מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התאבדותמאיה19/09/2012
שלום,
חברה משתפת אותי מזה זמן מה בקשיים שהיא חווה בקשר זוגי. מדובר בקשר לא בריא, הרסני, שגובה ממנה מחיר נפשי כבד משום שחברתי בדכאון, בוכה ללא הפסקה וכל כולה עסוקה בקשר זה.היא מבינה שהקשר לא עושה לה טוב ושהיא צריכה לסיימו אבל הגבר שעמו היא בקשר הוא מניפולטור שמצליח איכשהו להשאירה בקשר. מכל מקום, היא עודנה נתונה בקשר הנ"ל. הבוקר, חברתי אמרה לי שהיא הגיעה למצב שהיא לא יכולה עוד ושהיא עמדה לפני חלון מרפסת ביתה, אשר בקומה הרביעית ופשוט רצתה לקפוץ. היא אמרה שהיא דמיינה את עצמה מוטלת למטה ושהיא היתה ממש רגע לפני קפיצה.היא אמרה שמה שגרם לה לרצות לקפוץ זה מכלול של דברים ושהיא כבר לא יכולה עוד ומה שמנע ממנה בסופו של דבר לקפוץ היה הבושה מעצמה. הדברים הללו הדאיגו אותי מאד בעיקר לאור העובדה שאחותה של חברתי- התאבדה הלכה למעשה (חנקה את עצמה למוות) לפני מספר שנים (8) כך שהפרעה נפשית / מחלת נפש בדרגה כלשהי קיימת במשפחה. ניסיתי להציע לחברתי טיפול פסיכולוגי / פסיכאטרי או טיפול מקצועי כלשהו אולם היא לא מעוניינת. אני יודעת שאפשר לעזור לאדם להתקרב לבאר אולם אי אפשר לכפות עליו לשתות ממנו, אבל מה אפשר בכל זאת לעשות כדי לעזור לחברתי- לאור הדברים שאמרה שמדאיגים אותי מאד? אני לא רוצה להתעורר בעוד ימים / שבועות / חודשים ולגלות שחברתי שמה קץ לחייה ואני ידעתי על זה ולא עזרתי. אנא כתבי לי מה אפשר לעשות. תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאבדות - תגובה
אפרת בן שם20/09/2012מאיה שלום...
את עומדת מול התמודדות ככ קשה ומדאיגה. חברתך מכניסה אותך לנבכי נשמתה המיוסרת, את מודעת להסטוריה המשפחתית שלה, לחוסר האונים בו היא שרוייה ולמיעוט הכוחות שהיא חווה עקב תחושות הדיכאון, ומודעת לכך שבסופו של דבר ידך קצרה מלהושיע.
ראשית, האם יש לחברתך קרובי משפחה? הורים? אחים? שהם מקורבים מספיק על מנת להיות חלק מהתמיכה בה? ייתכן ומה שחברתך זקוקה לו עכשיו הינו שמירה צמודה על חייה ואולי אף אשפוז שיישמור עליה ויעזור לה להעביר את התקופה המיוסרת הזאת.
אנא זכרי כי משפחתה של חברתך עברה את הסיוט הזה לפני 8 שנים וייתכן כי האופציה של לערב אותם במשבר הינה האופצייה המיידית שעלייך לנקוט, גם כדי לא להיוותר לבד מול חוסר האונים שאת חווה, וגם כדי לנסות לעזור לה ואולי אפילו להצילה. עלייך לשקול זאת גם אם חברתך תכעס עלייך , מכיוון שעדיף שתכעס מאשר שאת תחושי שלא עשית את כל מה שאת יכולה.
הייתי רוצה לפנות אליה ישירות ולומר לה,שהתחושות שהיא חווה, נוראיות ככל שיהיו, הינן זמניות. כעת הן כל עולמה ולא נראה שיכול להיות אחרת, אך זהו גם מהותו של הדיכאון הצובע הכל בשחור. אנשים שחוו דיכאון ועברו את המשבר האקוטי יודעים לספר על תחושת הייאוש שהיא חווה כעת באבסולוטית, כחלק מחייהם ולא החיים עצמם. הייתי רוצה להציע לה לפנות לטיפול תומך שייסייע לה לצלוח את התקופה הקשה הזו. הייתי רוצה לומר לה, שהקושי שלה ניכר, שהיא סובלת ככ, שהיא כלואה בתוך סיוט. הייתי רוצה להציע לה לחפש יד שתעזור לה לצלוח את הסיוט הזה. שלא תוותר. שייש חיים שלמים אחריו. להבטיח לה את זה. אבל אחרי הקפיצה הזאת. כבר אין.
מחזקת ככל שיכולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גדולה על התשובה ועוד משהו
מאיה20/09/2012אפרת,
קודם כל, תודה ענקית על התשובה. זה איכשהו נתן לי כיוון.
אני לא יכולה לשתף את המשפחה משום שהקשר הזוגי המדובר הוא רומן מחוץ לנישואין.
אני גם לא רוצה לבגוד באמון שנתנה בי חברתי בכך ששיתפה אותי ולהוציא את סודותיה הכמוסים החוצה ולו בשביל להגן על חייה, כי אני גם לא יודעת כמה זה יעזור.
לדעתי, בנסיבות אלו, זה רק יחמיר כי אז תהיה לה עוד זירת התמודדות וגם תרחף סכנה מעל נישואיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)