מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה.חשיבה23/10/2012
שלום..שמי לירון והתחלתי טיפול פסיכאטרי בשל חרדה אבל הבעיה היא לא מוסברת אצלי,הגעתי למסקנה שיש קול טורדני אצלי שברגע שהוא לא קיים אני מרגיש נחת רוח.מהרגע שהגעתי למסקנה הזאת והצלחתי ליצור תחושת ביטחון שמבטלת את הקול הטורדני נהנתי מהרגעים האלה,אבל הבעיה שאני פשוט מתנהל לפי זה,ז"א זה מה שיושב לי בראש ואז כל דבר קטן מערער את זה,והשאלה היא עם המצב הרגיל צריך להיות שאני יגיע למסקנה כזאת ופשוט יתנהל רגיל ולא יחיה לפי זה..כי זה בעיה אצלי.
אני פונה לטיפול פסיכולוגי ואני בהמתנה,אבל עד אז מה אפשר לעשות עם תופעה כזאת?כי אני מגיע למצב שאני באמת מרגיש תחושת ביטחון בפני הקול הטורדני שבי שאני נותן לו לעשות לי בדיקות טורדניות כל הזמן,ושכל דבר קטן מעורר אצלי חרדה בפני זה שיש לי בעיה,אבל זה מעין אובססיה כזאת שברגע שאני מגיע למסקנה אני מתנהל לפיה ולדעתי המצב הרגיל הוא להגיע למסקנה אבל שהיא לא תיתקע בראש.
אני בן אדם שעד לפני שלושה חודשים היה רגיל לגמרי,נושאי חשיבה רגילים,יציאות עם חברים,התנהלות חיים רגילה בבית,ונרקם אצלי איזה צורך לעשות תהליך שינוי עם עצמי לטפל בחרדה חברתית שחששתי אליה,הירשמות לפורום חרדה חברתית,להתחיל להשים את זה במקום הראשון ופעם אחת ממש לצאת ליציאה עם חברים ולהתייחס לזה כאל משימה וככל שפיתחתי את ההרגל הזה אז שמתי לב ליותר ויותר דברים וכל דבר הפריע לי,שבתאכלס כנראה שעד לפני השלושה חודשים האלה לא הייתי מתעצבן עם הייתי מתנהג כדימוי עצמי נמוך,
דימוי עצמי - כשהייתי שם בעבודה כבר בימים הראושנים הציק לי שכשאני מדבר עם לקוח,והוא מסתכל עליי במבט לא שמח ומאושר.
ותמיד אמרתי לעצמי שזה לא קשור אליי ולעשות עבודה עצמית על זה שאני לא צריך להיעלב או לשנות את הרגש שלי מכזה דבר ולא ליצור דימוי עצמי נמוך ולהתנהג לפי ההבעת פנים.
ופשוט במקום בן אדם רגיל שנתקל בכזאת סיטאוציה,אני הפכתי את זה לעוד דבר מהעבודה עצמית וככה זה היה,ואפילו הדברים האלה היו קורים פעם אחת עם אחים שלי והאנשים כי קרובים אליי,ופעם אחת הייתי יכול להתנהג בטבעיות ואפילו לא רק עם הקרובים אליי אלה גם עם לקוחות.
ואני תמיד שאפתי למצב הזה ,אבל משהו לא ברור היה קורה שפתאום הייתי שם לב לדברים כמו דימוי עצמי נמוך..
בעבר הייתה לי בעיה רגשית שהתחושה שלי הייתה משתנה עם חברים שלי באיזה נקודה,ואז זה היה יוצר אצלי כמו חרדה חברתית קטנה כזאת,תחושה שיותר מסתכלים אליי ושאני יותר חסר ביטחון,אבל זה לא הפריע לי והייתי פשוט מטפל בזה בדרך שלי ומדבר עד שחוזר אליי הביטחון.והכל התחרבש לי בשלושה חודשים האלה.
רציתי לדעת מה אתן אומרות על התופעה הראשונה שציינתי עם ההגעת מסקנה אבל לא לשחרר אותה ולהגיד-אוקיי הגעתי למסקנה ,אני עכשיו ממשיך להתנהג כרגיל..כי זה חסר אצלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מוסיף
חשיבה24/10/2012באופן כללי אני מרגיש שאני יוצר אצלי קול נוסף שלא מאפשר לי לחיות את החיים כמו שאני ,זה כולל רצון חלק מהזמן לנהל את עצמי ולדבר לעצמי ובעצם לא להיות ככה כמו שאני,עברתי רקע כבר של שלושה חודשים של ניסיונות להבין את עצמי ולעבור מסע עם עצמי שעשה לי לא טוב בסופו של דבר,הקול הזה זה לפעמים להפעיל אותו ולהגיד קללות כלפי בני משפחה שלי ואפילו לחשוב על הדבר הכי גרוע וליצור אקט טורדני כלפי אמא שלי אפילו ! ורק שאני מרגיש ביטחון שזה לא קיים אני מרגיש תחושה טובה בבטן.עכשיו מה שאני עושה זה שאני אומר לעצמי כל הזמן שזה לא דרך חיים להטריד את עצמי ולהפריע לעצמי,ואני פשוט משתדל להיות ראש קטן ולא לחשוב ולהיות פשוט וזה עובד,אבל אני באופן כללי מרגיש משהו שיושב עליי בלב ..הקול הזה נוצר מהחוסר ביטחון שלי בעצמי כסטרייט,אז פעם אחת עשיתי אקט טורדני כשגבר עבר לידי מרוב הלחץ והחוסר אונים,ואני מפעיל את הקול הזה באופן קבוע כבר חודש ,רק כשיש תחושת ביטחון אני לא מפעיל אותו.
האם המצב הזה הוא יחסית קל לטיפול לדעתך?למרות שאני מאמין שאין ביכולתך לבצע אבחנות,אני בטיפול פסיכאטרי בכדורים,ורציתי לדעת לאיזה טיפול פסיכולוגי הכי כדאי לפנות,והאם עד שאני אפנה לדעתך זה דרך טובה מה שאני עושה ואומר לעצמי?ועם יש עוד איזה המלצה קטנה עד שאני יתחיל טיפול פסיכולוגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה
חשיבה24/10/2012אני מרגיש פשוט שהקול הזה מעבר לזה שלהגיד לעצמי דברים רעים וכו',זה פשוט משהו שמנתק אותי מעצמי ומרחיק אותי מעצמי וכאילו כל דבר גורם לי להוביל עם הקול הזה לתחושות לא טובות..וכשאני נאבק איתו זה לפעמים יוצר דחק.זה מבלבל אותי וקשה לי כל פעם להבין עם עצמי מה קורה.ואני בעצמי לא יודע בדיוק איך להסביר את זה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה - תגובה
אפרת בן שם27/10/2012היי לירון.
נענית בפורום כמה פעמים תשובות ארוכות ומושקעות. אני מבינה שהמצוקה ממשיכה אך הפורום הזה אינו נועד ללוות אלה לתת מענה נקודתי.
ממיצה לך שוב לפנות לטיפול ולקבל שם מענה לצרכייך ולקשייך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)