בעיה נפשית של אחי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה נפשית של אחי
    מילי
    23/09/2012

לפסיכולוגיות שלום:) אנו מספר אחים נשואים עם ילדים. החל מגיל קטן אחי הקטן לא גדל כמו אדם נורמלי וזכור לי עם בעיות. זה החל מבעיות חברתיות בגיל קטן , קושי ביכולת לדבר מול סביבה. הסתגרות מפחידה בחדרו עד כדי כך שגם כשהוא יוצא מחדרו לשירותים בבית הוא נועל את החדר. אסור לשבת צמוד אליו כאשר הוא אוכל והוא משרטט את האוכל שלו ע"י חיתוך מדויק בסכין וכן שוטף את ידיו פעמים רבות עם סבון ונמצא כלוא בחדרו נעול ללא חבר אחד. כמובן שגם איתנו הוא לא מדבר אלא רק בשלום ולהתראות. מגיל קטן הפננו את תשומת ליבם של הורינו לכך אולם הם הכחישו שקיימת בעיה ואף לא הסכימו לשוחח עימו שילך לפסיכולוג. (לנו היום ברור שהבעיה הפכה כבר מזמן לבעיה שמצריכה פסכיאטר). היום אחי כבר בן 28 , לא עובד (כי בשום עבודה כאמור לא יכול להסתדר כנ"ל צבא שם יצא על סעיף נפשי). היום הפתרון של הוריי שגם כבר לא יכולים לסבול את הצרחות והקללות שלו הוא לתת לו יחידת דיור מאחורי ביתם אך שוב לדעתנו זה לא פתרון. אנחנו ממש מרחמים עליו כי אז הוא כבר ממש יהיה בודד וברור לנו שהוא לא שולט בזה. אני יודעת שבדרך כלל צריך להניח להם כי השינוי צריך לבוא מהם אולם מה הפתרון? מחר-מחרתיים הוריי יהיו מבוגרים ולא יוכלו לממן אותו ומה אנו נעשה? אנו נצטרך לטפל בו ולממן אותו ? ניסיתי לדבר שוב עם אימי והיא מוכנה לשמוע על אופצייה שהוא יגור במקום עם אנשים כמוהו אולם שלא ידע שהדבר בא ממנה. כיצד עושים זאת? איך משכנעים אותו ?ואיפה אם בכלל קיים מקום לאנשים דומים לו? תודה מראש ותבורכו על עבודת הקודש שלכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה נפשית של אחי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה נפשית של אחי - תגובה

אפרת בן שם
    24/09/2012

שלום מילי. מתאורך, אין ספק כי אחיך סובל מבעייה נפשית ארוכת שנים ומה שעצוב הינו שהורייך מסרבים להכיר בכך, ועקב זה, אחיך אינו מטופל בהתאם לצרכיו.
    התוצאה הינה כי מצבו אינו משתפר ובוודאי גם מידרדר עם השנים והוא גורם לסבל לסביבתו ובעיקר לעצמו. אחיך אינו יכול לדאוג לעצמו וזקוק נואשות לדמויות תומכות מסביבו שלא שיכחישו את מצבו אלה שיעזרו לו לקבל טיפול ותמיכה בהתאם למצבו.
    נראה כי הורייך מחוסרי כוחות לעשות את הצעדים הדרושים לכך ואתם, האחים מודאגים בצדק מהמצב.
    כדאי שתאמרו להוריכם שאחיכם אינו נתרם מכך שהם אינם מכירים בקשייו אלה הם מוסיפים לו סבל. מה גם שהסבל שלו הינו גם הסבל של כולכם, מכיוון שהתנהגותו הופכת יותר ויותר בלתי נסבלת. אם ההורים אינם מסוגלים לפעול, אולי כדאי שתציעו להם את עזרתכם. נראה כי אתם מודעים למצבו, נחושים לסייע, ובתור קבוצת אחים ייתכן ותוכלו לתמוך אחד בשני ולחלק בינכם את האחריות הרבה לטיפול בו.
    חשוב בדחיפות שתפנו את האח לפסיכאטר, ומכיוון שהוא בגיר, אין צורך בהסכמת ההורים לכך. ייתכן ואחיך זקוק לטיפול תרופתי עמ לייצב את מצבו וזאת רק פסיכאטר יוכל לקבוע. ניתן לקבל טיפול שכזה בכל מרכז לבריאות נפש או בכל בית חולים במרפאה לבריאות הנפש בסמוך לאזור מגוריכם. בארץ, קיימים הוסטלים שהם בתים בהם מתגוררים אנשים נפגעי נפש, המלווים בצוות טיפולי הדואג להם ולשילובם בקהילה. לצורך כך על האח להיות מוכר כפגוע נפש ולקבל סל שיקום. וועדות סל השיקום וקביעת אחוזי הנכות המזקים את ההטבות מתבצעות דרך הרווחה באזור מגוריכם.
    אני מציעה שתפנו אליו, תביעו אמפתיה למצבו, כלומר, תאמרו לו שאתם רואים כמה קשה לו ושאתם רוצים לעזור לו. תבטיחו לו שתלוו אותו ושהוא לא ייהיה לבד, עד שתמצאו יחד פתרון הולם יותר לחייו.
    הדרך אינה פשוטה, אך נראה לי שהחיים בתוך מערכת של הכחשות גובים מחיר כבד יותר. אני בטוחה שברגע שתגיעו לידיים המתאימות, תחושו הקלה וגם הוא ואולי אף הוריכם יןכלו להתחיל תהליך בו יעבדו ויכירו במחלת בנם וייקבלו אותו כפי שהוא. בכך יוכלו לסייע לו להפיק את המקסימום מחייו.

בהצלחה לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו