מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היי ..נויה07/10/2012
בעבר כילדה הלכתי לטיפול פסיכולוגי קליני במשך כ -5 שנים
ועזבתי , לאחר 5 שנים אמא שלי הלכה לטיפול אצל אותה מטפלת
שאני הייתי מטופלת אצלה , אני לא ידעתי והם לא ספרו לי על זה .
אני ואותה מטפלת עברו לא מעט .. אני עזבתי וזה באמת לא חשוב
כרגע (המטפלת הייתה הגורם לעזבתי והתנצלה ,כן משהו אתי)
לא משנה . אבל היה לנו לא מעט ובטח שלא כשאתה נער מתבגר
במשך 5 שנים בחדר טיפולי שכלל לא רצית להיות .
כשהבנתי שהן ניפגשות זה היה בום נוראי עבורי , אני ביקשתי משתהן ואמרתי
שזה לא במקום והרבה בגלל התא המשםחתי המורכז שלנו .
לאחר שהעלתי ואמרתי לכל אחת מהן זה לא באמת היה משנה להם .
אחרי תקופה הבנתי שהן עדיין ניפגשות וזה היה יותר נורא עבורי.
אני יודעת שעבר זמן מהיום שהפסקתי ללכת לטיפול אבל למה המטפלת
מצאה לנכון לקבל את אמא ולהמשיך לטפל באמא גם לאחר הדברים שאמרתי והסברתי ועד כמה זה לא בסדר ונכון . יש בדבר הזה כאב
עצום שאף אחת מהם לא באמת "רואות" , ואת כמטפלת הייתי רוצה לשמוע את דעתך לגבי הדברים ורציתי לשאול מה חוק האתיקה אומרת.
למשל כמה שנים אמור לעבור כדי שמטפל יוכל לטפל בעוד בן משפחה ..
למה זה כלל אתי ? מאיפה אתה חושב שזה היה "נכון" לאותה מטפלת
לקבל / להמשיך גם אחרי הדברים .. זה לא עניין
הכספי זה בטוח שלא , מה כן .. מה יש שם אצלה אם זה במודע או לא
זה משהו שאני לא יודעת לומר לך בכתיבה , יש פה משהו מעבר .
את נסי לשחזר את הדברים להבין את הצדדים שהם בעיקר אני ואותה
מטפלת , אודה לך על התשובות .. :)
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי .. - תגובה
אפרת בן שם08/10/2012שלום נויה.
ראשית תחושתך מובנת וברורה. צר לי מאוד שאימך או המטפלת לא הקשיבו לך. זה בוודאי גורם לתחושה שכאבך בלתי נראה ומתסכל מאוד.
שאלת לגבי העניין האתי. אני סבורה שזה עוסק בחלק של יחסים מקבילים. להלן החלק הרלוונטי מהקוד האתי של הפסיכולוגים:
"יחסים מקבילים מתקיימים כאשר פסיכולוג ממלא תפקיד מקצועי עם לקוח ובו בזמן הוא מקים קשר אחר ושונה עם אותו לקוח או כשיש לו קשר עם אדם הנמצא בקשר קרוב עם הלקוח שלו או כשהוא עתיד להיכנס לקשר עם הלקוח או עם אדם אחר קרוב לו.
א. פסיכולוגים יהיו רגישים וערים להשפעות המזיקות שיש ליחסים מקבילים על עבודתם ועל לקוחותיהם.
ב. פסיכולוגים יימנעו מכל קשר נוסף עם הלקוח, מאחר ויש חשש שקשר כזה עלול לחבל באובייקטיביות שלהם, בטיב ההתערבות הפסיכולוגית. קשר כזה מהווה סיכון לניצול או לפגיעה בלקוח.
ג. אם הפסיכולוגים מגלים, שכתוצאה מגורמים בלתי צפויים נוצר קשר מקביל שעלול לדעתם להזיק, עליהם לפתור זאת תוך התייחסות למיטב האינטרסים של הלקוח ותוך היענות מירבית לקוד האתיקה. במצבים כאלה ישקלו הפסיכולוגים גם אפשרות של הפסקת ההתערבות הפסיכולוגית והפניית הלקוח לאיש מקצוע אחר.
:
מקווה שעזרתי.
"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)