מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החלמה ספונטניתאלי05/10/2012
אני מוצא את עצמי הרבה פעמים תוקפני במילים, זורק הערות פוגעות מאוד ומסתובב עוד זמן רב אחרי כן זעוף פנים ומתוסכל. כל זה יכול להיות בשניות, מבלי שהצד השני ירגיש משהו.... אבל זה לא מגיע סתם, כבר ממש נמאס לי מכל מיני התנהגויות ( אפילו גם שלא ממש עושים משהו שצריך, מתחמקים מאחריות וכו'..) של אנשים שאני כנראה מפרש אותם כפגיעה בי, זלזול בי , חוסר כבוד ועוד.
אני כותב בעיקר כדי לשחרר קצת, אני לא באמת חושב שהדרך שלי היא לא נכונה, אני לא באמת רוצה להפסיק לכעוס כי אני רואה זאת כאדישות לסביבה. אך מצד שני הרבה פעמים אני זורק "מכות מתחת לחגורה" ואז לא מדברים , קשרים מתנתקים, מתקלקלים... וכל זה מלווה במתח וכעס שלא ישר פג לאחר המילים שלי ( אולי כי הרבה פעמים אני לא ממש שולף את כל מה שיש לי על הלשון).
יש מושג בפסיכולוגיה שנקרא החלמה ספונטנית , בהקשר של התנייה קלאסית, במילים פשוטות אני מתרגז כל כך וכועס כי זה הרבה פעמים דברים מפעם שכנראה הצטברו... גם אם יש תקופות רגועות יחסית, אני מוצא את עצמי בתקופות שבהם שוב סף התסכול והכעס ( זה כמובן הולך יחד) גואים , וזה הרבה פעמים בלי קשר למה שמתחולל באותו רגע ... פשוט המשקעים האלה מדי פעם מקבלים חיים ומוצאים ממני את התוקפנות הזו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה ספונטנית - תגובה
ענבל מילר היללי06/10/2012שלום תומר,
אני שומעת בדבריך שני קולות בהקשר לתוקפנות הזו שלך, שאתה מתאר. הקול האחד, זה שמוצא לנכון לכתוב כאן ולרצות לשחרר משהו, אולי רואה שיש מחירים לשלם על הביטוי החופשי של כעס, על הערות פוגעניות ועל ״מכות מתחת לחגורה״- מחיר אישי ומחיר סביבתי. ויש קול אחר, שמחבב את החלק הזה בך, שרואה בו משהו מעורב וחי, שנאחז בו כדבר יקר שהוא חלק מהאישיות שלך.
עוד אתה מזכיר את המשקעים ההיסטוריים. אני לא יודעת בקשר להחלמה ספונטנית, אבל אני יותר מבינה את זה ככעס היסטורי שאולי לא השתחרר ועובד מספיק, ולכן כל הזמן מותק ( מועבר לגורמים חדשים ) החוצה, ויוצא בעוצמה שכזו, לפעמים לא פורפורציונית. אני חושבת שזה כן חשוב לברר את זה, ואולי גם לגלות צדדים נוספים בזהות שלך, יותר רכים, יותר נעימים. לא רק בשביל הסביבה, בעיקר בשביל עצמך. אני בטוחה שיש כאלו, אבל אולי הכעס והלוחמנות מטשטשים אותם. דע לך שחלק גדול מהכעס הזה עשוי להיות הגנה, כדי שלא לחוש פגיע. כנראה אימצת לך הגנה כזו מסיבות טובות, אבל את זה צריך לברר בטיפול, לעומק.
אני חושבת שלמרות שחשוב שיהיה ערוץ לכעס בחיים, לפעמים הוא ממסך דברים אחרים, חשובים, קל לטעות בו ולהאמין שהוא רק משרת ביטוי אותנטי ומעורב.
אם תחליט בכל זאת לבדוק ולעשות שינוי, אני חושבת שיהיה לך מה להרוויח.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)