מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פיצול אישיות?אורלי21/10/2012
שלום רב,
אני בת לאב בן 66 ויש לי עוד אחות. שתינו עם ילדים.
בשנה האחרונה הוא מנתב לפי רצונו את דרכינו, ומספר רעות לכל אחת מאיתנו שהשנייה כביכול אמרה. לאחר ברוגז של חצי שנה בינינו האחיות נפל האסימון, והבנו מה שעשה לנו. מלבדנו זה קרה גם עם אימנו בחודשים האחרונים, ואף גם עם אחיו ואחיותיו.
לדוגמה:
לי אומר שאחותי לא רוצה בקשר עימי, שאמרה עליי דברים רעים, גם לאימנו סיפר דברים אחרים שאחת מנצלת אותה בשביל בייביסיטר ושהשנייה באה רק כדי להעביר זמנה לאכול וללכת. שום דבר לא נכון. אנחנו האחיות מרגישות שמשהו קורה כאן ונוהג לסלף את דברינו על מנת לזכות באחד הצדדים ולהראות את טוב ליבו, חמלתו, ורחמנותו עליו בזמן שמקריב את השני לצורך כך. ישנה הרגשה שרוצה לזכות בתשומי כל פעם מצד אחר עד שנגמרים לו הקלפים ובוחר לעצמו שעיר לעזעזל אחר. זה גם משהו שמוכר לי מילדות, פעם נהג לאהוב אותי יותר מאחותי וממש להשתגע עליי ופעם לזרוק אותי ולקחת אותה גם נגדי.
עד היום אני מרגישה אף נוהגת כך במערכות יחסים של לקחת ולזרוק. האם אי אפשר לאהוב שתי בנות אותו דבר?
כמו כן, בשבועות האחרונים שמנו לב שכל פעם שקורה משהו עם אחותי , כמו בדיקות רעות שיצאו לה הוא אומר לה מסכנה שלי, ומראה רחמים, ואחר כך כאילו שמח לאידה, שזה קורה לה, כמו מין סוג של תשלום על חוסר כבוד שלה לאביה.
אני מבולבלת וכבר לא יודעת איך לנהוג עימו. אני רואה סגנון התחלתי דומה עם ילדיי שהם נכדיו, פעם בוחר לאהוב אותם ופעם לשנוא שנאה קשה ונוראית.
האם יש פה פיצול אישיות? בעיה נפשית מסויימת? תקדים שלא קיים ......?
אשמח להכוונתכם, סך הכל גם הוא מבוגר עם מחלות ברקע, סרטן וכו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובתכם- זה חשוב
אורלי22/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא נעניתי? דווקא מכולם...חשוב
אורלי22/10/2012שלום לך אורלי
ראשית, התנצלות על זמן ההמתנה. אפרת ואני מנסות להדביק את הקצב, ולא הייתה כאן התעלמות מכוונת דווקא מפנייתך. אבל מעניין... את מרגישה קצת זנוחה כאן בפורום, ואולי קצת כמו הבת הפחות מועדפת שלא נבחרה. חוויה מוכרת לך, עפי הבנתי מתוכן ההודעה שלך. אני מבינה שאביך נהג לזגזג בינך לבין אחותך לפי צרכיו, כמו מי שמחפש לקבל לעצמו כמה אהבה כמה שרק יכול, תוך שהוא מתעלם לגמרי ומוחק את צרכי הבת שנדחקה לך כך פתאום בלי הסבר. היום, ואולי גם בעבר את חשה מנוצלת, מתקוממת, לא מוכנה עוד להיות כלי במשחק המתעתע הזה, כועסת עליו מאוד, על אף שאני גם שומעת חמלה בדברייך.
אני תוהה מהיכן בא אביך שפעל כך. אני מאמינה שהפגיעות שלו והצורך להיות משמעותי ואהוב על ידי כל אחת מכן גרר אותו להתנהגויות קשות מהסוג שתיארת. אולי מבורות, מחולשה, ולא מכוונת זדון. אני מבינה שאולי את אינך במקום של לסלוח לו, וזה בסדר. אבל מקווה מאוד שתצליחי לעשות זאת בתוך תהליך שתעברי. קודם כל בשבילך.
שמחה לשמוע שלפחות את ואחותך מבינות כעת כמה אתן חשובות זו לזו, ואולי מצליחות לחלוק חוויה דומה כאחיות. אני מאמינה שזה מנחם קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיצול אישיות? - תגובה
ענבל מילר היללי22/10/2012שלום לך אורלי
ראשית, התנצלות על זמן ההמתנה. אפרת ואני מנסות להדביק את הקצב, ולא הייתה כאן התעלמות מכוונת דווקא מפנייתך. אבל מעניין... את מרגישה קצת זנוחה כאן בפורום, ואולי קצת כמו הבת הפחות מועדפת שלא נבחרה. חוויה מוכרת לך, עפי הבנתי מתוכן ההודעה שלך. אני מבינה שאביך נהג לזגזג בינך לבין אחותך לפי צרכיו, כמו מי שמחפש לקבל לעצמו כמה אהבה כמה שרק יכול, תוך שהוא מתעלם לגמרי ומוחק את צרכי הבת שנדחקה לך כך פתאום בלי הסבר. היום, ואולי גם בעבר את חשה מנוצלת, מתקוממת, לא מוכנה עוד להיות כלי במשחק המתעתע הזה, כועסת עליו מאוד, על אף שאני גם שומעת חמלה בדברייך.
אני תוהה מהיכן בא אביך שפעל כך. אני מאמינה שהפגיעות שלו והצורך להיות משמעותי ואהוב על ידי כל אחת מכן גרר אותו להתנהגויות קשות מהסוג שתיארת. אולי מבורות, מחולשה, ולא מכוונת זדון. אני מבינה שאולי את אינך במקום של לסלוח לו, וזה בסדר. אבל מקווה מאוד שתצליחי לעשות זאת בתוך תהליך שתעברי. קודם כל בשבילך.
שמחה לשמוע שלפחות את ואחותך מבינות כעת כמה אתן חשובות זו לזו, ואולי מצליחות לחלוק חוויה דומה כאחיות. אני מאמינה שזה מנחם קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ענבל
אורלי23/10/2012תודה שענית לי. זה היה חשוב לי מאוד לשמוע דעה אחרת.
רק להוסיף, סלחתי לו, עדיין קשה לי איתו, אבל הוא גם בעצמו היה כילד מוכה אז הרבה אי אפשר לשפוט. מקווה שיהיו גם לי ולו תובנות חדשות בשנה חדשה זו.
מודה לך מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)