מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה מוגזמת ממחלותדנה24/09/2012
בוקר טוב,אני בת 31. נשואה ואמא ל 2 בנות קטנות.
בריאה, עובדת, נורמטיבית...
עם זאת, אני מרגישה שאני צריכה עזרה ולא כל כך יודעת למי עלי לפנות.
אבא שלי נפטר מדום לב פתאומי כשהיה בן 47 ( לפני 10 שנים). לאחר פטירתו עברתי תקופה קשה של שנתיים שכללו התקפי חרדה חוזרים, הייתי בטוחה שיש לי התקף לב כל פעם, אין ספור נסיעות למיון, אין ספור בדיקות ושהכל יצא תקין, אובחנתי כסובלת מחרדה והתחלתי טיפול פסיכולוגי. הגעתי אף לשימוש בכדורים מסוג אסיול להרגעה וויפקס. לפני כ 5 שנים חלה הטבה משמעותית ולא הייתי צריכה עוד את הכדורים ולא את הפסיכולוג.
נכנסתי להריון, ילדתי והמשכתי את חיי מאושרת.
עם זאת, ולמרות שלא מדובר בעוצמות של לפני 5 שנים, אני מרגישה שאני חרדתית מפני מחלות ועם אובססיה למחלת הסרטן. כל סימן כחול שיש לבת שלי- ישר חוששת שאולי זה לוקמיה חלילה. כל פעם שהבנות או בעלי מתלוננים על כאבים, אני ישר נכנסת לחרדות שיש להם את המחלה הקשה. הדבר פוגע בי, אני נכנסת לאימה אמיתית, ועד שאני לא מאלצת אותם לעשות בדיקות מיותרות, אני לא נרגעת. אני רוצה עזרה, להתחיל לחשוב חיובי, להפסיק עם הדרך הזאת שהיא לא בריאה לא לי ולא להם. זה ממש פוגע לי בבריאות החרדה הזאת, וכל פעם שנגמר בירור אחד ויש תשובות שהכל תקין, צץ משהו חדש ואני לא מצליחה להגיע למצב של שלוות נפש.
אודה מאוד לעצתך והמלצתך כיצד עדיף לנהוג ואיך לטפל.
ראוי לציין שאני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ומאוד רוצה לצאת לתואר שני מתישהוא בתחום- אך חייבת לעזור לעצמי קודם כמובן.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מוגזמת ממחלות - תגובה
ענבל מילר היללי04/10/2012שלום לך,
המצוקה שלך נשמעת היטב. החרדות משבשות את חייך ופוגעות מאוש באיכות החיים שלך. זה כאילו את כל הזמן עומדת על המשמר, וכל דבר נחווה ונתפס דרך סכמה אחת מרכזית- מחלות בכלל וסרטן, בפרט. אני חושבת שהחרדה הזו קשורה בקשר חזק לעובדה שאיבדת את אביך לפני 10 שנים באופן כל כך פתאומי, ללא שום הכנה. כאילו הבנת משהו פתאום על השבריריות של החיים, על הפגיעות הגדולה שבאדם ומאז, חייך מתנהלים דרך חרדה לבריאותך ובריאות יקירייך עם המון מאמצים להכניס שליטה ולמנוע מקטסטרופות להתרחש.
אני חושבת שאת זקוקה לעזרה מעבר לטיפול התרופתי. טוב שהטיפול התרופתי עוזר לך, אבל נראה לי שמעבר לכך, את זקוקה גם לסוג של פסיכותרפיה. נסי לפנות לפסיכולוג קליני שיעזור לך לעשות עיבוד של כל מה שחווית סביב האובדן של אביך.
לחילופין, קיים גם טיפול ממוקד בחרדה שנקרא טיפול קוגניטיבי התנהגותי. הוא קצר יותר וממוקד בחרדה עצמה, ולא במקורות שלה. בדקי עם עצמך איזה תהליך מתאים לך יותר לעבור וגבשי החלטה. החשוב ביותר הוא שתהיי בטיפול.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)