אני לא מבין מה קורה לי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני לא מבין מה קורה לי
    יגאל
    23/09/2012

אני מפחד מאנשים...
    אין לי בעיה לדבר איתם אבל אני פוחד שהם לא אוהבים אותי. אני פוחד שימתחו עלי ביקורת. אני פוחד שיירתעו ממני. אני פוחד לטעות לידם מחשש שיחשבו שאני טיפש.

אז אני פשוט לא עושה כל מיני דברים. אם אני לא בטוח בתשובה שלי, אני פשוט לא עונה - גם אם שאלו אותי איזה יום היום, אני יותר מדי פוחד שיירתעו ממני כי אני טיפש ולא יודע כלום. אני פוחד להביע דעה, אז אני בדרך כלל אומר שאין לי דעה - אני פשוט יותר מדי פוחד שלא יקבלו את הדעה שלי. אני לא שומע מוזיקה או רואה סרטים או קורא ספרים מהחשש שלא יאהבו את מה שאני אוהב אז אני מעדיף שבכלל לא יהיה לי סגנון מועדף. זה שונה אם מישהו אחר משמיע לי שיר או מביא ספר לידי כי אז אני בטוח שהוא לא יתרחק ממני כי הוא לא מסכים איתי. את הפרופיל שלי בפייסבוק מחקתי סתם כי אני פוחד שאנשים אחרים ידברו איתי ולא יהיה לי מה לומר אז יחשבו שאני משעמם ולא ירצו להיות איתי בקשר יותר. אני לא מתחיל שיחה אלא אם מישהו מתחיל את השיחה איתי. הצלחתי לשמור על קשר רומנטי אחד בחיי למשך 24 שעות, ואז ניתקתי לחלוטין את הקשר איתה כי אמרתי לה שלום באחד הימים והלב שלי פעם כל כך חזק, היו לי כאלה סחרחורות והרגליים שלי רעדו במשך כמה שעות לאחר התקרית מהפחד ששוב לא תרצה להיות איתי.

יש רק שני אנשים שאני סומך עליהם שלא ינטשו אותי והם אחי ועוד חבר. אני לא מסוגל לעשות כלום בלעדיהם. נדיר מאוד שאני יוצא מהבית בלי אחד מהם לפחות, ואם צריך לדבר עם אנשים סמכותיים יותר ממני אני לא מסוגל לדבר אז הם עושים את העבודה בשבילי. אני לא מסוגל לאכול עם אנשים שהם לא המשפחה שלי. בכל פעם שאני יוצא מחוץ לבית אני לא אוכל, אלא אם מישהו מהמשפחה לידי. אחי והחבר המדובר הם האנשים היחידים שאני איתם בקשר אחרי הלימודים (אני תלמיד תיכון).

מלבד זה יש לי חיי חברה נהדרים בתיכון, אני מסופק חברתית. עם זאת, הפחדים מאוד מגבילים אותי. אני לא יכול לדבר רצף נורמלי של שיחה בלי לקטוע אותה כי אני פוחד יותר מדי ממה שיחשבו עלי ויעזבו אותי. אחרי הלימודים, זה מגיע למצב שבו רוב היום אני שוכב על המיטה כי אני לא מסוגל לעשות כלום בלי לפחד מהתגובה של הסביבה אלי.

מה יש לי? איך עוצרים את זה לפני שזה מחמיר עוד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני לא מבין מה קורה לי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

יגאל
    23/09/2012

אני גם לא מסוגל להחליט החלטות בעצמי כי אני פוחד מהתגובה של אנשים להחלטות שלי. אפילו אם יבקשו ממני לבצע החלטה פשוטה כמו לבחור פתק מבין כמה פתקים בצבעים שונים, אני לא אעשה את זה כי אני פוחד שיסיקו משהו עלי לפי הצבע שבחרתי. אני לא בוחר בעצמי. אני תמיד מבקש ממישהו לבחור בשבילי, או בוחר את האפשרות הראשונה כשאני דואג לציין שבחרתי באפשרות כי היא הראשונה שהוצגה.

אני לא מסוגל לדבר נורמלי עם אנשים כי כמעט כל תשובה שלי לשאלה היא "לא יודע". זה מפחיד אותי יותר מדי לחשוב על תשובה ואני מרגיש כאילו מישהו שם לי חומה במוח ואני לא יכול לחשוב על תשובה.

תעזרו לי, אני מרגיש כאילו אין לי אישיות ואני בכלל לא בן אדם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

אפרת בן שם
    24/09/2012

שלום לך יגאל...
    חוויות לא פשוטות עוברות עלייך בתוך נפשך. אני מבינה כי אתה תלמיד תיכון, בשיא של גיל שהזהות העצמית נבנית. גיל מבלבל ומתעתע שלעיתים מתוך הבלבול באמת אין כבר מושג מי זה אני? אתה אומר שייש לך חיי חברה נהדרים, אבל מתאר חרדה עצומה לכל אשר תלך, פחד לצאת מהבית ללא החברים התומכים שלך, וחרדה להביע את דעתך את העדפותייך ואת טעמך שלא תחשף כטיפש.
    נראה כי הבטחון העצמי שלך מעורער ביותר ואולי לא קיבלת מספיק חיזוקים לעצמך, להיותך מוצלח באופן כזה שייבנה אצלך ביטחון עצמי יציב ובטוח.
    פעמים רבות כאשר החרדה מציפה מתחיל מעגל קסמים שלילי אשר במטרה להמנע מהתוצאה הקטסטרופלית, האדם נמנע מהתמודדות עם הסיטואציה שעלולה לעורר את החרדה ומתכנס עוד ועוד בעצמו. אז הפחד גדל כמו כדור שלג ואין גם הזדמנויות שיכולות להרגיע את החרדה כמו למשל, שאמרת משהו ולא זכית לביטול אלה להתפעלות. לעיתים, ההמנעות קורית כבר ממה שנקרא "הפחד מהפחד" הפחד לחוות את החרדה גורם בעצמו לחרדה ולנסיונות ההמנעות ממנה.
    אני מציעה לך לפנות להורייך ולבקש שייקחו אותך לטיפול. החרדה אותה אתה מתאר הינה מסוג של חרדה חברתית, מכיוון שהיא מול אנשים ומעוררת קושי להיות איתם באנטראקציה, ועולות תגובות חרדתיות פיזיות ולא נעימות מהן אתה מנסה להמנע.
    אם אינך מצוי בתקשורת עם הורייך אתה יכול לפנות ליועצת בית ספר או למורה שאתה חש קירבה אליה ולבקש עזרה.
    בכל מיקרה, ייתכן וייהיה נכון לשלב, טיפול קוגנטיבי התנהגותי, המטפל באופן החשיבה השלילית שלך כלפי עצמך ובהתנהגויותך הנמנעות.
    אל תשאר לבדך עם החרדות...תבקש עזרה. אתה בתחילת דרכך ויכול להשתחרר מהכלא הו אתה מצוי לחיים משוחררים ומלאים הרבה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו