מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרהניקול24/10/2012
שלום ,
האמת שקשה לי לבטא את זה בכתב אז אני מקווה שתהיה הבנה.
אני בת 19 ועוד לא היה לי קשר עם בנים מעבר לידידות.
אני רוצה בקשר כבר המון זמן ואני לא מצליחה. כל אפשרות מסויימת אני קוטעת באיזה שהוא שלב מפחד שקשה לי להגדיר. חשבתי על פחד ממחויבות\ פחד מאינטימיות אך עדיין בשיתוף עבודה עצמית אני לא מרגישה שיפור.
אני מרגישה בושה כזאת בפנים,פחד,כשאני חושבת על מישהו שיצאתי איתו והפסקתי את הקשר. משהו שקשה לי להגדיר כי ישר הראש שלי לא רוצה לחשוב על זה...
זה עיניין שמעיק עליי מאז שהתבגרתי וקיוותי לקשר מסויים עם מישהו , וכל עצה או הפניה מסויימת תעזור.
בתודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
אפרת בן שם27/10/2012שלום לך ניקול.
כמה טוב שהצלחת לבטא את הקושי שלך בכתב, למרות שזה לא היה פשוט עבורך ושאת מתחילה לנסות להבין מה משמעות הקושי הזה. אולי פחד ממחוייבות? אולי מאנטימיות? אולי בושה? את מתארת את כמיהתך לקשר כבר שנים רבות, אך הפחד הזה עוצר אותך ואינו נותן לך לעשות את הצעד הבא.
קשר אנטימי , משמעו למעשה, חשיפה. להכניס מישהו אחר למרחב פרטי. לבטוח בו שלא ייפגע, שיחשוב שמה שהוא רואה זה טוב, שיאהב, שיעריך שיירצה. כאשר את לבד עם עצמך, השליטה ביידייך, אך כאשר מישהו אחר נכנס למרחב שלך, ככ הרבה יכול לקרות שאינו בשליטתך. יש ככ הרבה מקומות שניתן להפגע מהם.
אני חושבת שהצורך בקשר תמיד אמביוולנטי באופן מסויים. מחד, הכמיהה לא להיות לבד, ומאידך, הפחד להפגע מתוך אבדן השליטה והכנסת איש אחר למרחבך הפרטי. ברוב המקרים, הצורך האנושי של להיות בקשר, הינו חזק יותר מהפחד להפגע או להחשף, ואז ההכרות האנטימית הופכת לאיטה למקום בטוח. אני חושבת שאת עדיין כלואה בשאלה הזאת, האם בטוח לי להחשף ולהתקרב מידיי לאדם אחר ולהסתכן בפגיעה. זה עדיין מפחיד מידיי.
מה שטוב, שאת מתחילה לשאול את השאלה, מה מפחיד אותי? אל תוותרי על השאלה הזאת, בטח לא בשלב שאת נמצאת עכשיו בחיים. השאלה הזאת נועדה להכיר את עצמך כדי שלא תסתגרי לך בתוך הפחד. זאת שאלה שנכון לשאול אותה מול איש מקצוע ולנסות להבין את הפחד ובהמשך, לא לגרום לו לנהל את חייך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)