לא יודעת מה לעשות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא יודעת מה לעשות
    רנה
    14/09/2012

מאז שאני ילדה קטנה (בערך גיל9\10) היה אפשר לעצבן אותי בקלות,היתי מגיעה למצבים שהיתי מקללת את סבתא שלי ורבה איתה. אמא שלי הינה אישה מדהימה אבל גם כן היא היתה מתפרצת וגורמת לי להתעצבן.התחלתי לעשן ולשתות בגיל מוקדם (13) ועם הזמן התחלתי לריב איתה וענות לה. אני זוכרת שהיה ריב שאיימתי שאני ירצח אותם (את הורי) ודחפתי את אמא שלי או משהו בסגנון. מרוב כל הלחץ והזיוני מוח הבנתי שכשאני מגיעה לרמה מסויימת של עצבנות אני לא שולטת בעצמי. אבא שלי ניפטר לפני שנה וזה הקשה עלי עוד יותר..כיום אמא שלי השתנתה בצורה קיצונית ולמרות כל השינויי נהפכה לאדם פחות עצבני. פעם כשהיא היתה מתחילה לצעוק עלי היתי עונה וזה לא היה נגמר. היום או שפשוט היא הולכת או שהיא מרגיעה אותי. אני מרגישה כל הזמן שאני עייפה לא משנה כמה אני יושנת אני עדיין עייפה, אני מרגישה דיכאון שכל הזמן רע לי ואני לא יודעת מה אני רוצה,אני לא מוצאת עניין בשום דבר ואני חושבת שהמחשבות שלי יוצאות דופן,אני חושבת שאני מתנתקת מהעולם שאני קיימת בו ועוברת לעולם הדימיון שלי. אני לא מסוגלת לספר את זה לאנשים או בעלי מקצוע כי זה מביך.בכל מקרה אני חושבת שאני בם אדם רע מאוד ולפעמים אני נהנהת כשלאחרים רע וזה מחרפן אותי.למה? למה אני כזאת? פעם היתי שונה לחלוטין. נהפכתי למפלצת..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודעת מה לעשות - תגובה

ענבל מילר היללי
    15/09/2012

שלום רנה,
    בדברייך עולה כאב גדול וסערה גדולה הקשורה בשאלות של זהות עצמית והערכה עצמית. לפעמים את מזדעזעת כל כך מהתנהגותך ומהזעם שמתפרץ מתוכך עד שלא נותר לך אלא להסיק שאת בעצמך, על כל הווייתך, רעה, הרסנית ומפלצתית.
    כואב לשמוע שזה הדימוי שדרכו את מסתכלת על עצמך. אולי תחשבי שזה יומרני מצידי, כי איני מכירה אותך בסך הכל, אבל אני בטוחה שאינך מרושעת כל כך! בדברייך אני שומעת הרבה אשמה וכאב על מי שבדמיונך הפכת להיות, וזה כשלעצמו עדות לכך שאינך יכולה להיות כזו מפלצתית. אם יש בלבך כאב על הסבל שאולי גרמת לאחרים, הרי שיש בך חמלה ואמפתיה. מסקנתי היא שיש בך גם טוב.
    קרוב לוודאי שמשהו באיך שגדלת השריש בך תפיסות קשות לגבי עצמך, ולא איפשר לך לבוא במגע עם כל החלקים שבך, טובים ורעים כאחד. כך נדמה לי. הרי בכולנו יש ״ רוע״, כזה או אחר, שבא לידי ביטוי בקנאה, רגשות נקם, שמחה לאיד, זעם ורצון בנקמה. זה חלק מלהיות בן אדם. ויחד עם כל אלו, יש גם אהבה, חמלה, רוך. כל המורכבות הזו היא מה שהופך אותנו לאנושיים. נראה לי שלאורך חייך לא למדת לבטא את הרוך שבך, את הכאב, הנזקקות והפגיעות, כל שכל תגובה לתחושה של איום, פנימי או חיצוני הובילה להתפרצות קשה שלאחריה הופיעו רגשות אשם.
    בנוסף, למדת להסתמך על הפנטזיה והדימיון, אז וודאי יש המון מחשבות כמוסות שמעולם לא נחשפו, וגורמות לך לחוש בושה, מבוכה ולבסוף גם שנאה עצמית. כל הדברים הללו מותירים אותך עם תחושות של דיכאון, בושה אשמה.
    בעיניי כדאי מאוד שתפני לטיפול כדי להתחיל לאט ובזהירות לדבר את עצמך החוצה, כדי שלא תישארי לבד עם כל המחשבות שלך והבושה שהן מעוררות בך.
    אני חושבת שתופתעי לגלות שאנשים מפנטזים על דברים שונים ומשונים, ושזה בסדר. זה רק מעיד על העושר שיש בך כאדם, ובשביל זה יש פנטזיה. אם תתחילי משם, ותגלי מהן המשאלות, המאוויים, ותתחילי להתיידד איתם, גם עם אלו הכמוסים והפרטיים, יש סיכוי טוב שגם התפרצויות הזעם יתפחתו.

שנה טובה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו