עדות שנות.שני יהודיים אותו הדבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עדות שנות.שני יהודיים אותו הדבר
    דינה
    03/10/2012

שלום אני במערכת זוגית עם בן זוג כשנה וחצי
    אנחנו בני 25 .
    ושנינו משני עדות שונות לגמריי...
    והוא יודע את זה טוב מאוד וגם אני .
    אני מנסה לאוהב את עדה שלו.
    חשוב להם שאני אתחבר ואכיר את סוג נוהל החיים שלהם ותפילות.(הם לא דתיים) אבל אני לא מתחברת כ"כ לדברים האלה, לא נולדתי לזה. ובכלל אני שייכת לתפילות אחרות כי אני מעדה שונה .
    אז למה זה חשוב להם?
    הם רוצים להפןך אותי לאחת משלהם?

הרי שנינו יהודים..
    והעיקר שאוהבים.

אני יודעת שיש השפעה גדולה מאוד ממשפחה
    וזה כואב לי ומפחיד לי אם המשפחה תשפיע עליו
    ותגיד לו ..ואללה היא פחות אדם מאמין .וגם מעדה אחרת
    איך תסתדרו, זה נורא.. כי אוהבים להכניס אותו לסרטים
    לא מוותרת עליו

בלעדיו אין לי ולא ארצה ויתר זוגיות ...
    מספיק יש ליטראומה מפעם ..

מה אני יכולה לנוסת?
    איך אני יכולה להסביר לו
    שאפשר להסתדר ..רק אם רוצים

הוא לא שומר שבת או משהו כזה
    שזה יכול להיות כה בעיתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדות שנות.שני יהודיים אותו הדבר - תגובה

אפרת בן שם
    03/10/2012

שלום דינה.
    את מעלה בעייה זוגית מוכרת, גם אם העדות זה לא מה שמבחין בינהם. את מדברת על שוני שבמקרה זה הינו עדתי, אשר מועצם כאשר מערכת היחסים מתחזקת והמשפחות נכנסות לתוך התמונה. אכן פעמים רבות יש השפעה למשפחה שאינה תמיד חיובית. המשפחה לעיתים מתקשה לקבל את מי שהינו אחר או שונה מהם, להתאים את עצמה לדפוסים אחרים, מנהגים אחרים, אנשים אחרים. בכך למעשה יש פגיעה בבן המשפחה ובזוגיות שלו.
    הדבר נובע מחוסר גמישות ומהקושי בהתפשרות או בוויתור.
    אני מציעה לך, אם הזוגיות הזאת כה חשובה לך , למצוא דרך לכבד את משפחת בן זוגך תוך שמירה על עצמך ועל עקרונותייך. הזוגיות היא מסע של למידה וכך גם הריקמה הבין משפחתית שנוצרת. זה לא בריא להתחיל את הקשר הזוגי בעויינות, בהתנגדות, ובתחושה שהמשפחה של בן הזוג מנסה להופכך למשהו אחר.
    נסי להבין מה חשוב באמת. באיזה מקומות לא כדאי להתנגח , איפה את יכולה להסביר את עמדתך , את הדברים החשובים לך, ולמצוא הדדיות בתוך היחסים הללו.
    זכרי שהמשפחה של בן זוגך הינה חלק ממנו, וכדאי לכם מאוד למצוא מקום נח ומקבל למשפחות המוצא שלכם . להמשך דרך שאינו מלא בעויינות כעסים ומריבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו