מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחלה חשוכת מרפאאלמונית27/02/2008
אני חולת סכיזופרניה 14 שנה. זה הגיע להכל. OCD ופאראנויות ודכאון וכל סוגי הסכיזופרניה. אחרי 19 אישפוזים נשברתי. קשירות ומשברים. איבדתי את כל החברים. 10 שנים אני לא עובדת ואף אחד לא מצליח להרים אותי משם. כשאני מצליחה בחיים אני מקבלת התקף ותמיד מנסה להרגיש מכורה וזורקת את הכדורים בשביל הגבר הבא וגורמת לו לזרוק אותי. אני כבר לא יודעת מה זה לאהוב. החיים שלי סיוט. יש לי גם בורדר ליין ככה שאני לא בדיוק חיה. תעזרו לי אם תוכלו. התייאשתי. עוד לא קיבלתי את זה שאני חולה14 שנה יותר. יש לי פטפוטים בלילה בראש במקום שינה המשפחה רחוקה הבית שומם ואני לבד בלי עבודה כל היום מעשנת סיגריות.. לא האמנתי שאגיע למצב כזה. תמיד חשבתי שאני אהיה כוכבת. המציאות לא רק שאני לא רואה אותה הורסת אותי. הדכאון מחמיר עם אנטי דכאוני. פשוט בן אדם סוג ב'. פעם אנשים כמונו היו מתענים בהם. אני מתעללת בעצמי 24 שעות. וכל זה אחרי שתמיד הייתי מוכה וילדת רחוב. נשבר לי. פשוט נשבר. אין לי כסף לפסיכולוג. מגיל 12 הכריחו אותי להיות מטופלת וזה לא עזר. קשה לי עם אנשי מקצוע. ההורים שלי היו כאלה. על כל גבר יש השלכה והעברה של אבא שלי ותמיד הם דומים לו. אני מרגישה רע נורא ייאוש איום ולא סובלת את עצמי בלשון המעטה. אני שונאת את עצמי. שלא ישקרו ויגידו שאני יפה מיוחדת. אני חולה רעה ומכוערת בנשמה. והיה לי את אלוהים כל החיים אבל זה היה חבר דמיוני. איבדתי הכל. אין לי סיבה להמשיך. את כל התפילות מכירה בעל פה נתתי שעורי תורה לבנות במחלקה סגורה קראו לי מבני ברק צדיקה. והכל שקר. וכל דבר סרט של שעות ולאף אחד אין כח אליי אבא שלי הביולוגי אומר שכלום לא יעזור לי. תנסו לעזור לי אני דומעת מרב כאב. מקווה שאני במקום הנכון. אולי יגיע גלגל הצלה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשה
סיגל לוי27/02/2008אלמונית יקרה
גילוי הלב מצביע על המון כנות
נשמע קשה, עצוב מייאש אבל גם מתיש, כי כמו שתארת מדובר בקושי כרוני שבא והלך
התהליך הקשה הראשון הוא המחלה עצמה, איך לשרוד אותה
אבל אחר כך יש תהליך נוסף
לחיות עם ההכרה שזה חלק מהחיים, שזו מחלה שמחבלת במאמצים לחיות רגיל, שאת זקוקה לכדורים באופן תדיר, שזה מעייף ולא נגמר...
עדין מבין השורות, מתוך הכאב אני שומעת את הרצון שלך לחיות, להרגיש טוב יותר
נסי לגייס את כל התמיכה שעומדת לרשותך - משפחה, חברים שעוד נותרו...
אולי את לא מאמינה בטיפול כי הוא באמת לא פותר את הבעיה, אך הוא יכול לעזור לעבור את הגל תוך מיזעור נזקים
אולי טיפול במרפאה של משרד הבריאות אינו כרוך בתשלום, או עולה מעט
אולי כדאי לפנות לאנוש לקבלת תמיכה
במקרה חירום, שאין עם מי לדבר, אולי להתקשר לער"ן.
אני רוצה לצטט לך משפט שמלווה אותי אותו אמר סטיבן הוקינג, הפיזיקאי הגאון שסובל ממחלת ניוון שרירים, כשהתארח בתוכניתו של יאיר לפיד ונשאל אם שקל להתאבד. הוא אמר "כל עוד יש חיים, יש תקווה..."
אני מקוה שתמצאי את התקווה שבך, ותרתמי אותה להתמודדות
את זקוקה להרבה כוח, לאורך זמן
שלך
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)