לחץ אטומי מבגרויות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לחץ אטומי מבגרויות
    אייל (בדוי)
    24/10/2012

בן 15 מהמרכז עליתי השנה לכיתה י' ובקרוב תחל עונת הבגרויות אני תלמיד טוב ומאמין בעצמי אבל עדיין אני חש בלחץ בלתי מוסבר כשאני שומע את המילה בגרויות אני מרגיש שזה גדול עליי ובלתי אפשרי ושהכל הולך להכשל לי ובגדול . הלחץ מתבטא בכך שלקראת מבחנים רגילים שהחומר בהם כמובן יופיע בבגרות אני חוטף כאב ראש חזק או הרגשות בטן מוזרות וכו' מה מומלץ לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ אטומי מבגרויות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ אטומי מבגרויות - תגובה

אפרת בן שם
    27/10/2012

אני מבינה שאתה מבין שאם אתה תלמיד טוב ובטוח בעצמך , הפחד מפני בגרויות אינו ראצינאלי כי אין הבדל כה משמעותי בהתמודדות בין מבחן לבגרות.
    גם אם כך, אותך זה מלחיץ מאוד, עד כדי תגובות פיזיולוגיות. במילים אחרות, הבגרויות מכניסות אותך לחרדה, שהיא בד"כ לא ראציונאלית, וגורמת לך תגובה פיזיולוגית של כאבי ראש הקשורים לחרדה.
    הצעה לי אלייך..
    להכנס לאתר שנקרא: minustress, העוסק בטיפול הקשור לחרדה ממבחנים ולקרוא שם קצת חומר הקשור לטיפול בחרדה ממבחנים. באופן כללי מדובר בטיפול קוגנטיבי התנהגותי העוסק השינוי דפוסי החשיבה החרדתיים, התערבות הדפוסי התנהגות שבד"כ אופייני מכולם, ההמנעויות ממה שעלול לגרום לחרדה, ועבודה הרגעתית כאשר עולים סימנים של חרדה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו