מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אין לי טעם לחיים ואני בדיכאוןאני15/10/2012
שלום,
אני בת 14 וההורים שלי גרושים. כבר הרבה מאוד זמן שאני עצבנית וכועסת על כולם, אנשים מעירים לי שאני נראית עצובה ועייפה. אבחנתי את עצמי באינטרנט כמה באתרים, קראתי על סממנים ומצאתי שאני בדיכאון. אני מרגישה עצובה בלי סיבה ואין לי כח לחשוב על הזמן שעוד נותר לי לחיות. לפני כמה ימים ידיד שלי שאל אותי אם יש לי טעם לחיים כי דיברנו על הנושא הזה באופן לכללי לכמה זמן ואמרתי לו שאני לא יודעת מה לענות לו. הוא סיפר לי שכשהוא היה קטן הוא לא הבין למה צריך לחיות בכלל אבל הוא שמע שיר של להקה אחת שגם אני אוהבת ומאז הוא פשוט הפסיק לחשוב על זה. מאז שהוא שאל אותי את השאלה הזאת אני הופכת בה הרבה, אבל אם להיות כנה עם עצמי, אני באמת לא מוצאת סיבה לחיות. רק כשאני עם חברים טוב לי - אבל לא כל הזמן, טוב לי רק כשאני עם שני חברים ספציפיים. אני שומעת המון מוזיקה, רק להקות רוק ומטאל - גם בבית אני שומעת מוזיקה באוזניות כי אין לי כח לתקשר בכלל. מאז שההורים שלי התגרשו אני עצבנית ולא תמיד אנשים רוצים להיות בחברתי, אבל זה לא כי יש לי בעיה איתם. כנראה שאני פשוט יוצרת רושם של אנוכית. קראתי גם על סממנים של הפרעה דו קוטבית ואני חוששת שאני לוקה בה, משום שלפעמים אני מדברת מהר מאוד ומשנה נושאים במהירות - אני יכולה להיות מלאת מרץ (לעיתים קצת יותר רחוקות) ואז להיות עצובה כל היום. הייתי אצל פסיכולוג והוא לא עזר, כי - טוב - זה היה מזמן ולא סיפרתי לו על זה בכלל.
מקווה שתענו לי בהקדם (אבל בבקשה, התייחסו קודם לשלוש ההודעות שמתחתיי).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי טעם לחיים ואני בדיכאון - תגובה
ענבל מילר היללי17/10/2012שלום לך,
הגרושים של הורייך כנראה יצרו טלטלה גדולה בחייך, ואפשר להבין. החיים מאוד משתנים אחרי דבר כזה, איבדת דבר שנתן יציבות מסויימת לחייך ( עם כל זה שאולי לא היה קל בבית גם לפני, כמו שבדרך כלל קורה), אבל עכשיו את צריכה להסתגל לתא משפחתי חדש, מסובך וזר. לא בטוח כמה את קושרת בין מה שקורה לך כרגע לבין הגרושים, ואיך קיבלת את הדברים, אבל אני בטוחה שיש לזה השפעה רבה.
עוד אני רוצה לומר לך, שאני חושבת שאת קוראת יותר מידי על אבחנות ומצבים נפשיים באינטרנט. אני מבינה שחשוב לך להבין מה קורה לך, ושאת כנראה מרגישה מבולבלת ואבודה כרגע, אבל לאבחן את עצמך דרך האינטרנט לדעתי רק יוסיף בלבול. מה שנראה כמו הפרעה דו קוטבית או דיכאון, דרך המאפיינים האבחנתיים באינטרנט, פעמים רבות אינו כזה.
טוב שיש לך חברים שאת מרגישה איתם בנוח, זה לא מובן מאילו, וגם שניים טובים, עדיפים על פני חברים רבים שהקשר איתם שטחי יותר. את נשמעת כמו נערה שיודעת להסתכל פנימה לתוך נפשך ולחלוק את מה שאת מרגישה, אז תעשי זאת בתקופה הזו, ונסי להיתמך במי שנוח לך שיתמוך בך. גם המוזיקה היא כלי טוב, וטוב שיש לך את זה בחייך. אז מה אם את קצת עצבנית? מותר לך, וגם אם לאחרים זה לא יהיה נוח, כל עוד אינך פוגעת בזדון במי שחשוב לך, זה בסדר. את עוברת תקופה לא פשוטה.
אבל.. חשוב שתלכי לטיפול, כדי לעבד את מה שקורה לך, להבין, ולמצוא קצת שקט. גם אם היה לך בעבר פחות מוצלח בטיפול, קרו דברים מאז, ואת במקום אחר. נשמע שזה יועיל לך.
אם את חוששת לשתף את ההורים, פני למרפאת מתבגרים באיזור מגורייך, שם אינך חייבת לשתף אותם. אבל אם תוכלי בכל זאת לשתף, ולקבל את תמיכתם בצעד הזה, עדיף.
היי בטוב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)