפסיכיאטר סבר כי אתה צריך פשוט להכיר אנשים, וזה ממש לא ככ פשוט עבורך. תחושת החריגות וחוסר היכולת להפגש באופן אינטימי עם בני אדם, אל מול ה"פשוט להכיר אנשים" שרשם לך הפסיאטר, רק מעצימים את החוויה של חוסר היכולת והייאוש.
אני חושבת שהציניות שנראתה גם בכותרת של הבחור ה"שמח" וגם בסופה של ההודעה, ייתכן ועוזרת לך להתמודד עם הכאב,, או שומרת עלייך מחשיפה או אלי גם משמשמת לך מנגנון הגנה שעלול להרתיע מלהתקרב אלייך.
שתי מחשבות עלו לי. האחת, ייתכן וקבוצה טיפולית הינה מתאימה לך יותר מטיפול פרטני מכיוון שבקבוצה נעשית עבודה על הקשר הבינאישי שבין חבריה וזה לדעתי מה שאתה צריך. בנוסף, ייתכן וכעת שבגרת, טיפול פסיכולוגי מעמיק ואמיתי המתעסק בקשר הבינאישי, בתחושת הכשלון והערך העצמי שלך עשוי לסייע לך.
בהצלחה לך, ואל תוותר. בלי שום ציניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול לעזור
Gramse11/09/2012היי "בחור שמח", לפני שאתה שולל את הפיתרון שהוצע עבורך, כדאי לך לדעת כי:
יש היום מעל 80% הצלחה בטיפול באנשים הסובלים מהפרעת דיכאון ושיטות הטיפול הולכות ומשתכללות. ישנו טיפול פסיכולוגי, טיפול תרופתי וטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) שהוא אחד הטיפולים המקובלים ביותר.
טיפול קוגניטיבי הינו טיפול קצר מועד המתמקד בדפוסי חשיבה בעייתיים שמחזקים את פיתוח והחזקת סימפטומי הדיכאון. תחילה נכנסים לתהליך של זיהוי מחשבות קיצוניות אותן בהמשך ניתן להחליף עם מחשבות מאוזנות ובריאות יותר.
החלק ההתנהגותי בטיפול מעודד את הסובל להקטין התנהגויות שמחזקות אמונות שליליות ולהגביר התנהגויות שמחזקות אמונות חיוביות, כל זאת בליווי ובאמצעות טכניקות שונות וכלים שמקבל המטופל להתמודדות כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה שלו.
במכון CBT הטיפול כולל פגישות מול מטפל קוגניטיבי וגם פגישות בשטח עם מלווה בזמן תרגול שינויים התנהגותיים.
ושיהיה המון בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)