מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול פרטי זול, משתלם למטפל?מיקי05/10/2012
היי, הייתי רוצה לשאול, אם מחיר של 100-150 שח לטיפול פסיכולוגי פרטי (בלי סיבסוד קופח) הוא כלכלי עבור פסיכולוג ?
הכוונה אם אחרי ניכוי מעמ, קליניקה מושכרת לשעה, השתלמויות ודלק - טיפול בפחות מ150 שח מהווה "מחיר הפסד" , או שעדיין הפסיכולוג מרוויח כאן משהו ולא חוזר ממש בידיים ריקות ?
או שעדיין פסיכולוג מרוויח משהו מטיפול כזה?
שואלת מתוך סקרנות ובכלליות (לא צריך לפרט למספרים מדוייקים שקשורים אליכן ), כדי לקבל פרופורציות על גבולות המשא ומתן שלי מול הפסיכולוגית, מחירי תקרה ורצפה (לא להגזים ב"דרישות" להנחה) .
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
מיקי05/10/2012יש עוד מרכיבי הוצאות לפסיכולוגים ששכחתי לציין ?
חוץ ממס ערך מוסף 17%, שכירות (שאין לי מושג כמה היא) , והשתלמויות (שאין לי מושג כמה עולות וכמה הן נחוצות לפסיכולוג כדי לתפקד או לוקסוס...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלויות
מטפלת05/10/2012החישוב הוא כזה:
מע"ם 17 אחוז
ביטוח בריאות 16 אחוז
מס הכנסה 30 אחוז (פחות או יותר)
שכירת קליניקה 25 ש"ח לשעה בערך
החזר הלוואות/הוצאות לימודים (תואר ראשון, תואר שני, ארבע שנות התמחות במחיר התנדבות, השתלמויות מקצועיות והדרכה) - קשה לכמת.
הוצאות נוספות: נסיעות, הנהלת חשבונות, ביטוח אחריות מקצועית, ביטוחים נוספים (עובד פרטי אינו זכאי לימי חופשה, מחלה, אבטלה או פנסיה, ועליו לדאוג לכך בכוחות עצמו) שעות עבודה בבית הקשורות בטיפול ועוד.
אבדן הכנסה עקב ביטולים של מפגשים (אי אפשר למלא את השעה בד"כ).
עשי את החישוב שלך. מו"מ עם המטפלת על גובה התשלום בסכומים עליהם את מדברת נראה לי לא מתאים. האמיני ברצונה הטוב ללכת לקראתך ועדיין לדאוג לפרנסתה, היא לא תתעשר על גבך, ואולי אף תפסיד (תלוי כמה את מבטלת מפגשים, ותלוי בביקוש שלה אצל לקוחות שיכולים לשלם את המחיר המקובל בשוק, העולה על 350 ש"ח). אפשר לקבל טיפול בחינם במרפאות לבריאות הנפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת לא מנפחת קצת את המספרים ??
מיקי06/10/2012כמה הערות :
1. אם אני זוכרת נכון מעמ אכן משלמים על כל הסכום, אך מס הכנסה הוא שולי (מלשון שוליים).
30% מס משלם פסיכולוג רק אם הוא עובר סכום הכנסה כולל - וגבוה (נדמה לי מעל 10000 שח לחודש).
2. הוצאות תואר ראשון ושני לא מעניינות אותי. גם אני בעלת תואר שני (לא בפסיכולוגיה) ומרוויחה כשכירה בערך 30 שח לשעה. אני לא מצפה מאף אחד שיממן אותי רטרואקטיבית.
3. פנסיה וביטוחים הם חובה בשנים האחרונות על פי חוק. כולם מפרישים אותם, ואין הבדל בין עצמאי לשכיר - את זה אני יודעת. אז הנתון הזה לא קשור.
4. כמה עולה ביטוח אחריות מקצועית ?
5. כמה שעות עבודה בבית צריך לעבוד אחרי שמדברים איתי שעה על הספה?
6. מדוע אני צריכה לממן ביטול מפגש של אדם אחר? יש הסכם שמותר לי לבטל עד 48 שעות לפני ללא תשלום .
7. בכנות , נורא קשה לי לקבל את זה שהוצאות עבודה שכוללת אך ורק דיבורים מצדיקות מחיר של 350 שח לשעה. אני יכולה לחשוב על הרבה דוגמאות לבעלי מקצוע שגובים חצי מזה כולל חומרים . חוצמזה שרוב הפסיכולוגים שאני מכירה נוסעים במכוניות חדשות וגרים בבתים גדולים ויפים למדי , לפעמים בוילות.
את לא מגזימה קצת עם עודף סעיפי ההוצאות הללו ??
מעניין אותי גם מדוע הפסיכולוגיות שמנהלות את הקבוצה מצאו לנכון שלא לענות על השאלה שלי. האם היא היתה בגדר טאבו מבחינתן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב , הטיפול החינמי בתחנות הציבוריו
מיקי06/10/2012הציבוריות נראה כמו טיפול חינמי.
לפני כמה שנים ניסיתי ללכת לכזה ,
אם נשים בצד את המקום המוזנח להחריד ואת היחס הקצת משפיל של חלק מהצוות (אולי מתוך מירמור) , הייתי צריכה להמתין כחצי שנה לסדרת פגישות קצרה מאד של 20 מפגשים . כל זה בזמן שאני סובלת מדיכאון שמחמיר .
אם ככה מטפלים בתחנה ציבורית, אולי עדיף שלא יטפלו . ממה ששמעתי מאחרים המצב דומה בעוד תחנות .
עדיין קשה לי להבין איך אפשר לגבות סכומים כאלה בלי למצמץ, כששכר המינימום בארץ הוא 22 שח לעבודות הרבה יותר קשות מפסיכולוגית, עם כל הכבוד לדרישות המתאם וקורסי ההכנה אליו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלא לדבר על זה שבתחנות הציבוריות אי
מיקי06/10/2012שבתחנות הציבוריות אין שום פרטיות.
כל השכונה יושבת בחדר ההמתנה, הצוות עושה דיונים על כל מטופל ומחפצן אותו כמו אובייקט , והאוירה מזכירה בית ספר, צבא, או בית חולים, ולא מקום שנעים לקבל בו טיפול נפשי.............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקנאה במטפלת שלך..
מטפלת06/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אמור להביע?
מיקי07/10/2012ואיך זה רלוונטי לדיון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פרטי זול, משתלם למטפל? - תגובה
אפרת בן שם08/10/2012בעייני , סכום כזה עבור טיפול ללא סיבסוד קופת חולים , אינו כלכלי עבור מטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פרטי זול, משתלם למטפל? - תגובה - תגובה
אפרת בן שם08/10/2012אבל, יש אפשרות כמובן לפנות דרך קופת חולים שזהו טיפול מסובסד, והפסיכולוגים העובדים עם הקופה הינם פסיכולוגיים העובדים במגזר הפרטי.
אני מבינה שנסיונך במגזר הציבורי לא היה טוב. נסיוני הוא אחר, מתוך שנים ארוכות של עבודה גם במגזר הציבורי. הצוות תמיד היה מסור ומחוייב למטופלים, וישיבות הצוות מטרתן אינה החפצה של המטופל, אלה עוד נקודות מבט להוסיף עומק לטיפול.
בכל מיקרה רוצה שתביני, שהתשלום עבור הטיפול הינו משמעותי הן למטופל שחש שהוא משקיע בטיפול ובוודאי למטפל שזוהי פרנסתו ועליה השקיע שנים ארוכות מאוד מחייו. בעייני, המטפל לא צריך לחזור עם ידיים ריקות ואפילו לא כמעט עם ידיים ריקות מכיוון שבטיפול הוא נותן בראש ובראשונה את עצמו ואם התחושה אינה שלמה, זה גם יופיע בטיפול.
על כן, אם המחיר אינו מתאים למטפלת שלך, אני מציעה לך לעבור לטיפול במסגרת הקופה, שם לא יווצר הפער או הקונפליקט בינכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה מילים
מיקי08/10/2012אני מסכימה שמטופל צריך לשלם בטיפול פרטי כדי להרגיש שהוא משקיע, אבל יש לי 2 השגות:
1. עקרונית - לפי מה שאת אומרת טיפול במסגרת ציבורית הרבה פחות יעיל כי המטופל לא משקיע כלום מכיסו. כך גם טיפול מסובסד בקופח יעיל רק במידה בינונית, כי המטופל משקיע 50% מהסכום שלדעתך ראוי לשלם.
2. בהרגשה שלי גם 100 ש"ח לשעה הם השקעה עצומה. הם שווי ערך ל-5-4 שעות עבודה שלי, שהיא לדעתי הרבה יותר קשה מזו של המטפלת. העבודה שלי נעשית בתנאי לחץ ועם אחריות לחיי אדם (פיזית, אם אני אפשל במשמרת חלילה, אנשים יכולים למות).
גם אני אקדמאית ואני לא מרשה לעצמי לעשות עבודה דפוקה רק כי לדעתי לא משלמים מספיק ביחס להשכלה הגבוה ה שלי.
3. אני עדיין מתקשה להבין מדוע טיפול הופך להיות לא כלכלי במחיר הזה. הרי גם חשמלאים גובים ככה על שירות, ואנשי הייטק מתחילים מקבלים משהו כזה לשעה. איך אפשר להפסיד כסף מזה שמישהו בא אליך הביתה ומדבר איתך שעה, גם אם הורידו לך 17 שח על מעמ.
אולי פשוט ציפיות השכר שלכם (מגזר הפסיכולוגים, לא שלך באופן אישי ) תלושות ומנותקות מהסביבה שבה אתם חיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן
מיקי08/10/2012ההמלצה שלך לפנות לטיפול בקופות החולים איננה הוגנת.
את יודעת היטב שטיפול כזה כרוך בכמה דברים בעייתיים :
1. צריך לעבור תהליך מביש כדי להתקבל אליו, ללכת לרופא משפחה, ומשם לעובדת הסוציאלית בסניף, להכנס אליה בחדר במקום ציבורי, ולעבור חקירה משפילה (כבר הייתי שם, תודה) . רק אחכ מגיעים לפסיכולוג הפרטי המסובסד הביתה, וגם זה למספר מפגשים מוגבל .
2. כל התהליך מותיר שובל ארוך של רישומים במחשבי הקופה. הרישום הזה הוא רישום מזיק . כל רופא משפחה או אף אוזן גרון בקופה חשוף אליו , חברות ביטוח רואות אותו, משרד הרישוי (אם יש בעיה מאיזושהי סיבה וצריך לעשות בדיקת בריאות) רשאי לעיין בו, מקומות עבודה במגזר הציבורי , מוסדות בטחוניים שזכאים לבקש ויתור סודיות, ועוד ועוד ועוד .
זה טיפול מסובסד עם מחיר סמוי גבוה מאד בצד !
ואם את חושבת שלא - תלמדי את הנושא לאשורו ותראי שאני צודקת כאן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)