מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אין לי משמעות לחייםאני14/10/2012
אני לא יודעת מה לעשות. אני קמה בבוקר ואין לי חשק לחיות. כמו שאבא שלי אומר, אני "עושה פרצופים מסכנים", אני עצובה כל הזמן. אין לי טעם לחיים. אני לא מבינה למה צריך לעבור יום ועוד יום, להשקיע וללמוד אם בסוף מתים בכל מקרה. מה זה תורם? מה זה עוזר? אומרים שחיים רק פעם אחת ואני מקווה שכך יהיה. פעם הייתי ילדה שמחה אבל מאז שההורים שלי התגרשו אני עצובה וכעוסה כל הזמן, אני מוציאה את העצבים שלי על אחותי הקטנה וההורים שלי כועסים עליי תמיד. הם אומרים לי שאיתי יש "אווירת מתח כל הזמן" ושאם אני אמשיך בצורה הזו אני אעבור לגור עם ההורה השני. אבא שלי חושב שאני צריכה להיפגש יותר עם אנשים, אבל הוא טועה - אני מדברת המון עם חברים שלי בסקייפ, בחופש הגדול הייתי איתם המון. אני נעה בין עצב סתמי לדיכאון עמוק, הלוך ושוב. אלו חיים נוראים. הייתה תקופה שבה באמת חשבתי על הדרכים הכי פחות כואבות להתאבד. אני כבר שנים ככה, עם אופי מופנם וכעוס, אני שונאת את כל העולם. כן, אני נהנית לפעמים, אבל אנשים חושבים שאני תמיד עצובה. וזה לא לגמרי נכון. ז"א, זה נכון ברובו, אבל כשאני עם חברים שלי אני שמחה. הבעיה היא שרק הם רואים את זה, אבל גם לא תמיד. עד לפני כמה זמן התרחקתי מכולם וכולם התרחקו ממני. כשניסיתי להשתלב זה לא עבד, עכשיו סוף סוף נהייתי יותר מקובלת. אבל בכל זאת, נמאס לי שכולם שואלים אותי אם הכל בסדר בכל דקה. הם רק מחמירים את המצב. אני לא רוצה לחיות, היום אבא שלי דיבר איתי ואמר לי שהוא יכריח אותי לחזור לשחות (אני אוהבת לשחות אבל אין לי זמן לזה) - ושהאפשרות השנייה היא להשתנות, אין לי עוד ברירה. הוא אמר שהוא ישנה אותי בכח. אני לא רוצה להיות שמחה כי אני לא חושבת שיש לי שום סיבה לשמוח בה. הוא אומר שיש לי כל מה שאני צריכה ושהחיים יפים, אבל אני לא מבינה את הבזבוז הזה. אם אנשים היו מתחשבים הם היו חושבים פעמיים לפני שהם היו מביאים ילדים. לדעתי זה רק גורם לס ב ל , נמאס לי כבר לחיות. מגיל חמש אני עצובה. הייתי כבר אצל פסיכולוגית והיא לא עזרה, רק שאלה שאלות מטופשות. אני מצטערת שאני אומרת את זה כאן, לפניכם, אבל אין לי למי לפנות. אם אני אספר להורים שלי מה דעתי על הקיום בכלל הם ממש יילחצו. הם אומרים שהעצב שלי פוגע בכל המשפחה ואני הבעיה היחידה. טוב, הם לא עוזרים. נמאס לי לחיות, בכלל. מדי פעם אני מוצאת את עצמי מהרהרת בכמה שניות לוקח לאדם למות אחרי התרסקות מבניין או כדור בראש. אני יודעת שאני לא אתאבד כי אני פוחדת למות, אבל נמאס לי מהחיים, אני נהיית עצובה ועייפה רק מהמחשבה על כל השנים שעוד נותרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף להודעה -
אני14/10/2012רציתי רק להוסיף שההורים שלי התגרשו כשהייתי בת ארבע וחצי. עברתי לגור אצל אמא שלי אבל היו לה קצת קשיים כלכליים. היא טסה לחודשיים כשהייתי בכיתה ד' ומאז אני גרה עם אבא שלי. אני בכיתה ח' עכשיו. אני אוהבת את הכיתה שלי אבל גם מחכה להתנתק ממנה כבר. נמאס לי מהמשפחה שלי ונמאס לי מכולם. אני תמיד שקטה במפגשים עם אנשים, אבל זה לא כי יש לי משהו נגדם, זה יותר כי פשוט אין לי מה לומר. פעם אחת, כשהוא שאל אותי "מה יש לך?", אמרתי את זה לאבא שלי. הוא אמר שאני "ילדה אינטיליגנטית ולא יכול להיות שאין לך מה להוסיף לשיחה". טוב, הוא טועה. אני לא רוצה להשתתף בשיחה בכלל. זה לא מעניין אותי. אני אדבר כשאני רוצה והוא לא יכול לכפות את זה עליי. אם מישהו מדבר על בתי ספר, למשל, ואני לא אומרת כלום זה לא בהכרח אומר עליי שאני לא רוצה להיות איתו, אני פשוט לא רוצה ל ד ב ר איתו, כי אין לי כח לזה.
ועוד משהו - אני חושבת שלאנשים אין זכות בכלל לומר לי מה לעשות. אבא שלי אומר שהוא דואג לי ושאני חייבת להשתנות כי אנשים חושבים שאני אנוכית, אבל נראה לי שכל העניין הזה קשור אליו יותר מאשר אליי. לא צריך להיות לו אכפת מה אנשים חושבים עליי. האמת שגם לי לא, אם לי לא אכפת מהם. לפעמים נראה לי שכל העניין הזה של "לדאוג" לי הוא בכלל בשבילו, כדי שאנשים לא יחשבו דברים רעים על הבת שלו. אבל אין לי כח לזה.
חוץ מכל העניין הזה, יש גם את אמא שלי. אני רואה אותה פעמיים - שלוש בשבוע (תלוי בשישי שבת) אבל אני לא באמת שמחה איתה. הרבה צלקות מהעבר שלי קרו בגללה ואני לא יכולה לסלוח לה על זה. כשהייתי קטנה והיא רבה עם אבא שלי בטלפון היא סגרה את הדלת, אבל שמעתי את הצעקות חזק וברור. אני חושבת שאלה תמונות שנחרטו אצלי עמוק מדי בזיכרון.
היא הפסיקה עם זה, כן, והיא מנסה להימנע מקשר עם אבא שלי, אבל כשהם כן מדברים אני שומעת את זה. והיא מתעצבנת. היא אומרת דברים שגורמים לי לשנות את נקודת המבט שלי כלפיי אבא שלי כל פעם מחדש, בדרך כלל לרעה. נמאס לי מזה, אני רוצה חיים נורמליים! הורים גרושים זה - טוב, מטומטם. או שאתם ביחד או שלא, אבל בבקשה, תחליטו כבר כי אתם עולים לי על העצבים. אם הם גרושים שפשוט יפסיקו לריב, כי מה שקרה קרה ואתם הורסים לי את החיים.
בבקשה, בבקשה תעזרו לי.
אני לא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי להוסיף להודעה - - תגובה
אפרת בן שם16/10/2012שלום לך ילדה יקרה...
עצוב מאוד לקרוא ולהרגיש את התחושות הקשות שלך. אני לא אסביר לך למה כדאי לך לחיות, למה החיים יפים ולמה כל עתידך לפנייך. את זה כנראה יש לך מספיק וזה ממש לא מתחבר אלייך. את שומעת וזה נוזל הלאה ומרגישה עוד פעם שאין אף אחד שבאמת מוכן להקשיב למה שאת אומרת, להתייחס אלייך, ואת נשארת פעם אחר פעם לבד בביטול הזה של תחושותייך.. כשאומרים לך "אין לך מה להרגיש ככה, החיים יפים, וכד" ואת בכל זאת מרגישה ככה, שאין לך עבור מה לחיות, והקיום שלך הוא סבל, את נותרת לבד עם תחושותייך, ללא מישהו שיישתתף או יסכים שתניחי עליו מעט מכובד משקלך. מקסימום, תשלחי להורה השני עם הדיכאון שאת חווה.
לא סתם פניתי אלייך כ"ילדה" כדי שתזכרי קודם כל שזה מה שאת. למרות הבגרות והאנטלגנציה העולה מהודעתך, את ילדה שחיה כבר שנים רבות בצל קרע כואב ומדמם של הוריה. את ילדה ללא מקום להכיל ולבכות את קשייה. את ילדה שנעה בין הוריה, מייחלת שיפסיקו להתעסק בעצמם ובריבים שלהם וייהיו קצת הורים עבורך.וזה לא ממש קורה ואולי גם לא ייקרה. בצער אני אומרת לך שייתכן ובאופנים רבים את זו שמגדלת את עצמך וזה לא קל. רוצה לומר שזה לא רק שלילי. את נפגשת עם חלקים שבך ומתמודדת עם קשיים שילדים בגילך לא מתמודדים ואני בטוחה שבבגרותך חלקים אלו ייעצבו אותך וייהיו גם חלק מתבונתך ומכוחותייך.
ובנתיים, שאת ככה עם הייאוש הזה ואומרת שהיית אצל פסיכולוגית שלא עזרה לך ורק שאלה שאלות מטומטמות. ובכל זאת פנית לכאן, פורופ של פסיכולוגיה. מכיוון שאני חושבת שאולי את חשה שייש משהו גם עבורך בעולם של הטיפול הנפשי. העובדה שלא התחברת לפסיכולוגית אינה אומרת שכל התחום אינו רלוונטי עבורך, ואני חושבת שאולי את בודקת שוב. האם תצליחי להרגשי משהו משמעותי עבורך. אולי זאת מהות הפנייה שלך דווקא לכאן.
אם מה שאני אומרת מתחבר אלייך, ולו מעט. אל תוותרי על עצמך ועל המקום שלך לעבד ולחלוק את המשא הכבד שעל כתפייך ותבקשי שוב לחזור לטיפול.
מקווה ששולחת לך קצה חוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)