מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית גיל התבגרות.....חסוי25/10/2012
אני מתבגרת שאחת הבעיות שלי היא חוסר ביטחון . כשאני נמצאת עם ילדים שאני מכירה ופתוחה איתם אני הכי מצחיקה והכי חברותית שיש, אבל כשאני נמצאת בחברה שכוללת המון ילדים שאני לא הכי מכירה אותם טוב אני לא נפתחת . בתור ילדה המעמד שאני נמצאת בו היום זה לא המעמד שרציתי תמיד להיות .. המצב החברתי גרם לי להפרעות אכילה , אף אחד לא מודע לזה , חושבים שרזיתי יפה וכן זה בסהכ מה שאני רוצה אבל זאת כבר בעיה אחרת.. יש לי חברה שלפני כמה שנים לא היה לה כלום , לא הכירו אותה בכלל וזאת הייתה תקופה שלא היינו כלכך חברות וממש התרחקנו , וכששמתי לב שיש ביני לבינה פאר חברתי דיי גדול צרפתי אותה לחברה שלי וחזרנו להיות חברות הכי טובות מאז, אפשר לומר שבאיזה שהו שלב היא כבר תפסה לי את המקום בחברה, חברות הכי טובות שלי הפכו להיות החברות הכי טובות שלה .. אבל את הבעיה הזאת כבר עברנו ופטרנו והתחילה תקופה חדשה שבה הבנתי שמה שאני באמת רוצה זה להיות חלק משמעותי בשכבה שלי , ששם יש המון ילדים שאין לי דיבור איתם בכלל . ופתאום ברגע אחד אותה חברה שלי התחברה אליהם ונהייתה חלק מהם , הבטחון שלה מאז אותם ימים שאף אחד לא הכיר אותה ועד היום עלה ברמות מטורפות .. הבעיה שהיא פשוט לא עושה כלום בשביל לעזור לי כמו שאני עזרתי לה היא לא שמה לב שזה מפריע לי ושזה אוכל אותי שפשוט לא איכפת לה ולפעמיים זה גם נראה לי דיי נוח לה .. ואני לא מרגישה בנוח לבוא ולהגיד לה על זה ולהודות שפשוט לא טוב לי עם המקום שאני נמצאת בו כרגע ...יש רגעים שפשוט באלי לעבור בית ספר אבל זה מאוחר מידי עכשיו.. מה אני אמורה לעשות?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גיל התבגרות..... - תגובה
אפרת בן שם27/10/2012שלום לך אנונימית...
אני חושבת שאולי את מרגישה אנונימית לא רק כאן בפורום.. אולי את מרגישה גם אנונימית בשיכבה שלך. שאת פתאום נעלמת שייש הרבה ילדים סביבך שאת לא מכירה ככ, שאת נעלמת אל מול החברה שלך שלא מתייחסת אלייך כמו שהתייחסת אליה, שאת לא מוצאת את מקומך. מצד שני את מאוד מודעת לזה וזה אוכל אותך מבפנים. את רוצה לעבור ביס, אך זה מאוחר וזה מציב אותך במקום של חוסר אונים ותסכול. בכל מיקרה, יש לך את השנה לפנייך להתמודד עם מצב לא קל ותחושות קשות. העובדה שאת אומרת שאת מתחילה לפתח הפרעת אכילה, מדאיגה. אני חושבת שאת לא ככ יודעת איך להתמודד עם הקשיים שלך. שזה גדול עלייך להתמודד לבד והפרעת האכילה הינה סוג של קריאה לעזרה, אך גם זה נותר אנונימי כי אף אחד לא יודע מזה. להפך, מחמיאים לך שרזית.
את יודע... זה קורה בשלב הזה בחיים שייש מין סיטואציות כאלו שהכל נראה חסר מוצא וקשה. ואת נמצאת בכזאת תקופה ועבורך זה המצב במאה אחוז. שני דברים לי אלייך... ראשית, האם יש לך חברה שאינה קשורה למעגל הזה שבו את חשה דחוייה ואנונימית שאליה תוכלי יותר להתקרב כדי לא לחוש ככ לבד? ושנית, אני מציעה לך לדבר עם אחת המורות אליה את מרגישה קרובה, או עם יועצת בית הספר כדי לקבל תמיכה רגשית ולא להיוותר לבד, לדבר על תחושותייך הקשות ועל הפרעת האכילה שלך כדי שהמצב לא יחריף וייסתבך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)