איך ילד מתמודד עם נסיעת ההורים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך ילד מתמודד עם נסיעת ההורים
    רונית
    19/09/2012

אני מתכוונת לנסוע עם בעלי למשך 7 ימים לנופש. יש לנו ילד בן 5 שישאר אצל סבתו והאהובה והאוהבת. זוהי הפעם הראשונה ששנינו ביחד עוזבים אותו, ולמשך זמן ארוך. אני תוהה איך ניתן לעזור לילד להתמודד עם הפרידה הזמנית הזאת.
    אשמח לעזרתכם.
    רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך ילד מתמודד עם נסיעת ההורים - תגובה

אפרת בן שם
    20/09/2012

היי רונית..
    קודם כל... יופי שאתם נוסעים לנופש. גם הזוגיות כידוע זקוקה לתחזוק והשקייה, לא רק הילדים... הילד שלך בן 5, מספיק בוגר בנפשו כדי להבין שהפרידה היא זמנית ויש לה סוף ואתם תשובו. מעבר לכך, הוא נשאר עם סבתא אהובה וייתכן שאפילו באופנים מסויימים הוא מצפה לכך. ייהיה לו גיוון ופינוק והורים מלאים ושמחים יותר לכשתשובו.
    אני חושבת שבראש ובראשונה, העזרה לילד מתחילה בכם. להבין שאינכם עושים כל רע, להפך, רק טוב לכם ולו.כדאי לשדר לו שהנסיעה היא דבר נהדר, שייהיה לו טוב וגם לכם. שאתם נוסעים ושתשובו, שמחים, מלאי חוויות ואהבה. אל תביטו בו מודאגים.. איך יעבור את זה? אלה תעצימו אותו שאתם סומכים שייתמודד נהדר, ייהנה, וייתחזק. בדרך הזאת את מאפשרת לילד שלך נפרדות ובטחון בעצמו ובכוחותיו. הפקפוק בכוחותיו יכול לבוא ליידי ביטוי גם במבט מודאג, וגם באמירה שולית שאינה תומכת ביכולותיו.
    בצד הטכני, אתם יכולים להכין ביחד טבלה של ימים, בכל יום בערב להדביק מדבקה וכך הוא יחווה את עניין הזמן שחולף. אני סמוכה ובטוחה שתדברו איתו בטלפון, ושהכל ייהיה נהדר.
    סעו בשלום וחזרו בשמחה ואהבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו