חרדה כללית ודיכאון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדה כללית ודיכאון
    ליאור
    21/10/2012

שלום,

אני חייל בן 22, ג'ובניק במרכז. למדתי במכללה לפני הצבא ועכשיו אני לקראת סיום החובה.

שנה אחרי הגיוס, עקב תלונות חוזרות לרופא היחידה, הוא הפנה אותי לקב"נית (נחמדה מאוד יש לציין) והיא איבחנה אצלי חרדה כללית ברמה גבוהה.
    בעיות שאני מרגיש: גוש בגרון, גרון יבש, בליעת רוק לא נוחה, קושי בנשימה (גם בלי מאמץ), כאבי ראש, רגישות בחניכיים, לעיתים קרובות גרד בגוף (במקומות רנדומליים), עייפות תמידית אפילו אחרי הרבה שינה, חוסר אנרגיה (אפילו לקום מהכיסא\ספה).

אין לי מוטיבציה לעשות כלום, חוץ מלפעמים כשאני רוצה לשפר משהו במדור או ביחידה (שלא תחשבו שאני מההזויים - זה דברים טובים, אני מקבל משוב חיובי מהמפקדים). עשיתי עבודה רבה בתנאי לחץ ובאינטיסיביות שנמשכה חודשים, למרות הקושי שזה גורר.
    יש לי מחשבות אובדניות כל יום, כמה פעמים ביום, גם אחרי שהקב"נית הביאה לי פטור תורנויות ושמירות.

אין לי חברים, אני לא מעוניין בקשר כזה. כשאני יוצא למקומות עם אנשים אני מרגיש שבא לי להיות בבית. אבל אני בנאדם נחמד ומסתדר עם כולם (עד שהם מנצלים אותי ומנתק איתם את הקשר...).
    הקשר היחידי עם בחורה נמשך שנה, וזה היה חצי קשר של ידידה\חברה. המקסימום שעשינו זה להתנשק ואחר כך נפרדנו כי היא העדיפה להישאר ידידים.
    אני יכול להראות טוב ("חתיך"), למרות שבדרך כלל אני לא במצב הכי טוב שלי. מבנה גוף רזה ומעט שרירי.
    אין לי בעיה מיוחדת במשפחה. יש לי אח אחד, הורים קרציות.

מסורתי - שומר שבת. בעבר הלכתי לבית כנסת בשישי בערב, וגם הנחתי תפילין, אבל הפסקתי עקב הגיוס.

אני מחפש את דעתכם על מצבי. כמה זה בעייתי?
    לא טוב לי בבסיס, המוטיבציה ירדה באופן חד. בזמן האחרון מרגיש שאני פשוט שונא את כולם, חוץ מכמה בודדים במדור שנחמדים אליי. אבל אני יכול להבין את שאר האנשים - כי אני לא מראה עניין כלפיהם ולא מחייך הרבה, לכן הם כנראה מרגישים לא הכי בנוח ולא בכיף בקירבתי. גם אין לי מה להגיד לאנשים כל כך.

הקב"נית חושבת שאני נורמאלי, למרות בעיית החרדה שאי אפשר להקל בה.
    היא נחמדה מאוד ומנסה לעזור אבל אני לא מרגיש שזה מצליח, אני בטיפול אצלה בערך שנה, פעם בשבוע.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה כללית ודיכאון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה כללית ודיכאון - תגובה

ענבל מילר היללי
    22/10/2012

שלום לך,

אני שומעת בדבריך תסכול גדול ודאגה ביחס למצבך, כאילו לא תמיד אתה בטוח שאתה נורמאלי. אני לא יודעת לומר, כי איני מכירה אותך, אבל אני מאמינה שהמטפלת שלך צודקת, היא מכירה אותך די טוב, לא? טוב שאתה בטיפול, ואני מבינה שקיווית שעד כה כבר יקרה יותר, אבל דע שתהליכים נפשיים מהסוג שאתה מתאר אורכים זמן. שנה מרגישה כמו זמן רב, אבל במושגים של טיפול, היא לא בהכרח זמן רב.
    מציעה שתיתן לזה זמן, ושתמשיך לעבד את הסוגיות המרכזיות של חייך, עם המטפלת שלך. אל תהסס להעלות בפניה את הלבטים שלך לגבי יעילות הטיפול. אולי דווקא דרך זה יעלה משהו משמעותי שיחזק אצלך את ההרגשה שכן קורה משהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ליאור
    26/10/2012

היי,

תודה על התגובה!

אני לא יודע עד כמה טוב היא מכירה אותי, אבל היא מבינה בגדול איזה טיפוס אני.

כל פעם שאני בא אליה לטיפול, אני מדבר איתה על דברים יום-יומיים, שקורים לכל אחד. לפעמים אלה דברים שקשורים לחרדה, ולפעמים דברים שקשורים ליחסים בין-אישיים.
    ברוך ה' לא קרה לי איזה משהו טראגי.

אני כביכול מרגיש שהטיפול לא יעיל בשבילי \ שאני לא בהכרח צריך אותו, כי:
    1. היא אמרה שאני נורמאלי, כלומר הדברים שעוברים לי בראש קורים לכל אחד, לכן זה מרגיש שהדברים שאני אומר הם מיותרים
    2. די הרבה פעמים אני אומר לה דברים ואין לה תשובה\תגובה, כאילו היא לא יודעת מה לומר. לדוגמא אמרתי לה שאני לא יודע אם אני בכלל אוהב את המשפחה שלי והיא לא הגיבה (ממש לא אמרה כלום). מה זה אומר..?

אני חושב שאני סוחב את הבעיה מאז כיתה י"א, זה נראה כאילו המצב שלי יישאר כזה תמיד.
    אין לי חשק להתקדם בחיים, למרות שאני יודע שאני צריך ולכן משתדל להיות פעיל כמו שאני אמור להיות.
    אני מרגיש שבא לי להתנתק מכל האנשים שאני מכיר ושפשוט אף אחד מהם לא יוכל למצוא אותי, כולל המשפחה שלי. ואז אחיה בשקט עד הסוף וזהו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו