לאפרת בן שם- פתחתי בחלון חדש...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לאפרת בן שם- פתחתי בחלון חדש...
    מישהי
    06/09/2012

הי אפרת,

מאז ששלחתי כאן את השאלה, המשכתי בטיפול עם הפסיכולוגית שלי. המצב הזה מאד קשה לי ולא פשוט עבורי. החופשה הצפויה, מה לעשות, שינוי המסגרת שהיא רצתה בו. ( למשל: פחות תקשורת בין הפגישות שהייתה דבר שבשגרה בקשר ביננו).

בכל אופן,עכשיו, אחרי שעברו כבר כמה חודשים ושאני יודעת שחופשת הלידה הולכת ומתקרבת, הגעתי למסקנה שמה שהכי מפריע לי בעצם זה השינוי שחל בפסיכולגית עצמה. למרות שקשה להתרגל לפחות תקשורת בין הפגישות ולכללים החדשים שקבענו, ולמרות שגם נושא הפרידה שתהיה בחופשת הלידה מאד מטריד אותי, עדיין מה שהכי קשה לי זה השינוי ביחס שלה כלפי: היא פשוט השתנתה.איך זה בא לידי ביטוי? אני מרגישה שהיא פחות קרובה אלי. יותר מרוחקת. הרבה פחות חמה. כמעט כאילו מן הרגשה של : "היא כבר לא מסמפטת/אוהבת אותי כמו פעם". אני ממש יכולה להבחין בזה. כשדברתי איתה על זה, היא כן אמרה שחל בה שינוי. שהיא מודעת לעובדה שהיא "פחות חמה מפעם" , ושזה לא הכל קשור אלי... אולי זה ההריון, אולי עוד דברים בחייה, ואולי גם מה שקרה ביננו. ( והתגובה הלא קלה שלי לעובדת ההריון, וידיעה שיש תאריך סיום לטיפול בשל העזיבה המתוכננת לחו"ל).

שאלתי: גם אם אני מבינה את כל זה, עדיין זה מפריע לי. עדיין אני מרגישה שאבדתי אותה ביותר ממובן אחד. לא מספיק שהיא אכן תעזוב אותי כאשר תצא לחופשת הלידה, אני חשה שבעקבות השיונוי שחל ביחסה כלפי, היא למעשה עזבה אותי כבר עכשיו.

אני לא יכולה להתמודד עם זה. אני כמעט מרגישה "מרומה". כאילו הפסיכולוגית שבה בחרתי לטיפול איננה עוד... שמי שהכרתי כבר לא קיימת. וזה פשוט מפריע לי להמשך הטיפול.

לא יודעת מה לעשות. ואם בכלל אני אמורה לקבל כל כך הרבה שינויים...

אני ממש מיואשת. מה עושים במצבים כאלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאפרת בן שם- פתחתי בחלון חדש... - תגובה

אפרת בן שם
    06/09/2012

היי לך..
    אני קוראת את הכאב שלך על תחושת האובדן של הקשר החם עם המטפלת שלך ועל התחושה שבאופן מסויים ננטשת כאשר הסכמת להיות חשופה ופגיעה. היה בינכן הסכם כלשהו על מהות הקשר ששונה על ידי המטפלת באופן חד צדדי עקב נסיבות שגם אם הן מובנות לך, את מתקשה לקבל אותן, כי לא את ביקשת אותם. החלק הבוגר שבל מבין, אך החלק הילדי מסרב לקבל וחש פגוע. הטיפול, פעמים רבות נוגע בחלקים ילדיים, תלותיים ונזקקים ומהמקום הזה את אינך מצליחה לקבל את שינוי הכללים שהציבה המטפלת שלך.
    את שואלת מה עושים כזה מקרה. גם לכך אין כללים אלה מה שחשוב שתשארי אוטנטית לתחושותייך. הכי טוב היה אם היית מצליחה לעבד את תחושותייך בתוך הטיפול. לכאוב, לכעוס, להיות נאמנה לתחושותייך. ולהגיע למקום שתחושי בו אהובה ומוכלת. אני חייבת לשאול אם את מכירה את התחושה הזו של הנטישה בחייך? האם נפגשת בעבר עם החוויה שמשישהו קרוב אינו נותן לך יותר את מה שאת זקוקה לו, ומה עשית במקרים הללו. איך את מקבלת שינויים שאינם תלויים בך?
    חשוב לי לציין שטיפול אמור להיות חוויה מטיבה ובונה, למרות שלעיתים הוא כולל משברים שהחלק של התיקון הינו מהותי לתיקון החוויה הפנימית. התפקיד של המטפלת שלך הינו לאפשר לך את התיקון הזה, לסייע לך לתקן את מה שבחוויה שלך התקלקל. אני חושבת שבנקודה הזאת היחסים אינם הדדיים.
    את אמורה לקבל את מה שאת יכולה לשאת, את אמורה להיות יכולה להביא את עצמך במלואך. אם את יכולה לעשות זאת למרות הקושי, את במקום הנכון. אם לא, יש בעייה או כשלון בהכלה שלך בתוך הטיפול.
    אני מציעה שלא תוותרי על היותך יכולה להביא את החלקים הפגועים, המפקפקים, הנטושים שלך לתוך הטיפול ותנסי ביחד עם המטפלת שלך למצוא את המקום הבטוח שלך. אם תחושי שאינך יכולה לעשות זאת, או שאת הופכת להיות פחות אוטנטית בשל התחשבות במטפלת שלך, יש מקום לשאול האם הטיפול הזה מתאים לך כעת בחייך.
    בהצלחה בדרכך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו