מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולליר04/10/2012
שלום,האם במפגש ראשון אצל פסיכולוג קליני זה בסדר שאמא שלי תתלווה אלי(אני בת 18וחצי),או שכדאי ללכת לבד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
אפרת בן שם06/10/2012שלום לך ליר...
את שואלת אם זה בסדר.. האם זה בסדר עבורך? האם הצורך שאימך תתלווה אלייך מגיע ממך או שזהו צורך של אימך? האם את חרדה מפני המפגש ואימך משמשת לך להרגעה? ואז, כדאי לך לשקול האם את יכולה להביא את החששות והחרדות ולהעלותם מול המטפל , גם בלי שאימך תהייה נוכחת פיזית, או שבתחושתך זה מעל ליכולתך. האם את חשה כי אימך תעזור לך לספר את סיפורך, אולי אף בעצם נוכחותה, סיפורך יקרום עור וגידים בתוך הטיפול, אולי אז תשקלי האם את יכולה לספר את סיפורך בעצמך , ללא עזרה.
ליר, עצם השאלה פותחת אפשרויות רבות ושבילים רבים בתוכך..לטיפול יש מיגוון גישות, לדעתי האישית, את מצוייה בתפר שבין ילדות לבגרות, שאלתך הינה חשובה, הצורך שלך באימך מכל סיבה שהיא, ההבנה מדוע את זקוקה לה באופן קונקרטי וכד.
טיפול הוא תהליך, גם אם אימך תתלווה אלייך לפגישה הראשונה, בוודאי לא תהייה עימך כל הטיפול וייהיה לך די זמן לעבד את הצורך הזה, אולי בתמיכה? בהחזקה? בנראות? בממשות? שמספקת לך אימך.
בהצלחה בדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ליר06/10/2012שלום,ותודה רבה על התשובה המפורטת.
לא הסברתי את עצמי כראוי:אמא שלי רוצה להתלוות אלי לפגישה הראשונה,ברמה האישית אני מעדיפה שהיא לא תהיה,אם כי הנוכחות שלה לא ממש מפריע לי.
היא רוצה להתרשם מאיש המקצוע..
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
אפרת בן שם08/10/2012אני חושבת שענית בעצמך את התשובה. את מעדיפה שהיא לא תהייה. וזה העיקר בעייני.
התרשמות מאיש מקצוע יכולה להיות סובייקטיבית. עניין של כימיה אישית. ייתכן ואיש המקצוע לא יימצא חן בעייני אימך ואת תתחברי אליו. מה אז?
כמו שאמרתי, קשר טיפולי הוא תהליך. תהליך בין שני סובייקטים, המטפל והמטופל.
נראה לי שאולי זאת הזדמנות בשבילך לשים גבול לאימך, להיות קשובה לתחושתייך, ולבקש ממנה לסמוך עלייך בעניין אישי זה.
את ההתלבטויות, כמו גם התחושות שיגרמו לך מעניין זה, חשוב שתביאי לטיפול. לתחושתי, עוד טרם שהתחלת את הטיפול, נושאים משמעותיים כגון נפרדות, גבולות, אמון , ושליטה, צצים ועולים בקשר שלך ושל אימך.כדאי מאוד להשאיר מרחב לשוחח על העניין ולבדוק אותו מצדדים שונים, מה שפחות מתאפשר, או בכלל לא, אם אימך תבוא לטיפול באופן קונקרטי.
רוצה להוסיף, שגם אם תחליטו שהיא באה, הרי לא תשאר כל הטיפול, ועניין זה ייהיה מדובר בוודאי בהמשך.
בהצלחה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)