מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנתקות מסביבהג02/10/2012
שלום,
אני גבר בן 38 שעובר חוויות לא קלות.
בגיל 32 התחלתי להחשף לכך שהסביבה בחיי היא לא סביבה נורמטיבית.
לצערי התברר לי שלמרות שלאורך כל חיי הלכתי לפי הספר התברר לי בגיל 32 שאני נמצא בסביבה לא טובה. החוויה הייתה הדרגתית ולא נעימה וכשרציתי לפנות למשטרה נאמר לי על ידי הקרובים שלי שיאשפזו אותי על פראנויה.
לצערי המצב הולך ומחריף, אני מבודד לחלוטין (אין זוגיות, אין חברים ואין משפחה).
ההתעללויות אותם חוויתי כללו: השפלות, חדירה לפרטיות, פגיעות מיניות, האשמות ועוד.
עם הרוב התמודדתי. אני מבין היום היטב שהאשמה נגדי הייתה כלי.
במהלך השנים התבררו לי שני דברים:
האחד הוא שהמשפחה לא הייתה משפחה נורמטיבית. כלומר הייתי כמעין צעצוע או כלי לפרוק עליו (הכינוי היה "מקל של בית שימוש"). הדבר השני הוא המוכנות להכניס גורמים עבריינים לחיים הפרטיים שלי (חלק מהמסגרת שלא הייתי מודע אליה). מסגרת זו הפכה את החיים שלי למעין סוג של קריירה. ניסיונות שלי לומר שמעולם לא פגעתי באיש ומעולם לא הייתי שייך לסביבה ובקשות חוזרות ונשנות שפשוט יתנתקו ממני לא עזרו.
לפני כמה אופציות:
1. לסיים את חיי (כפי שאבי רמז לי: "מוטה גור היה גבר כי הוא הבין שהחיים שלו נגמרו והתאבד)
2. לפנות למשטרה (לא שמעתי על מקרה שמשטרה התמודדה עם סביבה שאני מתמודד איתה אבל שמעתי שאשפזו אנשים על פראנויה או שנגמרו להם החיים שהתעמתו עם סביבות עבריניות)
3. לחכות, אולי יעזבו אותי.
כיום אין לי קשר עם אבא (נרקסיסט) ואחותי (מקרה יותר קל).
עם אמא הקשר רופף. האם, במידה וכן יקרה ניתוק, האם זה נכון שיש ניתוק מהורים.
האם אין בכך פגם מוסרי?
כואב לי נורא על אובדן החיים שלי עד עכשיו. אני דיי בשלב שנראה לי שעדיף פשוט לוותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנתקות מסביבה - תגובה
אפרת בן שם03/10/2012שלום לך.
מהודעתך עולה שחווית חיים ככ קשים של התעללויות נוראיות פגיעות והשפלות. כיום, נראה שאתה עדיין כלוא בתוך המעגל הפוגעני ואינך יכול להשתחרר. אתה מתאר קשר לגורמים עבריינים שאינו ברור מהותו, אך נראה כי מעגלי חייך כבולים בגורמים שפוגעים בך ואינך יודע כיתד להתיר את המעגלים הללו.
אתה מחפש מוצא, כיצד להחלץ ממצבך. אביך הציע לך במרומז להתאבד כסוג של פתרון הירואי ואני רוצה לומר לך שזוהי הצעה נוראית ואיומה. בטח שמגיעה מאביך. אני לא חושבת שאתה רוצה לוותר, כי אפילךו פנייתך כאן בפורום הינה דרך לחפש מוצא. אתה שואל האם להתנתק ממשפחתך? האם להתנתק מהגורמים העברייניים? האם להעזר במשטרה? אני חושבת שאינך יודע היכן קיים השביל עבורך להתחיל את חייך ולא לאבד אותם. אתה גם חושש מהפאן המוסרי של ההתנתקות מהורייך, למרות כל מה שהם עשו לך.
ג. נראה לי שלא עיבדת מעולם את הפגיעות שפגעו בך, והפצעים עדיין מדממים בתוכך. אני מציעה לך לפנות לטיפול בדחיפות , ניתן לפנות בחינם דרך המרפאות הציבוריות, לחשוף את בעיותך, לעבד את פצעייך ולקבל הכוונה ותמיכה בדרכך. זה לא פשוט להתנתק מגורמים מוכרים, גם אם הם פוגעניים, ועל כן אני חשה כי לבד תתקשה בכך ותמשיך לאבד את חייך ואת עצמך.
אל תוותר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)