מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוגי טיפוליםהיי24/09/2012
שלום רב
אני לומדת תואר בתחום הטיפולי וכחלק מדרישות הלימודים עליי לעבור טיפול פסיכולגי.
המטרה היא בעיקר להבין את המהות של טיפול ואת הרגשת המטופל ומבחינתי זוהי גם הזדמנות טובה לעבוד ולנסות לפתור כמה בעיות אישיות שלי.
איני בקיאה עדיין בעולם הפסיכולוגיה ומחיפוש אקראי שערכתי באינטרנט ראיתי סוגי מטפלים רבים וסוגים שונים של גישות וההיצע הרב מאוד מבלבל.
השאלה העיקרית היא בעצם מה ההבדל בין פסיכולוג לפסיכותרפיסט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי טיפולים - תגובה
אפרת בן שם03/10/2012פסיכולוג הינו אדם שלמד פסיכולוגיה לתואר ראשון, לאחר מכן תואר שני באחד מתחומי ההתמחות של הפסיכולוגיה (קליני, התפתחותי, חינוכי קוגנטיבי) ולאחר מכן עשה התמחות של 4 שנים וכל הזמן טיפל במקומות ציבוריים, למד וקיבל הדרכה על עבודתו. לאחר מכן נבחן במבחן הסמכה ורק לאחר מכן קיבל את מומחיותו.
פסיכוטרפיסט, כדאי שתבדקי מה למד? היכן? כמה שנות ניסיון יש באמתחתו? וכד. אני מציעה להשקיע את כספך אצל אדם שהשקיע שנים ארוכות מחייו ללמוד ולהתמחות בתחום הנפש. הנפש היא דבר רציני ומורכב, וכך צריך בעייני להתייחס למקצוע, גם מבחינת לימוד והכשרה, וגם מבחינת טיפול. במיוחד שאת הולכת ללמוד תחום טיפולי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)