מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות חשובהדנה07/10/2012
אני נמצאת בקשר מזה 3 וחצי חודשים. אני בת 23 וחבר שלי בן 25.
הקשר בינינו טוב ואוהב, למרות שיש גם בעיות כמו שלפעמים הוא חסר סבלנות או מתעצבן, סביב מצבי לחץ או חוסרבטחון. הוא אמר לי שהוא אוהב אותי אחרי שלושה שבועות, ורב הזמן הוא מגלה הרבה חיבה ואהבה.. הוא לא חוסך ממני או משחק איתי. אני אוהבת אותו והוא חשוב לי, וטוב לי איתו. ביחד עם זה יש קשיים כי הוא לא בנאדם קל ויש לו עניינים (כמו אובססיה לניקיון, עצבנות, רעשים מפריעים לו בצורה קיצונית, וחוסר סבלנות כללי לפעמים) כילד הוא גדל במשפחה קשה עם הורים לא כ"כ מתפקדים, אבא שלו היה מכה אותו. אני לא לגמרי שלמה עם הקשר שלנו כי יש דברים שמכבידים עלי אבל אני אוהבת אותו ואני מרגישה שאנחנו מתקרבים ושאני לומדת להכיר אותו ואיך להיות איתו.
לפני יומיים דיברנו ואמרתי לו שטוב לי מאוד שהוא קרוב אלי ושאני רוצה שהוא יהיה קרוב אלי, והוא הגיב במשהו כמו "גם אני, אבל אני לא יודע אם 24/7" וכששאלתי אותו על מה הוא מדבר, הוא אמר לי "את מתכוונת שאת רוצה שנגור ביחד לא?" ואמרתי לו שלא אמרתי את זה, ושאני לא חושבת שזה מתאים ושאלתי אותו למה שהוא יחשוב שאמרתי את זה, והוא סתם נראה נבוך והעביר נושא.
יום אחר כך דיברנו והוא אמר שהוא חושב שזוגות לא צריכים לחיות ביחד, שהוא חושב שהמצב האידיאלי הוא שזוג, גם זוג שנמצא הרבה שנים ביחד, יגור נגיד באותו בניין אבל לא ביחד, ש"בטבע חיות לא חיות ביחד" (מטומטם, אני יודעת) ועוד כלמיני. הרגשתי שהוא כאילו אומר משהו כללי אבל בעצם לי. כשניסיתי לדובב אותו הוא לא אמר משהו עם משמעות. אני לא הייתי רוצה לגור איתו כרגע, אבל כן הייתי רוצה לחשוב שזה הכיוון ושזה משהו אפשרי שיקרה אם נראה שהדברים טובים לנו. זה לא משהו שרמזתי או דיברתי עליו חשוב לציין.
אני נשארתי מבולבלת ודחויה ומאוכזבת ופגועה. אני לא יודעת אם אני מגיבה חזק מדי?
אני לא מבינה למה שהוא יגיד דבר כזה בשלב כזה של הקשר? מה הוא מנסה להגיד?
משהו על הקשר שלנו – שהוא לא בטוח כמה הוא רוצה את זה? "תנמיכי ציפיות"? "אני אף פעם לא ארצה יותר ממה שיש לנו עכשיו"?
או שהוא אומר משהו על עצמו – שהוא צריך ורוצה להשאר לבד תמיד?
ושאלה חשובה מאוד – האם לדבר על זה? האם להודות שהיה לי קשה לשמוע את זה? ושזה השאיר אותי מבולבלת? או שפשוט לעשות כאילו זה לא קרה ולראות מה יקרה בהמשך. אני מפחדת שלדבר על זה ירחיק אותנו.
אחרי שהוא אמר את זה היה לי מין רגע מוזר שהרגשתי שזה איזה חוסר בטחון שלו ואיזו פגיעה שלו ואז הסתובבתי אליו ואמרתי לו שיחבק אותי, ואמרתי לו שאני מחבקת אותו. והוא אמר לי, "איך ידעת, אני לא מאמין שידעת, זה בדיוק מה שהייתי צריך עכשיו, חיבוק." ואחר כך הרגשתי בלי להבין למה מאוד קרובה אליו.
אבל עכשיו הרגשות האלו דעכו ונשארתי מרגישה פגועה ובעיקר מבולבלת. לא מבינה מה הוא אמר לי, לאן זה הולך. למה שבחור יגיד דבר כזה לבחורה שהוא נמצא איתה ואוהב אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה על האורך ותודה רבה על כל תשוב
דנה07/10/2012הארכתי מאוד - סליחה על זה. איכשהו אני מובכת ומתקשה לשתף חברים או בני משפחה בבעיה הזאת. תודה רבה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות חשובה - תגובה
אפרת בן שם08/10/2012שלום דנה...
את נמצאת בשלב מאוד ראשוני של הקשר, של גישושים והכרות קצת יותר מעמיקה. לאט לאט את נתקלת בהגנות ובדפוסים של בן זוגך שבמבט ראשון לא ראית או שראית וה"היי" הראשוני היה מספיק חזק כדי שלא יטרידו אותך.
למרות זאת, את מציינת שאת יודעת שבן הזוג גדל במשפחה קשה, היה ילד מוכה, וגם היום יש דפוסים באישיותו נוקשים ומטרידים. אני בטוחה שאדם שגדל כך, יש חלקים בנפשו עליהם היה צריך להגן, וייתכן שהסרוב שלו למגורים משותפים נובע מהחשש לאינטימיות ייתר שעלולה להיות פוגענית, או מהחשש להפגע. בכל מיקרה, כאשר חיבקת אותו למרות שבוודאי חש את הסערה הנפשית שלך, הדבר נגע לליבו ובעייני נגע בחלק הילדי הפגוע שלו שכמהה לחיבוק מנחם.
זוגיות היא בהגדרה דבר לא שלם בעייני, כפי שאדם אינו שלם, מכסה את הפגיעות שלו, תהא אשר תהא, בהגנות שהופכות לדפוסים נוקשים בבגרותו. לעיתים בתחילה של קשר מחפשים את הכפפה המושלמת ליד, וכשמגלים שהיא לא כזאת זה מעורר כעס ואכזבה. אתם בתחילת המסע המשותף שלכם ואין בעייני דרך אחרת מלבד לדבר ולהסתכן. להסתכן בפגיעה. להסתכן בחוסר הקשבה. להסתכן בחוסר קבלה. אבל תמיד נותר הסיכוי שבדיבור הזה תצעדו תעד אחד נוסף אחד כלפי השני. תתקרבו מעט יותר. תכירו מעט יותר. ובעייני גם תרפאו כל פעם קצת את פצעי הילדות האחד של השני.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דנה08/10/2012הי,
תודה רבה על התשובה היפה והמעמיקה שלך. המילים שלך נותנות לי איזה מרווח נשימה בסיטואציה הזאת.
ממה שהבנתי את ממליצה לי לדבר על העניין? פשוט להודות בפשטות שנשארתי מבולבלת ושהייתי רוצה שהוא יסביר מה עבר לו בראש שהביא אותו להעלות את הנושא הזה פעמיים, בלי שום 'טריגר' מצידי? (מצחיק שהוא הביא אותי להרגיש דחויה כשאני בכלל לא ביקשתי ממנו כלום..) פשוט לדבר?
:) שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
אפרת בן שם14/10/2012היי דנה...
פשוט לדבר? אולי זה הכי לא פשוט? אבל בעקרון, קשה...זה לא ההפך מטוב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)