חוששת להמשך הקשר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוששת להמשך הקשר
    מיטל
    21/10/2012

אני וחבר שלי שלוש שנים יחד גרים כבר שנתיים יחד, אנחנו מאורסים ואוהבים מאוד. לפני שנתיים חבר שלי סיים את לימודיו ומאז לא מוצא עבודה, הוא התחיל משהו ועזב וחזר לעבודות סטודנט של הברמן והמלצר, זה מאוד השפיע על היחסים בינינו כיוון וזה גרם להרבה אי נעימויות וויכוחים, במקור הוא מהמרכז ואני מהדרום, הסכמתי בשבילו לעבור למרכז שכן יש כאן יותר אפשרויות תעסוקה. כרגע הוא נמצא בהכשרה שמספקת חברת השמה, ההכשרה ניתנת לו בחינם (הוא לא משלם והם לא משלמים) בתמורה לעזרה במציאת עבודה,הוא כבר כשלושה חודשים ללא משכורת וזה לא נראה כי מצליחים למצוא לו עבודה, הוא מצוברח מאוד ועצבני, מאוד מודאג וזה נורא משפיע עלינו, אני כבר שנתיים עובדת במשרה מכובדת במקום טוב, אני מתפתחת וגדלה והוא נשאר מאחור, הוא מרגיש מבוכה ליד אחרים ומתבייש בעצמו, זה משפיע על יחסי המין בינינו כמובן ובכלל על התקשורת, אני לא יודעת איך לעזור לו ואיך לשפר את המצב, הוא לא מוצא את עצמו ואני מפחדת שזה גורם לקרע בינינו. לא ציינתי אך הוא נוטל כדורים נוגדי חרדה מגיל 16, אף פעם לא ראיתי שום תופעות של זה ואני חוששת שאולי המצב הזה גורם לו לנזק נפשי יותר גדול. אני מאוד מודאגת...אשמח לכל הצעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוששת להמשך הקשר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוששת להמשך הקשר - תגובה

אפרת בן שם
    22/10/2012

נראה כי המצב של חברך הנמצא במצוקה משפיע לרעה על הקשר בינכם. ציינת כי הוא מתקשה למצוא עבודה ואני סבורה כי הדבר משפיע בצורה נרחבת על בטחונו ודימויו העצמי. כמובן שהדבר פוגע בתחושת הגבריות שלו וביכולתו לתפקד כבן זוג. כמובן שהעובדה שאת מצליחה והוא לא, רק מעצימה את תחושותיו השליליות כלפי עצמו. תחושות אלו באות כבומרנג כאשר הוא מנסה למצוא עבודה מכיוון שייתכן וחוסר הבטחון שלו בעצמו משודר כלפי חוץ ואז הוא אינו מתקבל לעבודות אליהן הוא פונה.
    ציינת שחברך נוטל כדורים נוגדי חרדה, ובמצבו, כאשר הוא מצוי במערכת של חוסר הצלחה המורידה את הערך העצמי, גם החרדה וודאי מתעצמת. במצבים כאלו, הטיפול התרופתי הוא רק הבסיס לעבודה פסיכולוגית מעמיקה יותר הקשורה לדימוי וערך עצמי, ועל הסתגלות ראוייה בחיים. אני מציעה שתעזרי לחברך לפנות לטיפול ולחזק את האני הפנימי שלו מול עצמו ומול העולם. העובדה שאינו עובד וודאי מקשה כלכלית ועל כן, יש אפשרות לפנות למרפאה ציבורית שם הטיפול הינו בחינם או טיפול פסיכולוגי מוזל דרך הקופה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה תנצח

אדם לווי
    25/10/2012

אני חושב שבעית החבר שלך רק בגלל העבודה והמצב הכספי שלו
    הגבר אוהב תמיד להיות שולט במצב !
    עכשיו הוא מרגיש הרבה ייאוש וזה קשה מאוד
    הוא זקוק לך עכשיו להיות בצדו > כדי להרגיש שאת לעולם לא תעזבי אותו > אפילו בגלל המצב שלו
    תאמיני לי הוא עכשיו מסתכל לעצמו אומר שהוא לא הצליח למצוא עבודה ופוחד לאבד אותך >
    את התרופה היחידה שלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו