מה יותר יעיל לדעתכם?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה יותר יעיל לדעתכם?
    אחיאל
    07/09/2012

שלום שמי דניאל אני בן 23 אובחנתי כבעל הפרעות קשב וריכוז. אני גם סובל מדיכאון ודימוי עצמי נמוך שפוגעים לי בתיפקוד באופן שותף.
    אני כבר 5 ימיום נוטל ויפאקס ועוד כמה ימים אתחיל ליטול גם ריטלין.

אני מעוניין להתגבר על המועקה הזאת ואני מתלבט או אימון או פסיכולוג?
    או בינתיים לחכות לראות איך התרופות יתחילו להשפיע?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה יותר יעיל לדעתכם?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה יותר יעיל לדעתכם? - תגובה

ענבל מילר היללי
    08/09/2012

שלום דניאל,

קודם כל, טוב שאובחנת, שיש טיפול תרופתי ושאתה מחפש גם ליווי רגשי. אני מאמינה שהקלה מסוימת באה יחד עם הידיעה שיש שם וטיפול לבעיות שמהן סבלת זמן רב.
    לגבי הטיפול התרופתי, אני מקווה שאת במעקב פסיכיאטרי, ושאינך מסתפק בליווי של רופא משפחה. אם יש ברקע שלך גם סיפור של דיכאון ( מלבד הפרעות הקשב), רצוי שיהיה גם פסיכיאטר כדי לפקח על השפעות הריטלין בהמשך.
    מעבר לכך, מחקרים מראים ששילוב של טיפול תרופתי ורגשי הוא בד״כ היעיל ביותר, כך שבעיניי רצוי ואפשר להתחיל עכשיו בטיפול רגשי. אין שום הכרח לחכות להשפעות הטיפול התרופתי, וודאי אם יש גם בעיות של דיכאון וביטחון עצמי. בעיות מסוג כזה בד״ כ מטופלות באופן יעיל בטיפול פסיכותרפויתי.
    ולגבי שאלתך, מה עדיף מאמן או פסיכולוג, גישתי בנושא זה היא שעדיף פסיכולוג. זאת מכיוון שפסיכולוג מיומן יותר במתן עזרה בבעיות מהסוג שתיארת. ההכשרה שלו בתחומים אלו פשוט מקיפה ומקצועית יותר. אני מאמינה שנושאים רגישים של טיפול בנפש, עדיף להפקיד בידיים המקצועיות ביותר. קודם כדי להבטיח שלא יגרם נזק נוסף, ואחכ כדי להגדיל את הסיכוי להשיג תוצאות טובות.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה- דניאל

גלית
    09/09/2012

דניאל שלום, בקשר להפרעות קשב וריכוז - חשבת לנסות פתרונות נוספים/אחרים חוץ מריטלין? יש כיום כל מיני חלופות טבעיות כמו- אלספה פוקוס או זום.. אני בעצמי מאובחנת ADHD ומשתמשת בזום שמורכב מאומגה 3 (שיש באלספה פוקוס) ופוספטדיל-סרין שאלו רכיבים טבעיים שקיימים אצלנו בגוף
    ההחלטה לנסות לפנות לפתרון הטבעי באה ממקום של להימנע מכימיקלים מיותרים בגוף וריטלין היא תרופה פסיכותרפית עם תופעות לוואי רבות.. ולכן אני חושבת שכדאי גם לך לנסות חלופה אחרת. בייחוד אם אתה אומר שאתה כבר נוטל ויפאקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים עם שמרית

גלית
    10/09/2012

בנוגע לתחליפים לריטלין.. אני גם שמעתי דברים טובים על זום אז אולי באמת שווה שתנסה
    אבל בלי קשר, כדאי להתייעץ עם רופא לפני שאתה עושה משהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו