מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לצאת לפומביחסוי27/09/2012
שלום.
אני בן 17 ויש לי בעיה של פחד לצאת לפומבי.
בעבר נטפלו אלי עבריינים ללא שום סיבה בכלל המראה החיצוני שלי, וזה קרה כמה פעמים שפתחתי כבר פחד לצאת החוצה לרחוב. בכל פעם שנטפלו אלי אני הייתי ונשארתי חסר ביטחון.
אני כמובן יוצא כי אני חייב, אני הולך לבית ספר בפחד, אני מנסה לא לצאת אחרי בית ספר חוץ מלצאת עם הכלב, שגם ביציאה עם הכלב יש לי דאגה בלב.
יש לי מן חסימה שאני לא מוכן לשתף את ההורים שלי בזה, לכן אני גם לא יכול ללכת לפסיכולוג. ואני לא חושב שאני יוכל להתפשר על זה.
הבעיה הזאת של פחד לצאת החוצה מונעת ממני לעשות עוד הרבה דברים.
אני אשמח אם ישנם עצות איך אני יכול להתמודד עם הבעיה, כי בעתיד הקרוב אני לא רואה את עצמי מבקש מההורים..
אני חייב להוסיף גם שכמה מהפעמים שנטפלו אלי הייתי בקבוצה גדולה, ולא עזרו לי. אז אם הפתרון הוא 'ללכת בקבוצה' אני לא חושב שבמקרה שלי זה יעזור.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
ניני03/10/2012אני לא פסיכולוגית.
אני מבינה ללבך. זה בטח נורא.
אני חושבת שאין לך ברירה אלא להיעזר במישהו. אני חושבת שאתה חייב-למענך-לשתף בבעיה שלך. הורים, יועץ בבית ספר, חבר מבוגר או מכר, מישהו שאתה יכול לסמוך עליו. אל תשמור את זה אצלך- אתה רק מגדיל את הבעיה ככה- והופך אותה להיות חלק ממך והיא לא- זו לא אשמתך שנטפלו אלייך. זו רק סיטואציה שנקלעת אליה. אל תיקח את זה עלייך-אין לך במה להתבייש
לדעתי אתה חייב לעשות את הצעד האמיץ ולהיעזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצאת לפומבי - תגובה
ענבל מילר היללי04/10/2012שלום לך,
אתה עובר משהו לא פשוט. החיים שלך נעצרים בדיוק בזמן שאתה אמור לצאת, להכיר, להיפתח ולא להיסגר כך. זה קשה. מצד שני, קשה לך מאוד להודות שזה מה שקורה, קודם מול ההורים, ואחר כך, מול עצמך. אולי זה מן סוג של תבוסה עבורך לקאות שזה המצב. במקום זה, אתה מנסה לשמור על עצמך, בסביבה הבטוחה לכאורה של הבית, אבל שם יש להניח שהבעיה רק מחמירה. אתה לא זוכה להתנסויות חברתיות חיוביות, וכך רק מתחזקת ההנחה שלך שבחוץ מסוכן עבורך, ושעליך להישאר בבית.
אולי הםניה שלך לכאן היא בעין צעד ראשון להכיר בבעיה. נכון, כאן זה בטוח יותר, כי אתה עושה זאת מתוך הסביבה הבטוחה של הבית, אבל אני מקווה שזו באמת יהיה הצעד הראשון, שלאחריו יבואו נוספים, הפעם בעולם האמיתי.
ממליצה לך בחום לשתף מבוגר. זה יכול להיות מישהו נייטרלי, כמו יועצת ביס. זה יכול להיות מישהו עוד יותר נייטרלי דרך מרפאת מתבגרים באיזור מגוריך, שם מובטחת דיסקרטיות מלאה מול ההורים. ברגע שתתחיל לדבר יותר על מה שקורה לך, כך תתקדם לעבר שינוי אמיתי בחייך. מגיע לך לחיות חיים טובים ובטוחים ואני בטוחה שאתה רוצה בכך. פ ככל תקדים לעשות צעד כדי לקבל עזרה, כך גדל הסיכוי שבשלב מוקדם יותר של חייך תוכל לחיות טוב יותר, ולהינות מדברים שבני גילך נהנים מהם. אני מתכוונת לכל מה שקשור לביטחון שלך, ולא רק לנושא הספציפי של ההיטפלות של אותם עבריינים.
מאחלת לך אומץ ותעוזה, אין בושה בקבלת עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)