פחד מהורים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מהורים
    ציפי
    19/10/2012

אני בת שלושים וארבע, במשך כל החיים שלי חוויתי את ההורים שלי כגוף מאיים מאוד. עדיין עכשיו, כשיש לי ילדה (אמנם אני חד-הורית) אני מרגישה כמו "ילדה" שלהם, ופוחדת מאוד מכל תגובה שלהם על כל דבר שאני עושה. לכן אני מסתירה מהם הרבה דברים, וחיי את חיי בפרטיות כמ השאני יכולה, וזה גורם לי להתרחק מהם מאוד מבחינה נפשית. ואם הם כבר יודעים משהו ומראים לי את ה"הסכמה" שלהם - אני מרגישה שמחה ובטוחה, ואם אפילו רק במבט קטן מראים ל י ביקורת, אני מרגישה חרדה, ואם הם גם אומרים לי, זה נחווה אצלי כסוף העולם. אני חייבת להיות "מותאמת" להם בדיוק במעשים ובמחשבות, למרות שאני עצמאית ושונה מאוד.
    אני מעדיפה לטעות, ולקבל תמיכה מאשר לחיות את החיים שלי כמו שהם רוצים.
    ואיך זה יכול להיות בכזה גיל שאני מרגישה ממש חרדה מהם?
    כן, חרדה! אם אני צריכה לדבר איתם אפילו על דה והא, זה מפחיד אותי שמא אומר משהו לא בסדר וכו'... ואני מרגישה חרדה בכל הגוף. זיעה. כאב בטן. קושי לנשום וכל זה. עם אנשים אחרים אין לי את זה, ואם כן ברמה הרבה יותר פחותה. למשל הבוס בעבודה.... קשה לי לעמוד בציפיות של אנשים אחרים, למרות שאני מנסה מאוד. אבל הכימפחיד אותי בעולם זה ההורים שלי. איך מתגברים על זה? וממה זה נובע? האם זה נורמלי בגיל כזה להרגיש ככה? מה אתם מציעים לעשות? אני כבר לא מסוגלת יותר, מרגישה מחנק !!!!! וגם עמוק בתוכי פיתחתי אליהם שנאה! מה יש לכם להגיד על התופעה הזו? יש עוד כמוני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהורים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מהורים - תגובה

אפרת בן שם
    22/10/2012

שלום לך ציפי..
    את מתארת מצב קיצוני של חרדה מפני הורייך, ובאופן ספציפי יותר, נראה לי שאת חרדה מאוד מהביקורת שלהם וע"כ, אם את עושה משהו שאינו מותאם לגמרי לרצונותיהם או תפיסתם הם אינם יכולים לקבל את הנבדלות שלך מהם ומבטלים אותך. גם אם לא בצורה ישירה.
    בתור אם, אני רוצה לומר לך שחלק מהתהליך ההתפתחותי והבריא שמתרחש בין הורים לילדים הינו תהליך הנפרדות שדרכו לומד הילד על האינדיודואליות שלו. מיהו כאדם נפרד בעולם. הורים אשר אינם מסוגלים לקבל את הנפרדות של ילדם ומכאן , גם את השונות שלו מהם, עלולים לבקר כל דבר קטן של הילד שאינו תואם להם. בתהליך ההתפתחותי הבריא, הערכתו העצמית של הילד מתפתחת כמו גם בטחונו בעצמו ובעולם מתוך השיקוף החיובי שהוא מקבל מעיניהם של הוריו. אם השיקוף אינו חיובי, יש סיכוי שהילד ייגדל בחרדה, מחפש חיזוקים חיוביים מאחרים ולא מסוגל לקבל את החיזוקים הללו כנובעים מעצמו.
    לאור העובדה שגם את אם המגדלת ילדה, אותה את צריכה להכיר כשונה ונבדלת ממך, אני ממליצה לך מאוד לפנות לטיפול רגשי על מנת להשתחרר מהתלות המגבילה והמשתקת מול הורייך. במטרה שתוכלי להתנהל מול הורייך בצורה מותאמת ומאוזנת יותר ולהעביר לביתך את האמונה בעצמה כייחודית ומיוחדת בעולם, גם אם שונה ממך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענית לי תשובה מרגיעה!

ציפי
    01/11/2012

ענית לי תשובה מרגיעה וגרמת לי להבין מה קורה. עזרת לי מאוד, תודה שהפנית את תשומת ליבי לכל כיוון השפעה מהמצב הקיים. אעשה כדברייך....

מעריכה את הזמן שהשקעת בקריאת המצוקה, ובהיענות לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו