לירון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לירון
    חשיבה
    17/10/2012

אני יודע שזה פשוט הרגל רע לשים לב למתי אני מרגיש טוב ולהבין את זה,אבל מה שקרה עכשיו,זה שהרגשתי חרדה,וברגע שהגעתי לידיעה שמה שעושה לי בעיות
    זה המחסור בביטחון עצמי שמתבטא במחשבות כמו הדוגמה שלא הייתי בטוח בזה שאני סטרייט כי חשבתי שאחי חושב עליי שאני הומו ואז התחלתי לנסות לחשוב ככה(כלומר להעלות סיטאוציות מיניות עם גברים).
    זה בדיוק הבעיה שמבטאת את כל החוסר ביטחון במה שקורה לי .החוסר ביטחון לא מתבטא בזהות מינית בלבד,אלה בכל תחומי החיים בחשיבה.
    וברגע שידעתי את זה אז הבנתי מה עושה לי חרדה מפני כל כך הרבה דברים,ונרגעתי,ואז קיבלתי חשק לצצחוק ולספר ולדבר ולחיות.
    וחשק להפסיק להתעסק בבעיות !!
    אז ברגע שהגעתי לידיעה אצלי לתחושה שאני יודע מה קורה,פתאום חוויתי את השינוי ונרגעתי.
    ואחרי שזה קרה שגם קיבלתי את התחושה של הידיעה,וכמובן המסקנה שאני יודע מה עושה לי בעיות ושאין לי כלום,
    אז פתאום אני יכול לעשות דברים כמו לנגן בגיטרה ולא לחשוב מחשבות אלה להתעסק בגיטרה !!
    וזה הפסיק לי את הבעיה המחשבתית .
    הכוונה היא הצורך לחשוב על כל דבר ודבר .
    ואז אני לא צריך להגיד לעצמי "על מה אני חושב"
    ולפעמים אני באופן הכי טבעי שיש מפסיק להתעסק בבעיה וזהו נכנס ליופי שיש בחיים ורק רוצה לדבר עם חברים וכיף לי.אני מפסיק להתעסק בכל השטויות של המחשבות.
    ולפעמים יש חוסר שקט וקצת פחד סמוי
    רק שזה מפסיק אני יכול להיות רגוע אבל עדיין אני מלווה באיזה חוסר שקט שעלול להחזיר אותי לזה,אולי פחד סמוי,אבל אני משתדל לא להתעסק בזה
    שהחוסר שקט הזה נובע מהמצב הכללי ומהפחד המוכחש שהמצב ישתנה..ואז אני עושה עוד מחשבה של חוסר בטחון ואז שוב נכנס לזה לאט לאט.
    הייתי רוצה לדעת איך לטפל בפחד הסמוי הזה ובחוסר שקט הזה שהמשעמות שלו כנראה היא החוסר וודאות והפחד מהלא נודע .
    בתודה רבה מראש,לירון,אגב אני מודע לכן מושג כמה ,כי את זאת שרשמת לי לפני חודשיים שזאת הבעיה שלי ואני כל כך מודה לך.אני כבר התחלתי להיות פסיכוטי בתקופה האחרונה מאותו חוסר ביטחון,חוסר ביטחון במה אני מרגיש,ואז להגיד לעצמי שאני סובל מדה פרסונזלציה ולהיכנס לחרדה מיזה ,בגלל אותו חוסר ביטחון !! למרות שהדבר המצחיק הוא שההפרעה נעלמת אז מן הסתם שיש לי ביטחון עצמי מצויין . והיו לי פה מכתבים כל כך קשים שכתבתי פה בפורום וגם עם עצמי מחשבות ויצר רע לא נשלט ולתפוס את הזיכרון בצורה כל כך שלילית שהאמת הופכת לתת מודע(במקרה שלי האמת היא-שעד לפני שלושה חודשים שהתחילה הבעיה היו לי חיים יפים מאוד ושהיא לא הייתה קיימת.)
    אז זהו,רציתי להגיד תודה תודה תודה,ולקבל את חוות הדעת שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לירון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לירון - תגובה

ענבל מילר היללי
    17/10/2012

שלום לך,
    קודם כל, אני שמחה שדברים שנכתבו עבורך כאן בעבר סייעו לך, ומצאו דרך ללבך ואחר כך גם השקיטו במידה מסוימת את המחשבות והפחדים.
    נשמע לי שאתה בכל אופן עובר איזו תקופה לא קלה, כי אתה כותב שמשהו השתבש לפני שלושה חודשים. מעניין מה קרה, והאם אתה יכול לחשוב על דבר מה שקרה ושיבש כך את אופן ההסתכלות שלך על החיים.
    ומעבר לכך, אם הבנתי נכון דברים שכתבת, נשמע לי שאתה לעיתים קרובות חש מבולבל, בגלל הרצון לנתח את המחשבות והתחושות שלך. אתה חושש להרגיש חסר ביטחון, חרד, הומו, ואז מגרה את המחשבות האלו, מרגיש שיש בהן משהו, ואז מוצף מכל המחשבות האלו, ומתעורר פחד שאתה הולך לאיבוד, ומרגיש מצוקה גדולה, לפעמים ניתוק, מה שכינית ״ דה פרסונליזציה״. וכשאתה מצליח להניח לניתוחים ״ולמחשבות על מחשבות״ האלו, אתה שקט ורגוע יותר, ויכול להתפנות לדברים שאתה אוהב, כמו הגיטרה.
    אני חושבת שלמרות שלעיתים קרובות אתה מרגיש רגוע, ומצליח להשתלט על הפחד וחוסר הביטחון, כדאי שתהיה בטיפול מסודר, שבו תוכל משבוע לשבוע לבדוק כיצד תוכל להתמודד עם אותו פחד סמוי שמפריע ומבצבץ מידי פעם. מעבר לכך, אתה מספר שלפני שלושה חודשים היה אחרת, אז זו גם סיבה טובה בעיניי להגיע לאיש מקצוע שיעזור לך לברר מה השתנה, ובתקווה, גם יסייע לך להשיב דברים לקדמותם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו