אני והחברה שלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני והחברה שלי
    ניני
    11/09/2012

שלום, חברתי הטובה (בת 30) מתמודדת עם בולמיה (כ-15 שנים) ולאחרונה גם עם אנורקסיה.אני לא יודעת מה הגובה שלה אבל היא נמוכה ממני-והגובה שלי 1.64. היא שוקלת כרגע 45 קילו, ולא נראה לי שהיא מתכוונת לעצור בירידה.

החברה שלי בטיפול פסיכולוגי-שלא עוזר לה (סתם נמרח מלא שנים. וזה אפילו שהיא החליפה פסיכולוג),ומקבלת כדורים-שלא עוזרים לה (גם אותם היא החליפה שוב ושוב). היא הייתה בעבר באישפוזים. היא חושבת להתאשפז שוב כי היא לא מצליחה לצאת לבד ממעגל הדיכאון והפגיעה העצמית.

אנחנו חברות כבר כמה שנים, גם אני מתמודדת עם תסבוכת רגשית, והייתי מאוד בדכאון. השוני בינינו שנראה לי שאני מצליחה להילחם-בצד הרע, המדוכא וההרסני שלי, במקביל ללחוות אותו. ונדמה לי שלה אין הרבה כח או שהיא כבר שבוייה בצד הזה. אני חושבת שלי-יש לי גב מאוד חזק-אמא שאמנם בעייתית מאוד אבל גם מאוד עוזרת, והרבה כוחות פנימיים. לחברה שלי יש אמנם בני משפחה תומכים, אבל לא ההורים כל כך, ונדמה לי שעבר עליה הרבה מדי.

אני לא יודעת איך לעזור לה. אני תומכת ואוהבת ועוזרת (והיא מאוד תלומכת בי, היא מאוד חכמה) אבל נראה לי כל הזמן שהיא כלואה שם כבר ומה אפשר לעשות. ברור לי (וגם לה) שהעניין הוא לא הפרעת האכילה אלא הגורם שלה-הכאבים שהיא סוחבת איתה ומתעלת לשם. אבל לאחרונה האנורקסיה נהייתה מסוכנת לה, ונראה לי שזו הזעקה שלה לעזרה-אבל איך אני יכולה לעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני והחברה שלי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני והחברה שלי - תגובה

אפרת בן שם
    11/09/2012

שלום לך ניני...
    ראשית, נראה שחברתך זכתה במתנה נדירה וייקרת ערך שהינה החברות והאהבה שאת נותנת לה וזה הרבה מאוד.
    נראה שאת מבינה שהתשתית הרגשית שבינכן היא שונה. לך יש יותר כוחות להתמודד עם קשייך, ייתכן והדבר קשור למבנה אישיותך ובנוסף, התמיכה לה את זוכה מאימך שגם היא בתורה איפשרה לך חסינות רגשית גבוהה יותר.
    את בעצמך מתמודדת עם קשיים וחשה כי קצרה ידך מלהושיע את חברתך. תחושת חוסר המוצא עולה גם ממנה והיא שוקלת אפשרות אשפוז. אני חושבת שאם חברתך מעוניינת לאשפז את עצמה, העזרה מצידך צריכה להיות תמיכה בה במקום הזה. במיוחד לאור העובדה שאין לה תמיכה נוספת מצד משפחתה. ההחלטה לאשפז את עצמה בוודאי אינה קלה לה והיא האופציה הקיצונית שהיא מצאה למצבה הקיצוני. אפשרות זו מלווה בתחושה שהיא עצמה אינה מצליחה לבדה להציל את עצמה וזקוקה למסגרת מכילה ומחזיקה יותר מפסיכולוג ותרופות. היא צודקת במקרה הזה. האשפוז במחלקה שמטפלת בהפרעות אכילה הינו מסגרת מחזיקה ותומכת, מלווה בצוות מקצועי מיומן ובמאושפזות אחרות באותו המצב.
    התמיכה החיצונית מצד המשפחה או חברה במקרה שלה הינה חיונית לא פחות להרגשה שייש מי שדואג, מאמין ונותן כוחות ואת זה את יכולה לעשות עבורה.
    דבר נוסף שאת יכולה לעשות עבורה הינו לשמור על עצמך. היא זקוקה לך חזקה ומתפקדת וכדאי מאוד שתשימי לב שאינך נשאבת לסיפור שלה אלה מטפלת קודם כל בעצמך, מתחזקת, חייה את חייך במלואם, כדי שתוכלי להיות לה משענת.
    ייתכן ומצבה הבלתי משתפר של חברתך אל מול יכולותייך שלך להחלץ ממשברים מעורר תחושת אשם אצלך, איך את מצליחה והיא לא, ואולי אף קינאה מצידה, אך חשוב שתהייה מודעת לעצמך ולצורך שלך לשמור בראש ובראשונה על עצמך, קודם כל בשבילך ואחכ...כדי שתוכלי לתמוך בה באופן מלא.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ניני
    11/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו