צריך עזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריך עזרה
    צריך עזרה
    05/10/2012

היי אפרת וענבל,
    קודם כל תודה על ההקשבה והעזרה...
    דבר שני אני רוצה להציג את עצמי...
    אני בחור בן 27, מהנדס בהשכלתי, שנה שעברה סיימתי את התואר הראשון וכבר למעלה משנה וחצי אני לא מוצא עבודה..לאחרונה בחודשיים האחרונים...התחלתי להיכנס לתוך בוץ מה שנקרא ולדכאון מאוד חריף...אני מטבעי טיפוס ביישן וסגור שכמעט ולא יוצא...המסגרת שהייתי בה במהלך התואר פתאום נעלמה לי ואני לקחתי את זה מאוד קשה...גם מהסיבה הזו וגם מהעובדה שאין לי כרגע חברה והאמת שאף פעם לא הייתה לי מה גם מה שמקשה עליי שאין לי ניסיון חיים במערכת זוגית עם נשים ומעולם לא קיימתי יחסים עם בחורה. כל הדברים הללו הכניסו אותי לעמוק ולאחרונה התחלתי לשמוע קולות בראש שלי, קולות שכל היום טוחנים לי את הראש וזה הגיע למצב שזה מפריע לי לתפקוד היומיומי שלי...אני מסתגר יותר ויותר בבית, כמעט ואני לא בקשר עם חברים..ואני מרגיש שהמצב מחריף...אני מוצא את עצמי מדבר עם עצמי לבד...בגלל אתם קולות שמשתלטים עליי...פשוט עניין של משבר שמחריף בכל יום שעובר
    מה כדאי לעשות? אני מפחד שההורים שלי יסלקו אותי מהבית...בבקשה
    אני אשמח לטיפ או לעזרה ראשונית
    המון תודה
    משה
    משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך עזרה - תגובה

ענבל מילר היללי
    06/10/2012

שלום,
    בדבריך עולה הרבה כאב. על הבדידות, השונות, חוסר האונים והתקיעות. ולצד זה, כמיהה חזקה לקשר ויכולת לקדם את עצמך במקומות שתואמים את כישוריך. אני מתייחסת לעובדה שסיימת תואר כמהנדס, ומסיקה מכך שוודאי יש לך כוחות באישיות.
    מליקוט של דברים שכתבת, אני מבינה שכל חייך נטית להסתגרות, שהיית קצת אאוטסיידר, ושלא יכולת לבסס קשר זוגי, למרות שכן רצית בכך. המסגרת של הלימודים עשתה לך טוב, בכל מיני מובנים, אבל עכשיו, כשאתה לבד, מאוד קשה לך להתקדם ולמצוא את מקומך. אני מבינה שיש גם לחץ חיצוני שקשור לעובדה שאתה בבית הוריך. הם וודאי מצפים ממך להתקדם, ואתנה נלחץ מכך שאינך יודע איך, ושלבסוף תמצא את עצמך לגמרי לבד, גם ללא התמיכה הפיזית שלהם.
    אני לא ממש מבינה מהם אותם קולות שאתה שומע. האם אלו מחשבות מטרידות שקשורות לכל מה שכתבת, שחוזרות שוב ושוב ולא מניחות? האם אלו קולות אחרים, חיצוניים, מחוץ לראש ולמחשבות שלך?
    במקרה האחרון, זה סימן חמור יותר למצוקה בה אתה נמצא.
    כך או כך, אני חושבת שאתה זקוק לעזרה מקצועית. לאדם שילווה אותך קודם כל בתקופה הנוכחית, של התקיעות והלחץ שאתה נמצא בהם, ואחר כך, בסוגיות המרכזיות של חייך, הבדידות, הקושי למצוא את מקומך, הרצון בקשר שלא מוצא מענה, מישהו שגם יסייע לך למצוא מנוח מהקולות המטרידים האלו, שמשבשים כל כך את איכות חייך.
    אם קשה לך מבחינה כלכלית, דע שיש טיפול קהילתי במסגרת מרפאות לבריאות הנפש בקהילה, בחינם. מעבר לכך, אפשר לפנות לקופת חולים ושם לקבל הפניה לטיפול בעלות מסובסדת.

היה בטוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה

צריך עזרה
    07/10/2012

ענבל,
    המון תודה על הדברים שלך, את בדיוק קלעת לאותם דברים שאני נמצא בהם...
    בקשר למחשבות זה מחשבות אסורות שאסור להגיד אותם בקול ולכן כל הזמן אני מדבר עם עצמי במטרה לא להגיד את המחשבות האלה בפה שלי...הקולות הם קולות פנימיים...שאומרות לי להגיד את הדברים האסורים מנגד אני אומר דברים אחרים ואני מוצא את עצמי נלחם כל יום, כל דקה בקולות הללו....פשוט מלחמה יומיומית.
    את חושבת שמכלול הסיבות שציינתי (אי מציאת עבודה, חוסר זוגיות)
    מובילים למצוקה ולמצב הנפשי המחריף שלי?..

תודה
    משה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה

צריך עזרה
    13/10/2012

אלף אלפי תודות ענבל,
    תודה על הייעוץ
    רציתי לשאול דבר אחרון ושוב אשמח לשמוע את דעתך...
    אותם קולות שדיברתי עליהם זה קולות פנימיים בתוך הראש...
    כלומר, אולי זה יישמע מצחיק או מוזר אבל הם מלווין אותי כמה חודשים טובים בראש..
    אז בקצרה: תקועה לי בראש איזה מילה מסוימת, זה בעצם סוג של קללת מוות כזו.
    עכשיו אני באמת שמשתדל להוציא את הדבר הנורא הזה מהראש ואני מוצא אותי כל יום במלחמה עם עצמי שבעצם הקול הפנימי טוחן לי את הראש להגיד את המילה הזו ואני לא רוצה אז אני משיב בדיבורים ובקולות לא קשורים לפעמים עם עצמי שאני נמצא לבד או עם אנשים, זה הורס לי את התפקוד היומיומי...ואת שגרת החיים שלי...
    מה דעתך? האם אני מתחיל לפתח סוג של מחלת נפש? ללכת לפסיכיאטר או פסיכולוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה - תגובה

ענבל מילר היללי
    17/10/2012

שלום לך שוב

נשמע לי מהאופן שתיארת את הקולות שחוזרים, שאתה מתמודד עם מחשבות טורדניות שמופיעות ללא שליטה ומעוררות חרדה רבה. אני חושבת שזה עשוי להיות קשור למצב הכללי שאתה נמצא בו, אבל לא רק. חשוב שתדע שתופעות מהסוג שתיארת אינן נדירות, אלא תופעה פסיכולוגית מוכרת שניתן וצריך לטפל בה. אין שום פסול בכך שתלך לפסיכולוג שיסייע לך למצוא קצת שקט פנימי. מציעה שתעשה זאת בהקדם, אין שום סיבה שתסבול כך. הדברים שאתה מתאר מעכבים ומפריעים, ומשבשים מאוד את איכות החיים. זה ניכר בדברים שאתה כותב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה

צריך עזרה
    17/10/2012

המון תודה ענבל
    אני נפגשתי עם פסיכולוגית והיא הפנתה אותי לפסיכיאטר
    בקשר לקולות כי זה ממש הורס אותי ואני לא יכול לתפקד בשגרה היומיומית שלי
    המון תודה שוב!!!
    משה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו