תינוקת בת 7 חודשים שלא מחייכת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 7 חודשים שלא מחייכת
    תמר
    18/09/2012

הי

אני מטפלת בתינוקת בת שבעה חודשים (מטפלת בה כבר בערך שבועיים.) לצערי אני מרגישה שהיא אינה מחייכת אליי כשאני שרה או מדברת איתה,הרבה פעמים אני משחקת איתה ויושבת לצידה והיא אינה מגיבה. יש דברים מסויימים שאני עושה כי אני יודעת שיצחיקו אותה והיא אוהבת (היא מגיבה אליהם מאד כשבני משפחתה עושים לה אותם) אבל ברוב המקרים כשאני עושה אותם היא אינה מחייכת או מגיבה אליהם,נראה כשמגיעים בני המשפחה היא מתהפכת לגמרי ופתאום שמחה ואני לא מבינה מה אני עושה לא בסדר. ברור לי שקשה לה,שזו הסתגלות, גם הגמילה מההנקה קשה לה מאד,אבל מה לעשות? אם רלוונטי אז כן יש לי ניסיון רב עם ילדים ותינוקות ואני יודעת איך לגשת,לדבר עימם וליצור עימם כימיה אבל בסיטואציה הזו אני דיי אובדת עיצות (אימא שלה יודעת מהעניין אבל היא לא לקחה קשה את העניין..)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמר

ניני
    19/09/2012

יכול להיות שהתינוקת שאת מטפלת בה מספיק אינטיליגנטית או מספיק ערה רגשית כדי לראות שאת אדם שזר לה, ואולי ייקח לה קצת זמן עד שהיא תבטח בך או תרגיש שאת כבר לא אדם זר לה. תני לזה עוד זמן.
    דבר נוסף הוא שילדים ובעיקר תינוקות (את ודאי תדעי למה אני מתכוונת כיוון שיש לך נסיון) מרגישים מאוד את המבוגרים, ולפעמים משקפים להם את הרגשות שלהם כמו מראה. אם את לחוצה או חוששת ליד התינוקת-יש סיכוי טוב שהיא תחשוש מולך או תחוש במתח. נסי לשחרר, לא לנסות להצחיק במכוון, אלא רק להעביר לה מסר של אהבה בחיוך, רוגע, ושאת כאן לשמור עליה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמר - תגובה

אפרת בן שם
    20/09/2012

היי תמר...
    התינוקת בה את מטפלת זמן קצר ביותר הינה בתחילתה של תקופת חרדת הזרים שלה, (בד"כ בסביבות 8 ח אך ייתכן והיא מקדימה מעט) בנוסף, הפסיקה לינוק ואני מניחה שאימה שטיפלה בה בעבר החלה לעבוד וזו גם פרידה עבורה. היא עוברת קושי ואולי לא ככ שמחה כל הזמן. היא מראה הקלה כאשר משפחתה בסביבה. העובדה שהיא מגיבה לאנשים כבר הופכת את הסיטואציה ללא מדאיגה.
    מסכימה עם ניני לגבי תשובתה. תני זמן, טפלי בה באהבה, תינוקת גם אם היא קטנה, צריכה ליצור קשר. לבנות אמון. ייתכן ואת חווה פגיעה מסויימת מכיוון שאינה מגיבה אלייך כפי שאת מצפה, אך האתגר האמיתי שלך הינו להשהות את ציפיותייך ואני סמוכה ובטוחה שהתינוקת תחל להגיב אלייך בהקדם תחייך ותשמח לקראתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו