אובססיה לבריאות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובססיה לבריאות
    חסוי
    26/09/2012

שלום
    אני בן 17 ובזמן האחרון (שנה וקצת) יש לי אובססיה לבריאות.
    זאת אומרת שכל הזמן אני חושב על הנזק של כל דבר שאני עושה ועל ההשלכות הבריאותיות שלו. אני מעביר לפעמים שעות מול המחשב בקריאת מאמרים על תזונה בריאה, איך למנוע מחלות וכו'. אני כל הזמן חושב על איך למנוע את ההזדקנות וקורא כל מיני מאמרים על אנטי אייג'ינג. כל פעם שאני נחשף טיפה לשמש אני נלחץ כי אני יודע שזה מזיק לעור. כל פעם שמישהו שמעשן עובר לידי אני נלחץ וחושב מחשבות כמו "אוף הוא קיצר לי את החיים". זה נשמע טוב ונכון לעשות את כל זה, אבל זה ממש מפריע לפעמים כי זה כל הזמן מטריד אותי ואני כל הזמן מודאג מזה שלא נותרו לי הרבה שנים לתקופת הצעירות, וזה פוגע בחיים החברתיים כי כל הזמן מעירים הערות כמו "תרגע כבר" או "מותר להתפנק לפעמים". ובכלל, כל המחשבה על זה מדכאת לפעמים.
    אני לא רוצה להזניח את הבריאות אבל אני רוצה להפסיק עם תחושת המטרד הזאת. למישהו יש הצעות או פתרונות?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה לבריאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נראה לי

ניני
    03/10/2012

שזה סמפטום לתחושה כללית של חרדה. אתה יודע, פחדים שלנו יוצאים בכל מני צורות.

נראה לי שהכיוון שלך צריך להיות בעיקר למצוא דרך לבטא את הפחדים שלך ובכלל את הרגשות שלך.

אתה צריך לחפש לך איזשהו טיפול שייתן מקום לדברים האלו. אני אישית נגד התיוג הזה שלך מחלות והדבקתן המיידית לתרופות (כלומר-ללכת מיד לפסיכיאטר ולקחת כדורים). זה נכון שלפעמים אין ברירה.אבל לרוב יש ברירה, זה פשוט שכולנו התרגלנו לחפש קיצורי דרך..
    אבל אפשר ללמוד את עצמנו קצת יותר-ולהבין מאיפה באות החרדות האלו ולאן אפשר לתעל אותן.(ובעיקר לא לפחד מהן ולהבין שזה נורמלי לגמרי! לא לכל אחד יש התעסקות תמידית בבריאות או נקיון אבל לכל אחד יש *משהו*-כל אחד מבטא את החרדה הפחד ושאר הרגשות שלו בדרך אחרת-או בקיצור-כולם כמעט ללא יוצא מן הכלל- קצת מחורפנים..)

חוץ מטיפול פסיכולוגי, וטיפול קוגנטיבי התנהגותי, יש גם טיפול באומנויות שונות-על טיפול בתיפוף-שמעת? זה ממש טוב!

א.....ל תפחד מהפחד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה לבריאות - תגובה

ענבל מילר היללי
    04/10/2012

שלום,
    כתבתי כאן למטה למישהי שכתבה על חרדה סביב נושאים בריאותיים. ממליצה לעיין גם בזה.
    אני חושבת, אם הרגשתי טוב את דבריך בין השורות, שלא מדובר רק על חרדה סביב בריאות, אלא גם על מחשבות מטרידות ומעוררות חרדה סביב הזדקנות, במובן האסתטי. כלומר, מחשבות על המשמעות של להיות פחות אטרקטיבי, פחות אסתטי, פחות בשליטה. אם כן, זה מצטרף לבעיה הראשונה של החרדה הבסיסית לחיים והצורך לשמור עליהם.
    אני חושבת שכל זה שווה ברור. ממה הפחד? מה המשמעות האישית של להזדקן, להיות חלש יותר, פחות בשליטה? אלו נושאים גדולים שצריך להבין עם מטפל.
    ממליצה לפנות לטיפול שיסייע בפרוק החרדה, ואולי בהמשך גם בהשלמה עם החלקיות והמוגבלות של החיים, של להיות אדם.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו