מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כותבת שוב-לא ענו ליעוד אחת18/10/2012
שלום,
בחודשיים האחרונים אני שותה הרבה אלכוהול,כל ערב. קשה לי לצאת מהבית והרגשה כללית ולא מוכרת לי ,שאני לא שייכת לשום מקום. אני בת 23 ועזבתי את הבית בגיל 16. בגיל 18 התחלתי ללכת לטיפול פסיכולוגי דרך הקופה וזה בהחלט נתן איזו יציבות מונוטונית ונוחה. מצאתי עבודה חדשה שבה אני עובדת עד היום ומממנת את עצמי במאת האחוזים.
אני כבר לא בטיפול,עזבתי אותו כשהרגשתי שאני בסדר ושאין סיבה להמשיך כל עוד אני מצליחה לתפקד ויכולה לעזור לעצמי ולדחוף את עצמי קדימה. בתקופה אחרונה אני לא מצליחה לקום כל בוקר ולא מצליחה לישון ומרגישה שאני כמו ב"שום מקום" יכולה לשכב שמונה שעות במיטה בלי לשים לב. אני לא מפגרת ולא מנותקת מהמציאות ומבינה שאולי זה סוג של דיכאון. אבל קשה לי לצאת מהבית ולפגוש אנשים. עברתי תאונת דרכים לפני חצי שנה (פגע בי אופנוע כשהלכתי ברגל) מאז קשה לי מאוד לפגוש רופאים. אין לי בעיה לדבר על התאונה או להיכנס עם עצמי למה שאני זוכרת,אבל אני מפחדת מרופאים ולא מרגישה (כרגע) שאני מסוגלת ללכת לבדוק אם "המצב" ה"דכאוני" אליו נכנסתי,הוא רפואי או נפשי או מה בכלל קורה. וללכת שוב לטיפול פסיכולוגי זה לא בא בחשבון-גם כי זה יקר לי וגם כי אני לא מצליחה לדבר כל כך,במיוחד מאז שהתחלתי לשתות אני מרגישה שהדיבור שלי השתנה ואני לא מצליחה לבטא את עצמי כשאני מדברת. המילים מתבלבלות לי. וגם כי אני מפחדת. לא בטוחה ממה..
אני יודעת ולוקחת בחשבון כמובן שהפורום הזה לא תחליף בשום אופן לטיפול פסיכולוגי ובכל זאת,זאת האופצייה היחידה שאני מצליחה להעלות על הדעת שהכי קרובה להתייעצות או התייחסות למצב שלי ולא להישאר בו לגמרי לבדי. השתייה מעיקה עלי,אבל אני מרגישה שאני לא יכולה להפסיק-לא מכורה אבל לא יכולה ולא רוצה להפסיק,אבל במן מודעות כאת,אני מצליחה להדאיג את עצמי ומפחדת שזה יגיע למצב של התמכרות למרות שאיני מבינה בזה כלום ושום דבר ומכיוון שאין לי הורים
ועם החברים ניתקתי כל קשר,אני לבד בזה ובהתלבטויות הבאות יחד עם המצב.
לא בטוחה ל-מה אני מצפה מהפנייה שלי,אבל אני במן הרגשה שבגלל שזה הדבר היחידי (שהוא אנונימי ולא דורש הוצאה כספית או יציאה מהבית לפגוש אנשים),בזה,אני "עשיתי את שלי". ובכל זאת-אשמח לאיזו תגובה מעודדת,או "טיפים" להתמודד עם זה בעצמי... וגם אם לא... תודה בכל מקרה על הפורום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
נעם19/10/2012היי
תנסי אולי להעסיק את עצמך גם בבית , ואולי להגביל את השתייה למס' מוגבל של פעמים בשבוע, נאמר מה שאני עושה כשיש לי זמן רב פנוי אני מחליטה על נושא להתעמק בו וקוראת ספרים בנושא וכדי שיהיה לי סדר יום כולשהו ואז בעצם "את לא יכוהל" לשתות ערב קודם כי את צריכה לקום רעננה כדי ללמד את עצמך את הנושא שבחרת , גם מניסיון שלי ספורט עושה מאוד טוב ונותן הרגשה מאוד טובה נפשית ופיזית אולי תצאי להליכות כמה פעמים בשבוע
סוג של להיכנס למסגרת עצמאית
ולדעתי לא חובה בכלל להיות אם זה לא חסר לך בקשרים עם אנשים אבל שכן תרגישי שאת "חיה " ולא סתם נמרחת יותר מדי בחוסר מעש, סוג של להניע את עצמך בחיי היום יום...
את יכולה גם לדבר עם אנשים באינטרנט ליצור קשרים כאלה כמה שזה אולי נשמע מוזר זהו גם סוג של קשר , שלפעמים הוא טוב ונוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכותבת שוב-לא ענו לי - תגובה
אפרת בן שם22/10/2012שלום אחת... ולא עוד אחת.
צר לי שהפנייה לפורום הייתה המוצא היחיד שלך, ובכל זאת לקח פרק זמן עד שנענית.
את נשמעת לי מודעת למצבך, מודעת לאפשרויות שלך. היית בטיפול ואת יודעת שייש בכך נחמה ועזרה. את מודעת לכך שאת בדיכאון והשתייה הינה בריחה מפני התחושות הקשות אך טוענת שאין לך כוחות לצאת מהבית.
יכולה רק לומר לך שזהו טבעו של הדיכאון הצובע הכל בשחור, אך זהו חלק בחיים ולא החיים עצמם. זהו פרק נוכחי בחייך, אך לא כל הסיפור. אני מבינה שאת חסרת כוחות, אך אנסה לעודדך מכאן שתאספי את עצמך. אפילו עכשיו. תקבעי עם המטפלת הקודמת שלך פגישה. תתחילי ממשהו. לא מהתחלה, מכייון שייש לך קצה חוט ואת יודעת שזה מקום שעזר לך.
אל תעשי דבר מלבד זה...תתחילי בצעד אחד קטן. מקווה שאח"כ.. הדרך תהייה אפשרית יותר.
קבלי חיזוקיי ככל האפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)